-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 31

Pasirašykite peticiją prieš vilkų žudymą!

Aplinkos apsaugos ministerija sumąstė, jog reikia padidinti vilkų sumedžiojimo limitą iki 60 vienetų, kai iš viso, pagal jų pateikiamus duomenis, vilkų skaičius tesiekia apie 250 individų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Peticija

LR Aplinkos apsaugos ministerija sumąstė, jog reikia padidinti vilkų sumedžiojimo limitą iki 60 vienetų, kai iš viso, pagal jų pateikiamus duomenis, vilkų skaičius tesiekia apie 250 individų. Pasak peticijos rengėjų, tokia „kvota“ net negali būti laikoma kvota, nes praktiškai ji nieko neapriboja, o tik atlaisvina kelią visiškam vilkų išnaikinimui.

Kaip dažnai būna su mūsų valdžia ir visuomene susijusiais sprendimais, nuo 2008 m. Aplinkos ministerija nekreipė dėmesio į gamtosauginių organizacijų žodžiu ir raštu teikiamus argumentus. O kam? Minėta ministerija, nors deklaruoja priešingai, bet metai iš metų remiasi vieno mokslininko pateiktais duomenimis ir to jai, aišku, visiškai pakanka (informacija parengta pagal peticijoje pateiktus duomenis).

Kai didžiojoje dalyje ES šalių vilkų medžioklė yra apskritai uždrausta, pas mus norima juos išnaikinti, nes, neva, ir visuomenė nepatenkinta, ir avių labai mažėja... Vietoj to, kad protingaisiais žmonėmis (homo sapiens) save laikanti visuomenė ir valdžios nariai stengtųsi, kad „ir vilkas, ir avis“ būtų sveiki, jie vadovaujasi stačiojo žmogaus (homo erectus) principais: kas turi šautuvą, tas ir šaudo.

Tad savo ruožtu kviečiu pasirašyti šią peticiją, parodant, kokia gi iš tikrųjų yra visuomenės nuomonė.

http://www.e-peticija.lt/peticija/56/sustabdykite-beprasmiska-lietuvos-vilku-zudyma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius