-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

Respublikinis Lietuvos Jaunųjų dizianerių konkursas „Improvizacija“ 2010

Dizaineriai stebino išradingumu.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Balandžio 17dieną į Vilniaus klubą ,, Malibu”  iš įvairių respublikos kampelių ( Vilniaus, Kauno, Visagino, Pasvalio, Šiluvos, Pagirių)  rinkosi  mados kūrėjai. Čia vyko respublikinis  jaunųjų dizainerių konkursas ,, Improvizacija 2010”. Pristatytos kolekcijos skyrėsi ne tik  savo tematika, bet ir atlikimo technika, todėl žiūrovai  neliko abejingi visiems dizainerių darbams. Na, o vertinimo komisijai, kurios sudėtyje buvo įvairių profesijų žmonės: ir dizaineriai, ir kirpėjai, ir fotografai,-  nelengva  buvo išrinkti geriausius. Juo labiau, kad vertinimo kriterijus, t.y.  nepriekaištingas kolekcijos pristatymas , jos idėjos atskleidimas, vientisumas ir spalvinis sprendimas,  atitiko daugelis kolekcijų. Žiuri ilgiau kaip valandą   ginčijosi ir sprendė , kam skirti prizines vietas, rėmėjų - FEBERLIC, SCHWARZKOPF,  PROFESSIONAL, L- STUDIO -dovanas  ir, žinoma, GRAND PRIX. Pagaliau komisija nutarė skirti  dvi pirmas, dvi antras ir dvi trečias vietas.  Konkurso ,, Improvizacija 2010“ nugalėtojomis  tapo  kolekcijos : GRAN PRI  - ,, Impresija“ (Šiluvos vidurinės mokyklos  kolektyvas ,,Impresija“). 1 –oji vieta - ,, Aidas“ (Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos dailės studija ,,MES“); ,, Piemenėlio išbučiuota“ (Liucija Domkutė ir Edita Ignotaitė, VDA). 2-oji vieta-  ,, Rožinė pantera“  (Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos dailės studija ,,MES‘‘) CANDY SHOP  (Visagino vaikų kūrybos namų meno mokykla, drabužių dizaino klasė, kolektyvas ,,RUKODELNICA“ 3-oji vieta – ,, Nežmoniško pasaulio karščio riba‘‘ (Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos Mados teatras; STOP - MODEL (Body-Art ir drabužių tapybos studija  JAMAGRO ) Konkurso ,, Improvizacija 2010“ fone vyko  ir  ,, Junior Top Model‘‘ rinkimai.  Juose galėjo dalyvauti įvairaus amžiaus vaikinai ir merginos, bet daugiausia prizinių vietų laimėjo vaikinai. Komisijai buvo svarbu jaunųjų modelių sceninė laikysena, eisena, figūra, bendras įspūdis.

Toks konkursas šiais metais Lietuvoje vyko pirmą kartą. Jis suteikia jauniesiems  dizaineriams galimybę parodyti savo darbus, pasisemti idėjų ir patirties , įgyti pasitikėjimo,  realizuoti save.  Šio renginio organizatorius yra 2000 metais  įsikūręs  klubas ,, Improvizacija“, kuriam jau 10 metų vadovauja Jelena Butar- Rotar. Savo veiklą klubas pradėjo kaip  mokyklos būrelis , o šiandien tai  registruotas juridinis asmuo. Skirtingo  amžiaus vaikai klube mokosi ne tik dizaino pagrindų, bet ir tapybos,  taikomosios dailės , žinoma,  daugiausia  nori išbandyti save  vaikų  mados srityje. Per  dešimtmetį  ,, Improvizacija“ išugdė nemažai talentingų ir perspektyvių  dizainerių, kurie gavę pirmąsias pamokas klube, šiandien puikiai darbuojasi šioje srityje.  Klubo ,, Improvizacija“  organizuojamos vasaros stovyklos taip pat pritraukia daug kūrybingų vaikų. Jie dalyvauja įvairiuose  konkursuose, rungiasi  sportinėse estafetėse. Klubo kolektyvas labai  draugiškas. Daugelį  vilioja ne tik noras ko nors klube išmokti,  išbandyti savo kūrybines  jėgas, bet ir  galimybė gerai pailsėti , linksmai praleisti laiką, susirasti naujų draugų.

,,Improvizacijos“ veidas yra Jevgenijus Glazačiov. Savo kolekcijas pradėjęs kurti dar šeštoje klasėje, dabar jis daugkartinis respublikinių ir tarptautinių konkursų nugalėtojas . Už kolekciją  DANDY BOYS 2009m. jam suteiktas Gold Fashion titulas ir laimėta pirmoji vieta respublikiniame  jaunųjų dizainerių konkurse . Šiais metais Jevgenij  konkurso atidarymo metu žiūrovus taip pat nustebino. Jaunasis kompanijos J.G FASHION vadovas pristatė ekskliuzinį modelį ,,GaGa Men“ ,,Mada –tai ne tik drabužiai ir aksesuarai, mada yra visur: ore, gatvėje, kiekvienoje mūsų akimirkoje, - sako dizaineris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius