-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 25

Teatras „No theatre“ sau pasidovanojo „No awards“ apdovanojimus

Lapkričio 24 d. Menų spaustuvėje vyko antrasis premjeros „No awards“ spektaklis. Pirmoji nemokama premjera vyko toje pačioje Menų spaustuvėje, kur susilaukė didžiulio antšlago,...

Lapkričio 24 d. Menų spaustuvėje vyko antrasis premjeros „No awards“ spektaklis. Pirmoji nemokama premjera vyko toje pačioje Menų spaustuvėje, kur susilaukė didžiulio antšlago, nes didžioji dalis atėjusių žiūrovų negalėjo pamatyti spektaklio, dėl perpildytos juodosios salės.

Spektaklio/apdovanojimo „No awards“ režisierius Vidas Bareikis, neapdovanojimais nominuoti ir padėkos kalbas tarė  aktorės Eglė Špokaitė, Emilijė Latėnaitė – Beliauskienė, Elzė Gudavičiūtė, dainininkė Jurga Šeduikytė, šokėja Simona Paciukonytė , bei aktoriai Ainis Storpirštis, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius ir Dainius Tarutis – Dynia.

Pats spektaklio pavadinimas „No awards“ jau pasakoja apie neesančius apdovanojimus, tai tėra fikcija, kurią galėtume pateisinti kaip ir kiekvieno menininko troškimą būti nusipelniusiu, apdovanotu savo profesijos profesionalų įvertinimu. Tas troškimas kyla ir slapčia kiekvieno galvoje vaizduotė rezga padėkos kalbas, kokius žodžius ištartų prieš visus savo triumfo akimirką. Taip ir aktoriai be sukurtų personažų scenoje lieka tik su savo sukurtais žodžiais. Galėtume tik spėti ar kiekvienas aktorius iš tikrųjų ištartų tas pačias frazes, ką pasakė per „No awards“.

Tarp padėkos kalbų „meninių“ kūrinių intarpai – dainos, spektaklio monologai, šokiai bei kiti triukai. Pabaigai žiūrovams buvo paliktas siurprizas, sceną uždengus juodomis aksominėmis užuolaidomis, prieš žiūrovus atsistoja ir trumpą kalbą rėžė Vidas Bareikis, pats pripažindamas, jog kalba tam, kad aktoriai spėtų pasiruošti likusiam pasirodymui. Tik atsivėrus užuolaidos, ant rampų buvo trimis eilėmis buvo prikabinti kopūstai (aut. past. pirmoje premjeroje vietoj kopūstų buvo arbūzai), kurie nuo aktoriaus Vainiaus Sodeikos katanos smūgių krito žemėn ir su kiekvienu kirtimu palydint šūksniu. Ties paskutiniu kopūsto galvos nuriedėjimu neapdovanojimai buvo užbaigti.

Nuotraukos autorius: Antas Benas Ališauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius