Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 03 25

Radviliškyje – mažoji knygų mugė (nuotraukos)

Jau antrus metus iš eilės radviliškiečius džiugina Mažoji knygų mugė, kurioje miestelėnai gali ne tik nusipirkti įvairių leidyklų knygų, bet ir pabendrauti su rašytojais, skaitytojais ir smagiai praleisti laiką literatūrinėje aplikoje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Mugė

Jau antrus metus iš eilės radviliškiečius džiugina Mažoji knygų mugė, kurioje miestelėnai gali ne tik nusipirkti įvairių leidyklų knygų, bet ir pabendrauti su rašytojais, skaitytojais ir smagiai praleisti laiką literatūrinėje aplikoje.

Ši knygų mugė – vienintelis toks renginys šiaurės Lietuvoje, todėl ji pritraukia ne tik miestiečių, bet ir visos Lietuvos dėmesį. Kaip ir kiekvienais metais, viskas prasidėjo nuo atidarymo, kurio metu sveikinamąjį žodį tarė ne tik Radviliškio Kultūros centro direktorius R.Juzukonis, bet ir miesto meras – A.Čepononis. Po atidarymo mažieji skaitytojai ir jų tėveliai buvo pakviesti į susitikimą su rašytoju V.Račicku. Juk ne vienas dabartinis studentas ar dvyliktokas užaugo su šio rašytojo „šlepėtėmis‘‘ ar „padūkėliu Zuika‘‘. V.Račickas maloniai atsakinėjo į vaikų užduotus klausimus: „Kodėl Lukošiukas piktas?‘‘, „Ar ketinate išleisti kokią nors knygą, panašią į „Baltas duris‘‘? Taip pat rašytojas skaitė ištraukas iš savo knygų, kurių jaunieji gerbėjai įdėmiai klausėsi.

Mugės dalyviams buvo pristatyta knyga „Vakarų Lietuvos partizanų sritis. Atlasas‘‘. Pristatymo metu rodyti filmai, apdovanoti radviliškiečiai, prisidėję prie knygos. Ši knyga – dalis Radviliškio miesto istorijos, nes būtent Radviliškio rajone, Mėnaičių kaime 1949-aisias vyko visos Lietuvos partizanų vadų suvažiavimas.

Valstybinė Šiaulių kolegija mugėje pristatė savo studijų programas, kvietė mokytis būsimus studentus. Vakare mugės dalyvių laukė J.Žitkausko eilėraščių knygos „Gramofono įšventinimas‘‘ pristatymas bei nuoširdus S.Bareikio ir A.Kulikausko dainuojamosiso poezijos koncertas.

Galbūt ši knygų mugė neprilygsta Vilniaus knygų mugei, bet būtent ji parodo, kad nepaisant to, koks Radviliškis mažas, čia yra žmonių, kurie skaito, trokšta tobulėti ir domisi literatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius