Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 04 19

Nuomonė. Renovuojamas Palangos tiltas – pasmerktas renovavimui?

Reporteris Tomas pamatęs renovuojamą Palangos tiltą nuogąstauja, kad brangiai kainuojanti renovacija gali nueiti šuniui ant uodegos dėl to, kad impregnuota mediena, neva yra dedama ant neimpregnuotų murlotų. Tačiau miesto savivaldybės atstovai tikina, kad darbai atliekami kokybiškai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Palangos tiltas

Nuėjęs prie renovuojamo Palangos tilto, supratau, kad brangiai kainuojanti renovacija – šuniui ant uodegos... Mat, impregnuota mediena  yra dedama ant neimpregnuotų murlotų. Paskambinau telefonu, nurodytu ant renovatorių lentelės, esančios šalia tilto. Deja, projekto vadovas man iškart piktai pasakė, kad nieko, niekam ir bet kam neaiškins...

Kažkas  sudarė niekam tikusį projektą, ar kažkas už tuos impregnacijai nepanaudotus pinigus atostogaus Karibuose? Apmaudu... Įdomu, ar pasidomės kas nors šiuo klausimu, ar bus kas nors nubaustas?

Papildyta 14.30 val. Palangos mero ir Palangos savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo komentarais:

Rekonstruojamo tilto apžiūrėti antradienį vyko naujasis Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Jis patikino, kad darbų kokybė atitinka sutarties sąlygas. „Pagal sutartį, mediena turi būti paruošta. Kiek aš pats mačiau, nes apžiūrėjau tokias tilto vietas, kur eiliniai žmonės neprieina, ir buvau užlipęs ant tos dalies, kuri jau restauruota, ten mediena yra impregnuota. Lentelės buvo išklotos ant maumedžio medienos,“ – 15min.lt žurnalistei teigė Š.Vaitkus.

Mero žodžius patvirtino Palangos savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Vytautas Gerikas. „Visas atraminis pagrindas, t.y. nešančioji konstrukcija yra padaryta iš maumedžio, o grindinys, kuris klojamas ant to maumedžio ir kuriuo vaikščios žmonės – iš impregnuotos pušies arba eglės. Maumedis turėtų tarnauti dvigubai ilgiau“, - komentavo V.Gerikas. Pasak jo, maumedis atraminei tilto daliai formuoti pasirinktas dėl jo didelio atsparumo atmosferos poveikiui ir jo esą papildomai impregnuoti nereikia.

Algirdo Kubaičio / BFL nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius