Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2011 04 23

Dzūkų tankų vikšrai sutraiškė klaipėdiečius

Ketvirtadienį Alytaus miesto stadione vyko 6-ojo turo varžybos tarp vietos „Dainavos“ ir „Klaipėdos“ futbolininkų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ketvirtadienį, balandžio 21 dieną, Alytaus miesto stadione vyko 6-ojo turo varžybos tarp vietos „Dainavos“ ir „Klaipėdos“ futbolininkų. Abiems komandos praėjęs turas buvo sėkmingas – klaipėdiečiai atėmė taškus iš Panevežio „Ekrano“ futbolininkų, o dzūkai įveikė „Mažeikius“.

Saulėtą ketvirtadienio popietę prasidėjusios rungtynės sutraukė nemažai alytiškių, o šiems nusivilti neteko – jau 14 min. savo miesto komandą į priekį išvedė veteranas Eimanas Poderis – 1:0. Po praleisto įvarčio klaipėdiečiai nesurengė nė vienos pavojingos situacijos, o Alytus puolė ir toliau – 32 min. dar vieną galimybę pasižymėti turėjo E. Poderis. Pajutę žaidimo skonį „Dainavos“ futbolininkai nepaleido iniciatyvos ir 38 min. dar vieną pavojingą situaciją sukūrė prie klaipėdiečių vartų, o po dviejų minučių Arsenijus Buinickij padidino rezultatą iki 2:0 dzūkų naudai.

„Jei ištiks bėda, jei užges šviesa, jei paliks žmona – mes visada šalia“, - beskanduojantys „Dainavos“ sirgaliai „Dzūkų tankai“ įkvėpė įmušti dar vieną įvartį pirmojo kėlinio pabaigoje 3:0, o E.Buinickij pelno dublį.

„Tiesiog žaiskite futbolą“, - taip į antrojo kėlinio pradžią savo vaikinus išlydėjęs Virginijus Sinkevičius ir toliau džiaugėsi auklėtinių žaidimu, mat po 4 minučių Eimantas Poderis klaipėdiečių vartininką privertė išimti kamuolį iš tinklo ketvirtą kartą - 4:0. Žaidimas dažniausiai vyko aikštės viduryje arba arčiau „Klaipėdos“ vartų. 64 min. E.Poderis nepataiko į vartus iš 6 metrų, tačiau po minutės savo progos nepraleidžia komandos kapitonas Virginijus Miknevičius – 5:0 ir nekimstantys sirgalių balsai skanduoja „Mes my-lim DAINAVA“ pagal Frankie Valli dainą „Can't Take My Eyes Off You".

Po vartininko ir gynėjo tarpusavio nesusipratimo garbės įvartį klaipėdiečiams pelnė Deivydas Lukošius 5:1.

Po rungtynių „Dainavos“ treneris džiaugėsi milžinišku sirgalių palaikymu bei puikiu veiksmų plano įgyvendinimu. „Žinoma, nuotaiką šiek tiek sugadino praleistas įvartis, mes juk dzūkai. Leiskime pasidžiaugti ir kitiems“, - pajuokavo po rungtynių šypsenos veide neslėpęs treneris V. Sinkevičius.

Po šių rungtynių „Dainavos“ klubas išvyko į tarptautines UEFA organizuojamas Region cup varžybas, kuriose pagrindinis tikslas – patekti į kitą etapą. „Mūsų laukia labai daug varžybų per trumpą laiką, tačiau stengsimės patekti į kitą etapą. Ar nebūsime pavargę? Aš manau, jog kuo daugiau žaidi – tuo labiau tobulėji.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius