Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 23

Atradimas, pakeitęs dabartį: mobilus telefonas

Kiekvieną dieną išrandama vis naujų dalykų. Tai nieko jau nebestebina. Tapo įprastu dalyku. O mes lengvai įpratome prie naujovių ir pritaikome savo buityje ar kitoje veikloje. Ir, kaip taisyklė, kiekvienas tas daiktas nuo mūsų tampa neatsiejamas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kiekvieną dieną išrandama vis naujų dalykų. Tai nieko jau nebestebina. Tapo įprastu dalyku. O mes lengvai įpratome prie naujovių ir pritaikome savo buityje ar kitoje veikloje. Ir, kaip taisyklė, kiekvienas tas daiktas nuo mūsų tampa neatsiejamas.

Aš norėčiau papasakoti apie komunikacines priemones, tai yra: telefonus, kompiuterius, internetą... Mobilieji telefonai taip pakeitė mūsų gyvenimus, kad sunku ir patikėti. Juk sunku būtų bent dieną be jo išgyventi. Mes tampame prisirišę prie jų lyg prie vandens, be kurio neišgyventume... Atrodo, neturi mobiliojo, tai tu tampi atskiras nuo pasaulio. Niekas negali su tavimi susiekti, taip pat ir tu su niekuo negali susisiekti. Prieš daug metų mažai kas turėjo. Visi kažkaip vieni kitus susirasdavo ir nebūdavo jokių problemų... Na, aišku, gal tai ir šiek tiek apsunkino mūsų gyvenimus, negalėdavom pranešti draugui naujienų, negalėdavom išsikviesti pagalbos. O dabar visa tai paprasta. Ir mums atkrinta rūpestis. Bet pagalvojus apie tai, kai šis išradimas tapo pasipuikavimo priežastimi, telefonai turi ir trūkumų ne tik privalumų. Jie kenkia sveikatai. Galima sirgti vėžiu. Gerai tai, kas su jais galima skambinti bet kur, net kitose šalyse.

Kompiuteris. Juo galima viską daryti: ir rinkti tekstus, įkelti įvairias laikmenas ar atspausdinti. Taip pat lengva skaičiuoti, tvarkyti įvairius dokumentus ir viską padaryti keleto mygtukų paspaudimu. Šis išradimas buvo pradėtas naudoti tik žaidimams. Be šio įrenginio dauguma įmonių apyvarta sumažėtų perpus, nes jis labai puikus darbo įrankis bei susisiekimo prietaisais. Labai patogūs yra nešiojamieji kompiuteriai. Juos galima bet kur nešiotis. Nuo kompiuterių šiandien neatsiejamas ir internetas. Galima rasti įvairios informacijos, ką nors nusipirkti ar parduoti, įdėti skelbimą, susisiekti su draugais, bet kokiame žemės užkampyje. Internetas reikalingas visur: mokyklose, įvairiose įmonėse ir mūsų pačių buityje. Šis išradimas taip pat labai pakeitė pasaulį.

Beveik kiekvienas iš mūsų turi telefoną, kompiuterį ar internetą savo namuose. Jie labai reikalingi mūsų gyvenime. Be jų mes niekaip neišsiverstume šiame pasaulyje.

Žaneta Sokolovaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius