-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 28

NUOMONĖ. Kas formuoja žmogaus mąstymą?

Žmogus, turėdamas neramų ir labai pagaulų protą, vis dėlto turi galimybę pasirinkti. Renkamės kas akimirką. Ji ar jis, nors ir protingas sutvėrimas gyvena tik taip, kaip išmoksta gyventi, t.y. šablonais (pavyzdžiui, kava, pusryčiai, darbas – pietūs, parduotuvė, vaistinė, namai, šeima, vakarienė, televizorius, labanakt). Kas ir kokiu tikslu mus, žmones, mokina? Kokiomis priemonėmis mokina?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kvadratinė - Eko Sąmonė! (?)

Žmogus, turėdamas neramų ir labai pagaulų protą, vis dėlto turi galimybę pasirinkti. Renkamės kas akimirką. Ji ar jis, nors ir protingas sutvėrimas gyvena tik taip, kaip išmoksta gyventi, t.y. šablonais (pavyzdžiui, kava, pusryčiai, darbas – pietūs, parduotuvė, vaistinė, namai, šeima, vakarienė, televizorius, labanakt). Kas ir kokiu tikslu mus, žmones, mokina? Kokiomis priemonėmis mokina?

Mus mokina mokykla, tačiau ne mokytojai. Mums taikoma valdžios programa tiesiai į protą. Prievarta – tai viskas, kas yra prieš žmogiškąją, gamtišką, visatos naturalią būseną... Valdžios valia mokslas iki 16 metų privalomas – reiškia, prievarta. Protas – gebėjimas priimti, įsisavinti ir atkartoti programas savo gyvenime. Vienas iš pirmiausių dalykų, kurių išmokė mūsų protą mokykla – kampai. Status, smailas ir bukas. Tokių kampų mumyse, gamtoje, visatoje nėra, tačiau mokykla įdėjo juos į mūsų sąmonę.

Mūsų protas tampa kampuotas. Mes matuojam savo gyvenimus pagal protingumą, pagal kampą (aštrus ar ne). Nuo žmogaus protingumo priklauso jo vertė. Visos kitos natūralios žmoniškos savybės, tokios kaip: atjauta, nuoširumas, sarmata, gėda, jautrumas, gailestis, džiaugsmas, besąlyginė meilė neugdomos, todėl degraduoja – išnyksta. Protingas, bejausmis padaras iš gamtos, vykdantis programą, atliekantis tik tam tikras, ribotas funkcijas, kurias išmokino profesijos (aukštoji ar kita) mokykla – vadinamas biorobotu.

Biorobotas gali gyventi tik kvadratinėje sąmonėje, tik instrukcijų ir institucijų pasaulyje, todėl jam sukuriami visokie kampai ir parašomi įstatymai. Jis įstatomas į rėmus, jo veiksmai yra prognozuojami, todėl jis tampa priklausomu ir valdomu.

Kokia mūsų sąmonė?

Kas gavosi iš to, ko mus išmokė, kaip savo gyvenimus, atitrūkę nuo gamtos, suvaryti į dėžutes, priversti kažkuom neaiškaus užsiimti, mes susiprojektavome? Mes miegame stačiakampėje lovoje; gyvename stačiakampyje name; į pasaulį žiūrime pro stačiakampius langus, knygos stačiakampės, lentynos stačiakampės, stalas, paveikslų rėmai – visi stačiakampiai; stačiakampis televizorius, kompiuteris, telefonas, piniginė; perkame stačiakampius daiktus už stačiakampius popieriukus, stačiakampes vizitinės, bankinės, nuolaidų kortelės...

Mūsų transportavimas tiek tolyn (automobiliai), tiek aukštyn (liftai) irgi stačiakampiai... Šaligatvio plytelės? Stačiakampės! Duonos riekės (forminės) irgi kvadratinės. Mūsų sąmonė tapo taip pat stačiakampė. Mes nebegalime vienas prie kito prisigludinti, prisitaikyti, pritapti, susijungti, sukibti – nes visi mąstome skirtingais kampais... Juk gamtoje nėra jokio aštraus, buko, stataus, smailo kampo – viskas yra subtilu, lankstu, aptaku, nuožulnu, neaštru... Ar tikrai sąmoningai ir be prievartos, iš kelių alternatyvų pasirinkome tokį gyvenimą?

Eko sąmonė

„Eko“ žodžio ištakos graikų žodyje „oikos“, reiškiančio - „Namai“. Suvokime, kad mes esame energijos dalelytė Visa-tos begalybėje... Suvokime, jog tai, ką matome, apčiuopiame, yra tik tokia sąmonės būklė, tokia buvimo forma... Mūsų kūnas – mūsų namai, mūsų Eko. Mūsų kūno namai – būstas. Būsto namai – miestas/kaimas, kuris stovi ant Žemės planetos. Kaip mes jais pasirūpiname?

Mes esame svečiuose – laikinuose namuose (kūne), laikinai Žemėje. Šioje būsenoje, šiame erdvės taške galime apreikšti viską, ko tik norime. Svarbu – žinoti, ko nori. Eko sąmonės būsenoje nereikia blaškytis tarp savo netikrų norų, tiesiog tu žinai, ko reikia tavo namams, nors ir laikiniems... Ar tikrai reikia tiek daug kvadratinių daiktų tam, kad tvarkingai gyventum savo namuose? Ko reikia tavo kūnui, ko reikia tavo būstui, ko reikia tavo miestui/kaimui, ko reikia tavo bendruomenei, žmonėms, ko reikia tau – Sielai?

Eko sąmonė prasideda nuo savęs, nuo savo vidinio pažinimo ir iš vidaus išsisuka į išorę - tuomet ji apsireiškia įvairiausiais pavidalais... Tu esi energija begalinėje visatoje, kokioje sąmonės būklėje renkiesi būti?

- Dalius Viršilas,

Ekovalstybės įkūrėjas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius