-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 20

Vagių siaubas internete

Skaitytoja Martine redakciją elektroniniu paštu informavo apie Skandinavijos šalyse sukurtą internetinį puslapį, kurį sunkmečiu pravartu žinoti ir Lietuvos žmonėms. Šis puslapis, pasak skaitytojos, yra „tikras vagių siaubas“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Skaitytoja Martine redakciją elektroniniu paštu informavo apie Skandinavijos šalyse sukurtą internetinį puslapį, kurį sunkmečiu pravartu žinoti ir Lietuvos žmonėms. Šis puslapis, pasak skaitytojos, yra „tikras vagių siaubas“.

Puslapis sukurtas ir funkcionuoja švedų, danų ir norvegų kalbomis. Tačiau kai kuriuos paaiškinimus galima rasti taip pat ir lietuviškai.

Šiame puslapyje skandinavai skelbia apie pavogtus. „Daiktus galima atpažinti pagal serijos numerį, nuotrauką, vagystės vietos ir laiko aprašymą. Padėjus rasti pavogtą daiktą, galima gauti iki 1200 litų premiją“,- redakcijai rašo skaitytoja.

Puslapio administratoriai savo ruožtu informuoja, kad pavogtus daiktus registruoja privatūs asmenys, bendrovės, policija ir draudimo kompanijos. Puslapio funkcionavimo tikslas - padėti savininkams atgauti jų teisėtą nuosavybę.

Sunkmečiu, kai visi stengiasi reikalingus daiktus įsigyti pigiau, egzistuoja reali grėsmė nusipirkti vogtą daiktą. Tačiau puslapio sumanytojai yra įsitikinę, kad jei ką nors pirkdami iš rankų žmonės pasitikrintų jų duomenų bazėje, tikimybė įsigyti vogtą daiktą labai sumažėtų.

Už kai kuriuos surastus daiktus siūlomos ir premijos. Pavyzdžiui už surastą navigacinę sistemą TomTom žadama 200 kronų premija.

O štai kitas pavyzdys: „MacBook Pro, 15" įstrižainė, pavogtas įsilaužimo metu kartu su dar vienu, panašiu į pirmąjį 2006 metų MacBook pro. Atlygis radus pavogtus daiktus: 3000 kronų, taip pat skiriamas atlygis suteikus naudingos informacijos. Mac'as yra truputį įskeltas kairiame kamputyje viršutinės plokštės ir turi mažą įdaužimo žymę apačioje. Abiejų Mac'ų serijos numeriai: W861304PVJ3 ir W87300V8XAG“.

Dėkojame skaitytojai Martine už informaciją, o savo skaitytojams rekomenduojame ką nors perkant iš antrų rankų pasitikrinti ar daiktas nėra vogtas.

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais. Registruokitės 15min.lt skaitytojų portale ir patys įkraukite naujienas. Kurkite naujienas kartu su redakcija.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Lankotės užsienyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius