Nuoširdūs mažųjų linkėjimai ir Kalėdų aromatai - vienoje atvirutėje. Taip kūrybos projekto „Kaip kvepia jūsų Kalėdos” metu ikimokyklinio amžiaus dalyviai bandė atsiminti kuo kvepia laukiamiausios metų šventės.
Vieniems projekto dalyviams Kalėdos asocijavosi su mandarinų aromatais, kitiems su kepamų imbierinių sausainių kvapu. Tačiau visų Kalėdų prieskonių karaliumi vienbalsiai buvo išrinktas cinamonas. Kūrybinio projekto „Kuo kvepia jūsų Kalėdos?” metu maisto pagardai buvo naudojami netradiciniu būdu.
Imbierą, cinamoną, baziliką ir kitus prieskonius vaikai naudojo ne maisto savybėms gerinti, o kurti spalvotas ir kvapnias iliustracijas. Pačių sukurtus ir užrašytus kvapnius atvirukus dalyviai skyrė šeimos nariams ir artimiausiems savo draugams.
Svarbiausia - fantazija
Kurdami artimiausiems Kalėdinius kvepiančius atvirukus, mažieji negailėjo prieskonių. Vieni saujelėmis, kiti žiupsniais barstė ir klijavo prieskonius ant pačių kuriamų atvirukų. Dažnas dalyvis neatsispyrė pagundai lyžtelėti ir paskanauti gardžiai kvepiančių prieskonių ir įsitikinti skoninėmis jų savybėmis.
„Šio projekto tikslas - ugdyti vaikų išradingumą. Skatindami vaikus kasdieniuose dalykuose įžvelgti naujas formas ir neįprastas naudojimo galimybes ugdome vaikų kūrybiškumą”, - tikina Dainė Šidlienė, prieskonių gamybos bendrovės „Santa Maria” atstovybės Lietuvoje rinkodaros vadovė.
Juk nuoširdžiai dovanai reikia visai nedaug - nusiteikimo pagal skonį, arbatinio šaukštelio fantazijos, kelių žiupsnių virtuvėje rastų įvairių kvapnių prieskonių ir nedidelės saujos meilės, kvepiančio sveikinimo receptu dalinasi p. Šidlienė.
Nuotaikingai ir iš širdies kurti Kalėdomis kvepiantys atvirukai jau visai netrukus pasieks savo adresatus. Mes atskleidėme savo švenčių aromatą. O kaip kvepia jūsų Kalėdos?