-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 27

Tikra istorija. Kaune iš Nemuno ištrauktas skendęs žmogus, ugniagesiai elgėsi didvyriškai ir sumaniai

Kartais likimas suteikia antrą šansą gyventi, tai įvyko penktadienį Kaune. Apie  20 val.  bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kad Nemuno ir Neries santakoje skę...
Ugniagesių treniruotė
Ugniagesių treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kartais likimas suteikia antrą šansą gyventi. Tačiau vien likimui atsiduoti neverta. Kartais labai daug lemia ugniagesių gelbėtojų patirtis bei didvyriškumas.

Tai įvyko penktadienį Kaune. Apie  20 val. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kad Nemuno ir Neries santakoje skęsta žmogus. Buvo išsiųstas Kauno miesto I komandos gelbėjimo automobilis.

Lėmė ugniagesio patirtis

Štai čia pradėjo spręstis skęstančiojo likimas. Nes buvo gautas pranešimas, kad žmogus skęsta Nemuno ir Neries santakoje... Tačiau ilgametę darbo patirtį turintis skyrininkas Arūnas Čibirka, l.e. pamainos vado pareigas, nusprendė važiuoti į  Marvelės gatvę ir ten tikrinti gautą pranešimą, o ne į Santaką.

Paaiškinimas paprastas. Jei butų žmogus skendęs iš Santakos pusės, būtų gauta labai daug pranešimų apie skęstantį, nes pakrantėje savaitgalį buvo labai daug  žmonių.

Jei butų žmogus skendęs iš Santakos pusės, būtų gauta labai daug pranešimų apie skęstantį, nes pakrantėje savaitgalį buvo labai daug  žmonių.

Važiuodami  Marvelės gatve, ugniagesiai pastebėjo Nemunu plaukiantį žmogų. Skubiai paruošė gelbėjimo ratą su virve. Skęstantis žmogus buvo toks pavargęs, kad vos sugebėjo ištarti „gelbėkit“.

Nepabūgęs labai šalto vandens, į Nemuną šoko ugniagesys gelbėtojas – vairuotojas Artūras Guogas. Jis žaibiškai priplaukė prie skęstančiojo su gelbėjimo ratu ir virve, rizikuodamas  savo sveikata ir gyvybe.  Netrukus į krantą iškeltas žmogus ir perduotas medikams, jis buvo  sąmoningas ir dėkojo likimui. Tikimės, kad ugniagesys gelbėtojas neperšalo ir į kitą budėjimą atvyks  sveikas. Jis – penktadienio didvyris.

Kauno miesto  I ugniagesių komanda, II  pamaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius