-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 25

Subtili instrumentinė muzika su nežinomuoju „Z“ (video)

Ar teko kada klausytis išjaustos ir ištobulintos, tarsi gyvos muzikos, kai tarpusavyje persipina tenorinės birbynės, akordeono ir mušamųjų garsai, kurie taip geba savyje paskandinti, įtraukti, jog dingsta laiko ir erdvės pojūtis?
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ar teko kada klausytis išjaustos ir ištobulintos, tarsi gyvos muzikos, kai tarpusavyje persipina tenorinės birbynės, akordeono ir mušamųjų garsai, kurie taip geba savyje paskandinti, įtraukti, jog dingsta laiko ir erdvės pojūtis? Tokius pojūčius gali sukelti instrumentinės grupės „Subtilu-Z“ skleidžiami subtilūs muzikos garsai, turintys savyje paslaptingą nežinomąjį „Z“. Jų muzikavimas nepalieka abejingų – sužavi ir ilgam lieka atmintyje.

„Subtilu-Z“ – tai profesionalių muzikantų grupė, kurios nariai Dmitrijs Mihailovs, Povilas Velikis, Laurynas Vaitkus ir Vytautas Švažas. Klasika, džiazas ir pačių muzikantų kompozicijos sukuria ypatingą atmosferą koncerte, kai tradicija dera su šiuolaikinės muzikos išraiška – gyvu žodžiu, šūksniu ar net dainavimu. Instrumentinei grupei jų atliekama muzika yra nuolatinis ieškojimas, kūryba, komponavimas, drauge – ir nepaliaujamas kelias į klausytojų širdis, subtiliai ir nuoširdžiai.

Prieš penkerius metus įkurta grupė „Subtilu-Z“ yra nuolatinė įvairių festivalių ir konkursų dalyvė bei laureatė. 2008 m. XVIII tarptautiniame akordeonistų konkurse „Citta di Lanciano“ Italijoje šiai profesionalių muzikantų grupei skirta pirmoji vieta. 2009 m. „Subtilu-Z“ dalyvavo viename prestižiškiausių akordeono muzikos konkursų „Citta di Castelfidardo“ Italijoje, kur ansamblių kategorijoje užėmė trečiąją vietą, ir už tai 2010 m. apdovanota Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštu. Grupės nariai yra aktyvūs muzikinio švietimo programos vaikams vidurinėse bendrojo lavinimo ir muzikos mokyklose dalyviai, taip pat rengia labdaros koncertus.

Nuo 2011 m. vasario 5 d. instrumentinė grupė „Subtilu-Z“ leidžiasi į koncertinį turą po Lietuvą su naująja programa „Trys paslaptys. Skambesys. Emocija. Mintis“, pristatysianti naują gerai žinomų instrumentų skambesį. Atskleidę muzikos paslaptis sau, menininkai teigia, kad muzika – ypatingai subtilus ir žmogui reikalingas menas. Tikrąją muziką sudaro ne tik „plikas“ garsas, bet būtina ir emocija, duodanti jai ypatingumo, išskirtinumo. Tai, kad muzika pakylėja, kad išgirdę galime nešiotis ją savo atmintyje, šį meną padaro ypatingai artimu žmogui.

Instrumentinės grupės „Subtilu-Z“ koncertas Anykščiuose vyks vasario 5 d. 16 val. Anykščių koplyčioje.

Scenoje matysite:

Dmitrijs Mihailovs – akordeonas;

Povilas Velikis – akordeonas;

Laurynas Vaitkus – tenorinė birbynė;

Vytautas Švažas – perkusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius