-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 28

Atradimas, pakeitęs dabartį: laikrodis

Vienas iš pačių brangiausių dalykų mūsų gyvenime yra laikas. Jau nuo seniausių laikų žmonės jį skaičiuodavo įvairiausiais būdais, saulės ir smėlio pagalba. Todėl mechaninis laikrodis yra labai svarbus išradimas, kuris pakeitė pasaulį ir mūsų gyvenimą. Mes net nepastebime, kaip dažnai žiūrime į laikrodį ir skaičiuojame laiką. Vidutiniškai apie keturiasdešimt kartų per parą, bet jei jo neskaičiuotume dienos praskristų kaip paukščiai ir patys nepastebėtume, kad nieko nespėjome doro nuveikti. Kaip buvo sunku žmonėms kol neatsirado mechaninis laikrodis.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Vienas iš pačių brangiausių dalykų mūsų gyvenime yra laikas. Jau nuo seniausių laikų žmonės jį skaičiuodavo įvairiausiais būdais, saulės ir smėlio pagalba. Todėl mechaninis laikrodis yra labai svarbus išradimas, kuris pakeitė pasaulį ir mūsų gyvenimą.

Mes net nepastebime, kaip dažnai žiūrime į laikrodį ir skaičiuojame laiką. Vidutiniškai apie keturiasdešimt kartų per parą, bet jei jo neskaičiuotume dienos praskristų kaip paukščiai ir patys nepastebėtume, kad nieko nespėjome doro nuveikti. Kaip buvo sunku žmonėms kol neatsirado mechaninis laikrodis. Ar įsivaizduojate, kad norint sužinoti laiką reiktų ieškoti šešėlio? O jeigu tą dieną būtų apsiniaukę ir šešėlio išvis nebūtų? Neužtektų laiko skaičiuoti mažais smėlio laikrodukais. Jie nerodo nei valandų, nei minučių.

Aš neįsivaizduoju savo gyvenimo be šito išradimo, gal sunku nes pati nemoku skaičiuoti jo pagal šešėlį ar dar kaip kitaip. Vien tik išėjusi iš namų be laikrodžio jaučiuosi it kažko trūktų. Patys žmonės labai dažnai jį naudoja, ko gero net nepastebi, kad jie yra visur aplinkui. Viešuose įstaigose, mokyklose, net lauke jų gali pamatyti ant kokio bokšto ar pastato. Šiaulių miestą taip pat puošia visų gerai žinomas laikrodis Gaidys, išpopuliarėjęs, kaip daugelio susitikimo vieta. Ir ant mūsų Katedros sienos puikuojasi didžiulis laikrodis, tuo mes, šiauliečiai, didžiuojamės. Taigi laikrodis gali būti ne tik prietaisas, kuris rodo laiką, bet ir puošiantis miestus, pastatus, bet ir architektūros detalė.

Vis dėl to laikrodis pakeitė gyvenimą ir palengvino mums buitį, nes laikas - tai vienas iš tų atradimų kurių pinigais nenupirksi. O suprasti, kad laikas tiksi, teka, senka - tai nepakartojama mūsų buitis. Todėl mano bendraamžių laisvalaikio tikslas - nešvaistyti laiko veltui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius