-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Televizijos laidų vedėjos Daivos Tamošiūnaitės įspūdžiai iš kelionių po Lietuvą su VO „Gelbėkit vaikus“: bėdos tikrai nevaikšto po vieną

Būna istorijų, kurių važiuoji išklausyti jau su skaudančia širdimi ir suvokdama, kad tavo asmeninės problemos, nors ir atrodo didelės, yra mažos, mažos... 35-erių Rasa pyksta ant...
Luko Balandžio nuotr.
Luko Balandžio nuotr.

Būna istorijų, kurių važiuoji išklausyti jau su skaudančia širdimi ir suvokdama, kad tavo asmeninės problemos, nors ir atrodo didelės, yra mažos, mažos...

35-erių Rasa pyksta ant Dievo, nors namuose turbūt dar nuo mamos laikų kabo šventųjų paveikslai. „Taip, aš pykstu, nors žinau, kad tai šventvagystė“,- sako moteris, per trejus metus palaidojusi mamą, vyrą ir netekusi kūdikio.

Kadaise į šimtametį namą Troškūnuose ji atsikėlė su vyru ir dviem vaikais, tikėdamasi, kad taip bus visiems lengviau: mama gyvens viename gale, jie – kitame, vieni kitiems padės. Susilaukė trečio vaiko. Sukosi kaip mokėjo, sako, vyras geras buvo, mokėjo mylėti. Nors išgerdavo, alkoholiku nepavadinsi. Ir kulinaras geras buvo, ir prie namų padėdavo.

Bet susirgo mama. Netrukus vėžys ją įveikė. Netekties skausmą kiek malšino žinia, jog į pasaulį beldžiasi nauja gyvybė. Nors Rasai buvo neramu, ją vargino silpnumas, pilvas tarytum visai dingo. Jos įkalbėta gydytoja padarė echoskopiją ir, pamačiusi vaizdą ekrane, pabalo – kūdikis buvo miręs. Penkioliktą nėštumo savaitę Rasai padarė valymą. Nežinia kiek laiko ji nešiojo negyvą vaisių.

Po šios netekties Rasa ir suabejojo Dievu. Vaikus laikanti didžiuoju džiaugsmu gyvenime, ji nesuprato, kodėl iš jos atėmė laimę mylėti dar vieną vaikutį. Kuomet praėjusių metų spalio vieną vėlų vakarą jai paskambino pranešti dar vieną liūdną žinią, kad avarijoje žuvo dviračiu važiavęs jos vyras, Rasa nebemokėjo pravirkti. Su nerimu laukė kas bus toliau, nes žinojo – ji vėl nėščia. Šito vaikelio pasaulis laukė. Vasarį gimė sveikas, gražus berniukas.

Spalio mėnesį šeima minės vyro ir tėčio žūties metines, vasarį švęs mažylio pirmą gimtadienį. Bet iki vasario reikia išgyventi. Šimtamečio namo įlūžęs stogas spaudžia langus, atsiveria plyšiai. Jei padėtume suremontuoti stogą, Rasa su keturiais vaikais šiltai ir saugiai peržiemotų. Jei surastume pinigų naujiems langams – jie turėtų papildomai dar du kambariukus, kuriuose šiandien neįmanoma gyventi.

Žodžių kartais nereikia... Ar Jums, susipažinusiems su šios moters istorija, tiesiog nesinori visas žinomas ir esamas dogmas apversti aukštyn kojom ir įrodyti, jog šitiek iškentusiems su mūsų visų pagalba dangų galima nuleisti ant žemės?

Galintys padėti mamai Rasai ir vaikams susiremontuoti stogą bei pasikeisti langus, visą spalio mėnesį gali aukoti trumpaisiais numeriais 1416 (2 Lt); 1417 (5 Lt); pervedant norimą sumą aukojimo portale www.aukok.lt arba koncerto, kurį spalio 19 d. per LNK transliuosime iš prekybos ir laisvalaikio centro „Mega”, metu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius