Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 01 31

Lietuvių namų „Festivaliuks“ tampa tradiciniu (nuotraukos)

Jau trečius metus Vilniaus vidurinė mokykla „Lietuvių namai“ meno mėgėjus kviečia į renginį „Festivaliuks“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Jau trečius metus Vilniaus vidurinė mokykla „Lietuvių namai“ meno mėgėjus kviečia į renginį „Festivaliuks“. Eglės Storpirštienės organizuojamas renginys pasirodyti atviliojo 11 įvairių kolektyvų.

„2008 metais mudviem su mokytoja Judita Taučaite kilo  žanrų įvairovės idėja, o paskui pagalvojome, kad visai gražu pakaitomis rengti vaikinų–merginų festivaliua. Tada taip kalbėjome: scenoje merginos– salėje vaikinai, scenoje vaikinai – salėje merginos, kad būtų toks bendravimas“, – apie renginio gimimą kalbėjo E.Storpirštienė. Šiais metais „Festivaliuks“  sukvietė mergaičių, merginų ir moterų kolektyvus. Toks pats renginys 2009 m. subūrė stipriosios lyties atstovus.

Anot organizatorių, idėja paprasta –  bendradarbiavimas. „Kad vienu metu žiūrovai pamatytų daug įvairiausių žanrų, daug amžių grupių – nuo mažiuko iki didelio,“ – pasakojo E.Storpirštienė.

Sausio 29 dieną vykęs festivalis džiugino savo dalyvių įvairove. Galima buvo išvysti visko – nuo ansamblio,  traukiančio Lietuvių liaudies dainas, iki ispaniškojo flamenko šokėjų ar net Renesanso laikų dainų ir atributų.

Vidurinėje mokykloje „Lietuvos namai“ mokosi iš 19 pasaulio šalių atkeliavę vaikai, todėl svarstoma galimybė šį festivalį išplukdyti į platesnius vandenis. „Buvo  mintis festivalį paversti tarpmiestiniu, juolab kad čia tokia mokykla, kur mokosi vaikai iš daugelio šalių. Jau kitas tūrėtų būti toks, o gal net  tarptautinis,“ – savo užmojų neslepia organizatorė.

Kitais metais „ Festivaliuks“ kvies berniukų, vaikinų ir vyrų kolektyvus, o penkerių metų jubiliejaus proga (kuris bus po dviejų metų) žadamas bendras merginų–vaikinų koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius