-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 09

Linkėjimai Kretingos miestui – vardinėje knygoje!

Spektakliai, sportiniai turnyrai, muzikos ir šokio pasirodymai, tautodailės ir amatų mugė – tai tik keletas iš gausaus sąrašo laisvalaikio praleidimo būdų, kuriuos šiais metais siūlo Kretingos miesto šventė.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Spektakliai, sportiniai turnyrai, muzikos ir šokio pasirodymai, tautodailės ir amatų mugė – tai tik keletas iš gausaus sąrašo laisvalaikio praleidimo būdų, kuriuos šiais metais siūlo Kretingos miesto šventė. Viena iš renginio naujovių, siūlomų miesto gyventojams ir svečiams – galimybė tapti Kretingos knygos autoriais, kurią miestui dovanoja reprezentacinius pažintinius albumus apie Lietuvą leidžianti leidykla VšĮ „Terra Publica“.

Šiais metais 10-ties metų jubiliejų švenčianti leidykla kretingiškius ir miesto svečius pakvies visus kartu sukurti miestui vardinę knygą, kurios puslapius čia pat, miesto šventėje, užpildys patys šventės dalyviai. „Jūsų eilėraštis ar daina, piešinys ar pasiūlymas miestui gali būti įamžinti šioje, kol kas tuščioje knygoje“, – pasakojo idėjos iniciatorė Danguolė Kandrotienė.

Savo išraiškingus ir spalvingus įrašus bus galime palikti jau šį šeštadienį, birželio 11 dieną, VšĮ „Terra Publica“ paviljone. Anot leidyklos atstovės, kurti knygą ir pademonstruoti savo išmonę galės visi norintys – tiek dideli, tiek maži. Po renginio knygutė bus įteikta savivaldybės vadovams kaip prisiminimas apie 2011 metų miesto šventę.

Miesto šventės metu kretingiškiams bus pristatomas ir naujausias iliustruotas žinynas „153 įdomiausi Lietuvos dvarai“, kuriame aprašytos ir Kretingos krašto dvarvietės. Leidinys papildys jau anksčiau išleistų knygų „153 įdomiausios Lietuvos bažnyčios“ ir „153 įdomiausi Lietuvos miesteliai“ seriją.

Gegužės 29–birželio 12 dienomis šurmuliuojantis miestas šiais metais šventę skiria pirmojo Kretingos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 758-osioms metinėms, Jonui Karoliui Chodkevičiui, Kretingos miesto įkūrėjui, bei Ambrozijui Jurgiui Pabrėžai, pirmajam Lietuvos floros tyrinėtojui, botanikui, bernardinų kunigui, atminti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius