Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 10

Savaitgalį LOFTĄ sudrebino „Mados savaitgalis“ (nuotraukos)

Madingai pavėlavęs, bet pritraukęs begalę žiūrovų, Gyčio Ivanausko režisuotas spektaklis „OrlaNdO“ pradėjo didžiausiu rudens renginiu tituluojamą „Mados savaitgalį“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Madingai pavėlavęs, bet pritraukęs begalę žiūrovų, Gyčio Ivanausko režisuotas spektaklis „OrlaNdO“ pradėjo didžiausiu rudens renginiu tituluojamą „Mados savaitgalį“.

Mados, teatro ir muzikos reginys

Šis mados spektaklis, pastatytas pagal to paties pavadinimo Virginios Woolf romaną ir į vieną sujungęs teatrą, muziką ir madą nepaliko abejingų.

Variacijos industrinės aplinkos galimybėmis ir LOFTE iškilusi kelių aukštų scena sukūrė neeilinę atmosferą, kurią papildė muzikanto Viktoro Diawaros ir kompozitoriaus Gedimino Gelgoto specialiai spektakliui kurtas garso takelis, kurį išpildyti padėjo kamerinio orkestro „Niko“ užburiantys styginių instrumentų garsai.

Spektaklyje, kurį soliniu šokiu pradėjo pats režisierius Gytis Ivanauskas, vaizduojama jaunuolio Orlando geismas, meilė, vienatvė, spalvingas visuomeninis gyvenimas ir jautri siela, susiliejantys į išskirtinį reginį: vienu metu scenoje pasirodo per 60 atlikėjų –profesionalių modelių bei aktorių ir neprofesionalių šokėjų, kurie spektakliui buvo paruošti vos per kelias savaites.

Renginio meno vadovė Daiva Urbonavičiūtė teigė, jog daugelį drabužių, papuošusių atlikėjus, galima įsigyti ne tik dizainerių, bet ir paprastose parduotuvėse. Būsimo mados sezono tendencijas atspindėjo garsių Lietuvos dizainerių Egidijaus Sidaro, Seržo Gandžumiano, Kristinos Kruopienytės, Jolantos Talaikytės, Egidijaus Rainio, Jolantos Rimkutės, Ievos Ševiakovaitės ir kitų specialiai spektakliui kurti darbai. Atlikėjai įvairiausių tekstūrų audinių, spalvų ir formų kostiumus keitė prieš kiekvieną pasirodymą scenoje, tai spektaklį priartino prie tikro mados kolekcijos pristatymo.

Mados savaitgalius tradiciškai pradeda naujų kolekcijų pristatymas, o mados spektaklis „OrlaNdO“ ne tik supažindino su naujausiomis tendencijos, bet sujungė stilių, išskirtinę muziką ir teatrą į neeilinį reginį. Susirinkusieji ilgai plojo atlikėjams, aktoriams ir kūrybinei grupei, kurie pakėlė Lietuvos mados pasaulį į kitą lygį ir atvėrė jį platesnei publikai.

Po spektaklio menų fabrikas LOFTAS per valandą buvo transformuotas į pašėlusiam vakarėliui „Gaga Mode“ skirtą erdvę.

Laukinis vakarėlis – iki pusryčių

Naktinėje „Mados savaitgalio“ dalyje buvo galima išvysti daug žinomų veidų, mados gerbėjų ir tiesiog stilingų žmonių. Organizatorių idėja buvo išpildyta visokeriopai: išskirtiniai, šokiruojantys ir ekstravagantiški drabužiai ir makiažas puošė didžiąją dalį dalyvių. Veidą ar kūną papuošę kristalai, vyras su makiažu, iškirptę ar skrybėlę padailinę kompaktiniai diskai, crazy šukuosena, įkvėpta originaliosios Lady Gaga – tai vos keli išskirtiniai vakaro akcentai.

Didžėjus Viktoras Diawara publiką kaitino gerai žinomais ir pašėlusiais hitais, o ant scenos sukosi ir visus užvedė būrys ekstravagantiškų šokėjų. Patys renginio dalyviai stebino ne tik išskirtiniu stiliumi, bet ir gebėjimais šokių aikštelėje – nenuilsdami ir iš visos širdies jie čia šoko iki ryto.

V.Diawaros lūkesčiai išsipildė: žmonės šį laukinį mados vakarėlį pasitiko taip, lyg jis būtų paskutinis.

Ikrauk.lt čia taip pat pasikrovė begalę gerų emocijų ir tikisi, jog „Mados savaitgalis“ taps kasmetiniu renginiu ir neatskiriama Lietuvos mados pasaulio dalimi.

Fotografas Giedrius Bubliauskas

Reporterė Laura Bojarskytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius