Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Netradiciniai mokymai darbo ieškančioms moterims Druskininkuose

VšĮ Socialinės ir ekonominės plėtros centras (SEPC) kartu su partneriais įgyvendina DigEm projektą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

VšĮ Socialinės ir ekonominės plėtros centras (SEPC) kartu su partneriais įgyvendina DigEm projektą. Projekto metu rugsėjo 6-9 dienomis 15 druskininkiečių moterų dalyvavo SEPC surengtuose mokymuose „Dainavos“ mokymo centre. Kuo šie mokymai ypatingi?

Projektas DigEm („Digital Empowerment“ išvertus reiškia skaitmeninis įgalinimas) - yra inovatyvus skaitmeninių gebėjimų ugdymo projektas, kuris naudoja kūrybingą požiūrį į pagrindinių informacinių ir komunikacinių įgūdžių ugdymą ir suteikia galimybę mokytis tiems, kurie yra atitrūkę nuo mokymo proceso, ar nepasitiki naujomis technologijomis. Projektą koordinuoja DIMITRA ITD, su partneriais iš aštuonių Europos šalių: Anglijos, Ispanijos, Lenkijos, Lietuvos, Čekijos, Kipro ir Graikijos.

Mokymai rengiami vadovaujantis taip vadinama skaitmeninio įgalinimo idėja, kuri panaudota kuriant trumpus video filmus apie save. Filmukas padeda pristatyti save: pomėgius, talentus, gyvenimo nuotykius, ypatingus pasiekimus, ar papasakoti apie savo verslo idėją.

Seminarus vedė projekto eigoje apmokyti lektoriai, kurie išmano ne tik kompiuterines vaizdo ir garso redagavimo programas, bet taip pat moka bendrauti su žmonėmis ir sukurti asmeninių istorijų kūrimui palankią aplinką.

Mokymo metodika sukurta ir išbandyta projekto partnerių šalyse. Minėtąją metodiką galima taikyti skirtingoms tikslinėms grupėms ir tuo pačiu daugeliui įvairių švietimo programų, priklausomai nuo dalyvių patirties ir poreikių.

Mokymų rezultatai pranoko dalyvių lūkesčius. Mokymų pabaiga - sukurtų filmukų premjera. Filmai atskleidė dalyvių asmenines istorijas, pristatė jų verslo idėjas ir įrodė, kad kiekvienas turime kūrybišką gyslelę – tereikia šiek tiek pasistengti, „perlipti“ per savuosius „aš nemoku, negaliu“ ir pasinaudoti profesionalų pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius