Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 14

Kietųjų diskų gamybos sutrikimai veikia kaip domino efektas

Lustų gamybos gigantas Intel šią savaitę pradėjo liūdnomis žiniomis. Atrodo, jog kietųjų diskų trūkumas, kuram įtakos turėjo gana nemaži potvyniai Tailande, suveikė kaip domino efektas bei paveiks ne vieno industrijos giganto finansinius rezultatus.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lustų gamybos gigantas Intel šią savaitę pradėjo liūdnomis žiniomis. Atrodo, jog kietųjų diskų trūkumas, kuram įtakos turėjo gana nemaži potvyniai Tailande, suveikė kaip domino efektas bei paveiks ne vieno industrijos giganto finansinius rezultatus.

Ką rašo Intel pranešime spaudai, tai jog ne tik ypač didelė kietųjų diskų kaina, tačiau ir jų bendras trūkumas rinkoje privertė įprastų stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių gamintojus sumažinti savo prognozes dėl pardavimų, taigi jie iš Intel užsakė mažiau centrinių procesorių, nei buvo tikėtasi.

Nepaisant to, jog Intel ir toliau tikisi, jog ketvirtajame ketvirtyje kompanijos bendrosios pajamos sieks net 13.7 milijardo JAV dolerių su 300 milijonų JAV dolerių paklaida, tačiau tai net milijardu mažiau, nei buvo planuota spalio pradžioje, kai Intel tikėjosi bendrų 14.7 milijardų JAV dolerių pajamų.

Tuo tarpu Western Digital, vienas iš didžiausių kietųjų diskų gamybos gigantų rinkoje pranešė, jog po truputėlį pradeda atgaivinti komponentų gamybą potvynių sukrėstame Tailande. Parėjusios savaitės pabaigoje atnaujintas darbas vienoje iš Western Digital gamyklų.

Dar visai neseniai, maždaug spalio 15 dieną, jau dabar pradėjusioje veikti gamykloje ir jos apylinkėse vandens kiekis siekė netgi virš metro, taigi nieko nuostabaus, jog tokiomis sąlygomis veikti gamykla negalėjo. Visgi atsitraukus potvyniui, joje darbas pradėtas ankščiau, nei planuota.

Net nežvelgiant į gana geras žinias, daugelis kitų Western Digital gamyklų Tailande vis dar yra užlietos vandens. Iš jų kol kas pumpuojamas vanduo, tačiau po to prasidėję valymo ir remonto darbai užtruks, taigi pradėjusi veikti kompanijos gamykla yra tiesiog išimtis iš visų kitų Tailande esančių.

Seagate ir net Intel analitikai prognozuoja, jo artimiausiais mėnesiais kietųjų diskų trūkumas jausis ir toliau. Jis ir toliau įtakos rinką bent jau visą pirmąjį kitų metų ketvirtį, na, o antrajame gamyba turėtų dalinai atsinaujinti. Viskas grįžti į savo vėžias gali nebent trečiajame kitų metų ketvirtyje.

Sigitas Bakutis, Technews.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius