-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 18

Vakarėlyje „Big and dirty“ - purviniausia Naujųjų metų naktis

Artėjant švenčių maratonui, Lietuvos klubinėtojai jau svarsto, kur sutikti Naujuosius Metus, kokį klubą, kokią muzikantų ir DJ-ėjų sceną pasirinkti. Pasirinkimų begalė, o vakarėliai jau virsta savotiška rutina, svečių reikalavimai didėja, o juos nustebinti tampa vis sunkiau.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Naktis

Artėjant švenčių maratonui, Lietuvos klubinėtojai jau svarsto, kur sutikti Naujuosius Metus, kokį klubą, kokią muzikantų ir DJ-ėjų sceną pasirinkti. Pasirinkimų begalė, o vakarėliai jau virsta savotiška rutina, svečių reikalavimai didėja, o juos nustebinti tampa vis sunkiau.

Atrodo, BIG AND DIRTY meta iššūkį nusistovėjusiems sostinės vakarėlių konceptams ir įžengia į naują, ryškią ir gyvą vakarėlių erą. Apie didelius ir purvinus vakarėlius, kuriuos sunku pamiršti, apie ryškius svečius, talentinguosius Lietuvos DJ-ėjus, svajones ir idėjas, apie urbanizuoto didmiesčio melancholiją, ir apie visa tai kas yra aktualu nebe šiandien, o jau rytoj, kalbame su BIG AND DIRTY autoriais, Londono menų universitetų studentais - Liucija Čerkaite ir Justinu Vilučiu. Kas yra BIG AND DIRTY, ir ko galime tikėtis iš skambios Naujųjų metų nakties BIG AND DIRTY NEW YEAR Gorky Bare 31.12.2011?

- BIG AND DIRTY – menas, gyvenimo būdas, muzikos, mados, jaunos ir prarastos kartos sintezė, rašote savo tinklalapyje. Kas paprasčiau yra BIG AND DIRTY?

- Tai yra kūrybinis duetas, apimantis daug vizualinio ir audio meno sričių. Mūsų kuriamus projektus vienija industrijos, sintetinių jausmų, individo, masių, megamiestų, monopolių tematika. Čia atsiskleidžia modernaus amžiaus melancholija, puošnus liūdesys. Šiuo metu Big and Dirty jungia vakarėlių serijas, marškinėlių ir mados liniją, projektus su įvairiausiais užsienio ir Lietuvos menininkais – fotografais, muzikantais, dailininkais, video menininkais ir kitais kūrybinės industrijos atstovais. Big and Dirty - tai visiškas rankų darbas, mes neturime asistentų, padėjėjų, patarėjų. Pavyzdžiui, kiekvieni Big and Dirty marškinėliai yra maketuojami, daromi ir atspaudžiami rankomis. Kiek pompastišku šūkiu – Didelis ir Purvinas, siekiame atkreipti dabartinį požiūrį į tai kas vyksta aplink mus. Gyvenant, mokantis bei dirbant meno sferose, sunku nepastebėti šiuolaikinės grožio estetikos nukrypimo į kraštutinumus.

Iš kur semiatės idėjų?

- Viena paskutiniųjų idėjų kilo lankantis parodoje „Postmodernism: Style and Subversion 1970-1990“ (V&A Muziejus, Londone, aut.past.), kurios ekspoziciją vainikavo britų muzikos grupės New Order video klipas dainai „Bizarre love triangle“. Pagal šios dainos tekstą ir buvo sukurti marškinėliai su užrašu „Why can‘t we be ourselves like we were yesterday“, kurio fone matomi trys didieji pasaulio dangoraižiai.

- Papasakokite apie BIG AND DIRTY NEW YEAR vakarėlį Gorky Bare?

- Big and Dirty New Year vakarėlis tai ne tik naujųjų metų naktis, bet ir muzikos bei meno sintezė. Garsieji, ir profesionalieji DJ‘ėjai – Daimon (Techstylism), Kym Wild (Metal On Metal), Billy Kristal and Killl My Disco (12 inčų po žeme), The Scrambled Eggs, Titas Sid, Dietrich nustebins savo kvapą gniaužiančiais pasirodymais. Taip pat, vakarėlio metu vyks vizualinė Jaunųjų Lietuvos Fotografų paroda, kurioje savo darbus pristatys tokie fotografai kaip Rokas Darulis, Twodicks, Marla Singer, Linas Justice, Imantas Selenis ir daug kitų. Taip pat, džiaugiamės pristatydami dailininko ir ryškios asmenybės Mindaugo Jankausko solo ekspoziciją renginio metu. Kviečiame praplėsti akiratį ir būti ne vien vakarėlio, bet ir modernios kultūros apsuptyje.

Vakarėlio aprašyme skelbiate, kad tai – „lankytojų svajonėms pašvęstas vakarėlis“, purviniausia, įsimintiniausia, avangardiškiausia metų naktis sostinėje. Ko galime tikėtis?

- Naujųjų metų vakarėliai dažniausiai dvelkia nuoboduliu ir rutina, todėl Big and Dirty vakarėlis yra kičo, masinio vartojimo, malonumų, kūniškų ir dvasinių geidulių naktis. Lauksime drąsiai ir ryškiai apsirengusių svečių, nepaklūstančių laiko ir erdvės barjerams. Siūlome būti tuo, kuo visuomet norėjai būti, bet galbūt nedrįsai, įkūnyti tą, kuo žaviesi, o gal nekenti, šokti taip kaip galbūt niekad nešokai, o gal ir nenorėjai. Kiekvienas svečias turi visišką laisvę vakarėlio aprangos interpretacijai. BIG AND DIRTY yra mūsų kiekvieno individuali reakcija į aplinką. Naujų metų naktį susirinksime tam, kad trankiausiai pasitiktume 2012 ateitį.

Kokia yra Big and Dirty ateitis?

- Šiuo metu ketiname plėstis į kitas vietas bei sritis. Nors kol kas esame orientuoti į Lietuvos publiką, siekiame rengti renginius ir užsienyje. Tęsime marškinėlių liniją, subursime įvairiausius grafinius dizainerius, dirbsime su video menu ir tobulinsime tai, ką darome dabar. Mus džiugina tai, kiek daug įvairių kūrybinių plotmių apima BIG AND DIRTY ir kaip netikėtai galime atrasti ką nors naujo.

BIG AND DIRTY NEW YEAR @ GORKY

2011.12.31

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius