Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20

Seminaras „Meilės filosofija, chemija ir psichologija“ sulaukė anšlago

„Meilės filosofija, chemija ir psichologija“ – taip vadinosi prieš pat Valentino dieną vykęs „Mokslo ir Meno“ seminaras, kurio bilietai buvo greitai išparduoti. Renginio...
Renginio organizatoriai ir dalyviai
Renginio organizatoriai ir dalyviai
Temos: 1 Filosofija

„Meilės filosofija, chemija ir psichologija“ – taip vadinosi prieš pat Valentino dieną vykęs „Mokslo ir Meno“ seminaras, kurio bilietai buvo greitai išparduoti. Renginio populiarumas paskatino suorganizuoti pakartojimą (tik šiek tiek kitokia forma) vasario 23 d., o kovo 16 d. renginys keliaus į Klaipėdą.

Meilės filosofija, chemija ir psichologija

Trys mokslų daktarai – Skirmantas Jankauskas, Albinas Žilinskas ir Andrius Kaluginas – dalinasi savo profesinėmis žiniomis apie šį visuotinai nagrinėjamą reiškinį - meilę. Ar teisinga meilę vadinti reiškiniu? Filosofas S. Jankauskas tikriausiai už tai sukritikuotų. Jis teigia, esą meilė nėra jausmas, o „metafizinis, metapsichinis dalykas“.

Kaip ten bebuvę, šį „reiškinį“ galima būtų skirstyti į etapus: įsimylėjimas, poros formavimosi procesas ir tiesiog buvimas kartu – brandžioji meilė. Pirmasis etapas daugelio žmonių yra įvardinamas kaip gražiausiu – jam pasibaigus mes jaučiame nostalgiją... Tačiau žiūrint psichologo akimis, įsimylėjimas yra diagnozė, arba net liga, turinti tokius simptomus kaip įkyrios mintys, perdėtas rūpestis ir pan. „Daktare, išgydykite mane nuo meilės“ - kreipiasi ne vienas psichologo-psichoterapeuto ir seksologo A. Kalugino pacientas.

Tuo tarpu chemikas A. Žilinskas įrodinėja savo atstovaujamo mokslo svarbą meilės ir sekso reikaluose. Renginių metų jis kalba apie moteriškų lytinių hormonų ir misionieriaus pozos ryšį bei dainos žodžių „Love is in the air“ realią prasmę. Pasirodo, mums biologiškai tinkamą partnerį pasirinkti padeda feromonai (kvapų molekulės, dar vadinamos atraktantais), kuriuos mes nuolatos skleidžiame ir įkvepiame, nors to sąmoningai ir nefiksuojame.

Popietės Klaipėdoje  

Išgirdę seminaro temą, į organizatorius kreipėsi ir klaipėdiečiai, klausdami ar negalima būtų padaryti panašių renginių ir pajūryje. „Apie renginių atvežimą į Klaipėdą galvojau jau seniai“ – prisipažįsta  renginio organizatorė Vaiva Kulbokaitė, pati kilusi iš šio krašto. „Kaip tik buvęs bendraklasis Klaipėdoje atidarė jaukią, skanią ir pakankamai erdvią kavinę „Kaštonas“, kuri būtų labai tam tinkama. Tad vietos rūpestis jau atkrito.“ Kavinės bendrasavininkas Audrius Baublys jau ruošiasi įdomioms šeštadienio popietėms kavinėje „Kaštonas“. Vaiva ir Audrius sutarė šį pavasarį padaryti tris bendrus renginius, kuriuos pavadins „Popietė su Mokslu ir Menu“: ,Panašiai kaip „Popietė su Algimantu Čekuoliu“, tik be Čekuolio. O gal kada ir pats Čekuolis apsilankys...“ – lyg juokais, lyg ir rimtai pasakoja jie. Pirmasis „Mokslo ir meno“ renginys Klaipėdoje nusimato kovo 16 d., tačiau daugiau detalių organizatoriai kol kas neatskleidžia. Norinčius nepramiegoti kviečiame užsisakyti e-naujienlaiškį adresu http://mokslasirmenas.lt/#Kontaktai .

„Mokslas ir menas“: visuomenei, politikams ir verslui

Viešoji įstaiga „Mokslas ir menas“ organizuoja Café Scientifique renginius, tarpdisciplininius seminarus ir diskusijas plačiajai visuomenei, vasaros stovyklas moksleiviams, aktyviai dalyvauja mokslo populiarinimo projektuose.

„Turime komunikabilių, sumanių ir kūrybingų žmonių komandą. Ne tik organizuojame renginius, bet ir patys kuriame internetinius puslapius, atliekame dizaino darbus, filmuojame, montuojame bei piešiame animacijas, rašome straipsnius...“ – vardina įstaigos direktorė V. Kulbokaitė – „Vien iš švietėjiškos veiklos nepragyvensi, tad teikiame viešinimo bei renginių organizavimo paslaugas. Tarp mūsų užsakovų yra „Orlen Lietuva“, „Partizanas“, „LITEXPO“ parodų rūmai, Lietuvos biotechnologų asociacija. Taip pat bendradarbiaujame su Baltijos pažangiųjų technologijų institutu, Socialinių inovacijų institutu ir kitomis organizacijomis. Artimiausiuose mūsų planuose yra komandos išplėtimas ir aktyvesnis paslaugų siūlymas”.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius