-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 22

„Vasaros taurės“ varžybose baigėsi grupių kovos (nuotraukos)

Krepšinio gerbėjus vienijanti organizacija VšĮ „Krepšinis tau“ nuo 2008/2009m. sezono organizuojanti „Sekmadienio krepšinio lyga“ šią vasarą, panorusius praleisti su oranžiniu kamuoliu, pakvietė į „Vasaros taurės“ varžybas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Krepšinio gerbėjus vienijanti organizacija VšĮ „Krepšinis tau“ nuo 2008/2009m. sezono organizuojantiSekmadienio krepšinio lyga“ šią vasarą, panorusius praleisti su oranžiniu kamuoliu, pakvietė į „Vasaros taurės“ varžybas. Nors varžybos vyksta šilčiausiu metų laiku ir laisvalaikio užsiėmimų ir taip apstu, net 14 ekipų stojo į kovą dėl pirmą sykį rengiamo turnyro apdovanojimų. Praėjusią savaitę pasibaigus grupės varžyboms paaiškėjo 12 stipriausių ekipų, kurios kovą pratęs atkrintamosiose varžybose. Kaip ir buvo prognozuojama prieš prasidedant varžyboms pagrindiniai pretendentai iškovoti „Vasaros taurę“ yra „SKM - užmirštų talentų“, „Reaktoriaus“, „Venipak.lt“ ir „Dredų - Pilsnerio“ ekipos. Kita vertus, nederėtų nuvertinti nemažą patirtį mėgėjų krepšinyje jau sukaupusių „Kritulių - atostogose“, „2religijos”, “Vieta Jūsų Reklamai“ ir “Tores” ekipų. Turnyro tamsiuoju arkliuku gali tapti “Negeri”, kurie jau pamokė vienus iš favoritų “Venipak.lt”. Šiame straipsnyje apžvelgsime visų 14 ekipų pasirodymus grupės varžybose, išrinksime simbolinį geriausių žaidėjų penketuką ir pabandysime pasižvalgyti į aštunfinalio poras.

Simbolinis geriausių žaidėjų penketukas grupės varžybose

Centras: Edgaras Zinevičius „Dredai - Pilsneris” vienų iš turnyro favoritų aukštaūgis grupės varžybose buvo sunkiai sulaikomas varžovų aukštaūgių. Jis per rungtynes atkovodavo po 13,67 atšokusio kamuolio, pelnydavo 15,33 taško ir rinkdamas po 21,33 naudingumo balo ir galiausiai įsitaisė naudingiausių žaidėjų grupės varžybose penketuke. Puikus „centro“ žaidimas buvo labai svarbus ekipos sėkmei grupės varžybose. Ko vertas šis jaunas aukštaūgis, taps aišku atkrintamosiose varžybose.

Sunkusis kraštas: Gediminas Kieras „SMK - užmiršti talentai” geltonosios grupės lyderių ir vienų iš „Vasaros taurės” favoritų puolėjas buvo nesulaikomas grupės varžybose. Jis rinko po 17,0 taško per rungtynes (73, 47% dvitaškių, 83,33% baudos metimų taiklumas), atkovodavo po 11,8 kamuolio, atlikdavo 2,6 rezultatyvius perdavimus ir viso rinkdamas po 29,6 naudingumo balus buvo naudingiausias grupės varžybų žaidėjas. Neverta net abejoti, kad milžinišką patirtį turintis puolėjas bus komandą į pergales vedantis žmogus ir atkrintamosiose rungtynėse.

Lengvasis kraštas: Tautvydas Pipiras „Dredai - Pilsneris” daugiausiai atakų dėjimais užbaigęs grupės varžybose žaidėjas vedė komandą į pergalę visose rungtynėse, kuriose žaidė. O geriausias rungtynes sužaidė tada, kai komandai labiausiai reikėjo, tačiau jo pastangų tada neužteko (prieš „Reaktorių” surinko 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 2 metimus). Per penkerias žaistas rungtynes puolėjas rinko po 20,2 taško (58,33% dvitaškių, 42,86% tritaškių taiklumas), atkovodavo po 6,2 kamuolius, po 2,4 perimdavo ir po 1,2 karto per rungtynes vaišindavo varžovus blokais. Viso jaunasis aukštaūgis rinko po 17,2 naudingumo balo per rungtynes. Tautvydas vienas universaliausių „Vasaros taurės” turnyro žaidėjų. Nuo šio puolėjo sėkmingų pasirodymų ateityje gali priklausyti ir jo komandos likimas.

Atakuojantis gynėjas: Robertas Valinčius „Krituliai – atostogose“ šiame turnyre išretėjus ekipos gretoms Robertas tapo ryškiu savo ekipos lyderių ir buvo pagrindinis pasiektų pergalių kalvis. Greitas, staigų metimą turintis gynėjas komandą gelbėdavo sunkiausiais momentais, o taiklūs jo metimai į neviltį varė varžovus. Robertas Valinčius grupės varžybose rinko po 20,75 taško per rungtynes ir buvo antras tarp visų lygos žaidėjų. Atakuodamas 36,67% taiklumu, nuo trijų taškų atžymos „Kritulių“ lyderis tai pat buvo antras grupės varžybose tarp visų turnyro žaidėjų. Jei ne blankios rungtynės prieš „Dredus“ Roberto Valinčiaus asmeniniai rezultatai būtu dar geresni.

Įžaidėjas: Tomas Grybauskas „SMK - užmiršti talentai” turnyro lyderių aikštės generolas ir vienintelis gynėjas patekęs į naudingiausių žaidėjų dešimtuką pagal naudingumo balą. Krepšininkas per rungtynes rinko po 12,67 taško, atkovodavo po 7,17 kamuolio, atlikdavo po 283 rezultatyvius perdavimus ir viso rinko po 15,5 naudingumo balo. Tomas patyręs žaidėjas ir aukštesnę pavarą jungia tik tada, kai to reikalauja rungtynių rezultatai. Tai puikiai parodė rungtynės prieš „Tores“, kada gynėjas pats pelnė 23 taškus ir prisidėjo prie ekipos pergale pasibaigusio spurto. Tolimesniuose etapuose favoritai sulauks vis rimtesnio pasipriešinimo, todėl, žinant gynėjo sugebėjimus ir užsivedimą, galima tikėtis, kad jo asmeniniai rodikliai tik gerės.

Geltonoji grupė

[1] „SKM - Užmiršti talentai“ 6-0; Vieni iš turnyro favoritų nepersistengdami be jokių užsikirtimų įveikė visus grupės varžovus. Tik pirmajame susitikime jie neįvertino ambicingai nusiteikusių „Negerų“ ir rungtynės nesiklostė, kaip tikėtasi. Kita vertus, Gedimino Kiero įspūdingo žaidimo dėka pergalė buvo pasiekta. Antrosiose rungtynėse prieš talentų ekipą stojo „Venipakas“. Dar prieš grupės varžybas daugelis manė, kad tai bus rungtynės dėl pirmosios vietos. Taigi jas „SKM - užmiršti talentai“ pradėjo susikaupę ir jau pirmojoje rungtynių pusėje susikrovė solidžią persvarą, tačiau vėliau neabejodami, kad pergalė jau jų rankose atsipalaidavo. Tuo pasinaudoję varžovai vedini Vincento Aleksandravičiaus pakilo į šturmą. Galutinis rezultatas 44-37, į pergalę ekipą vedė Tomas Grybauskas 16 taškų. Gerai jam talkino 13 taškų įmetęs Gediminas Kieras, kuris nesulaukė jokio varžovų priekinės linijos pasipriešinimo. „Tores“ ekipa turėdama vieną pralaimėjimą savo sąskaitoje širdyje tikėjo, kad iškovoti pergalę gali. Juk tai jiems atvertų geras galimybes, todėl rungtynes suderviečiai pradėjo susikaupę ir pirmojo kėlinuko metu dominavo aikštelėje. „SKM“ supykdė rezultatu 8-21 pralaimėtas kėlinys. Tad komanda pakilo šturmui ir ėmė vytis varžovus, o pasivijus sugebėjo ir pralenkti. Sėkmingai pasibaigusių rungtynių didvyris vienareikšmiškai 23 taškus pelnęs ir varžovus į neviltį varęs Tomas Grybauskas. Šis gynėjas ne tik draskė varžovų gynybą, tačiau pats gynyboje nuveikė daug juodo darbo. Rungtynėse su 5-7 vietas grupėje užėmusiomis komandomis grupės nugalėtojai nesulaukė jokio pasipriešinimo. „SKM - užmiršti talentai“ naudingiausia „Vasaros taurės“ ekipa grupės varžybose, o Gediminas Kieras pirmas šioje kategorijoje tarp visų turnyro žaidėjų. Vidurio puolėjas pelnė po 17,0 taškų, atkovodavo po 11,8 kamuolio ir rinko po 29,6 naudingumo balus. Tomas Grybauskas rinko po 12,67 taško, o Domantas Pipiras po 11,5 taško. Kita vertus, be šių trijų žaidėjų ekipoje gausu talentų, kurie gali išauti bet kuriuo metu. Tačiau jau dabar aišku, kad atkrintamosiose varžybose neišvysime brolių Višinskių, Kristijono Gaškos ir Donato Janavičiaus, kurie nesužaidė nustatyto rungtynių skaičiaus grupės varžybose.

[2] „Venipak.lt” 4-2; Vieni iš turnyro favoritų grupės varžybas pradėjo triuškinama pergale prieš „Tores“. Tuo metu Giedriaus Mikailos 18 taškų ir Prano Skurdausko 17 taškų (14 atkovotų kamuolių) vedini vaikinai savo principinį varžovą įveikė (61-35). Antrosiose rungtynėse laukę „NK Gaugijos“ vyrai didelių rūpesčių nesukėlė ir buvo nušluoti 34 taškų skirtumu. Deja, jau kitame susitikime komandos kelyje pasipainiojo grėsmingi varžovai „SKM - užmiršti talentai“. Be Skurdausko rungtyniavę „žalieji“ tik rungtynių antrojoje pusėje sumažino skirtumą. Labiausiai prie to prisidėjo 18 taškų įsūdęs Vincentas Aleksandravičius. Rungtines stebėję sirgaliai jau tuo metu kalbėjo, kad šis pralaimėjimas užtvėrė komandai kelią į pirmą vietą grupėje nes galingai rungtyniavusi „SKM“ ekipa grupės varžybose rimtesnio pasipriešinimo sulaukė tik kelis kėlinukus per visas žaistas rungtynes. Po svarbaus susitikimo ekipa turėjo dar du lengvus pasivaikščiojimus rungtynėse su grupės autsaideriais „BC Šnipiškėmis“, kurie buvo įveikti 30 taškų skirtumu ir „Su Ženklu - S“ ekipa, kurią paskutinėse grupės varžybose „Venipak.lt“ sutraiškė 36 taškų skirtumų. Nors keturiose rungtynėse, kuriose buvo pasiektos pergalės komandai užteko individualaus žaidėjų meistriškumo, to pritrūko rungtynėse prieš į grupės vidutiniokų vietą pretendavusius „Negerus“. Tose rungtynėse „Venipako“ vaikinai blaškėsi aikštelėje po vieną ir negalėjo pasipriešinti darniai veikusiai varžovų gynybai, o lemiamais momentais ir pačių gynyba buvo bedantė. Grupės varžybose ekipoje labiausiai išsiskyrė Pranas Skurdauskas 12,5 taško, 11 atkovotų kamuolių ir viso net 18,5 naudingumo balo. Tačiau šis žaidėjas ekipą paliko sužaidęs vos dvi rungtynes. Kadangi pagal nuostatus numatytą tvarką grupės varžybose aikštelėje turėjo pasirodyti tris kartus, ketvirtfinalio ir tolimesnėse kovose ekipos žaidimą galės stebėti iš žiūrovo prizmės. Vincentas Aleksandravičius rinko po 13,8 taško ir buvo rezultatyviausias savo ekipoje grupės varžybose. Nedaug nuo jo atsiliko ir Giedrius Mikaila 11 taškų. Kiti ekipos žaidėjai rinkdavo apie 5,5 ir mažiau taškų. Ekipa iškovojo tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį ir ten susikaus su „2religijos“ ir „Su ženklu -S“ aštunfinalio nugalėtoju. Ekipa nesusižaidusi, trūksta kovingumo ir dar jie prarado lyderį bei galingą jėgą po krepšiu. Todėl komandos vadovui Pauliui Paškauskui laukia neramios dienos norint antrą kartą per sezoną nelikti favoritais tik popieriuje. („Sekmadienio krepšinio lygoje“ ekipa užėmė pirmas vietas reguliariajame sezone ir top16 etape, tačiau neperlipo ketvirtfinalio barjero).

[3] „Negeri” 4-2; „Negeri” savo kelią „Vasaros taurėje" pradėjo pasiekdami triuškinančią pergalę prieš debiutantus iš Šnipiškių rezultatu 82-27. Tose rungtynėse dominavo Egidijus Mažeika surinkęs 38 naudingumo balus bei tapęs turo „MVP“. Antrosiose grupės varžybose ekipa garbingai pasipriešino grupės lyderiams. Tomas Buckus šiose rungtynėse surinko 22 taškus, Giedrius Kvakšys 17. Nors Egidijus Mažeika rezultatyvumu neišsiskyrė, tačiau jis sugriebė 15 kamuolių. Trečiosios rungtynės su „NK Gaugija“ baigėsi taip pat pergalingai. Tokiu būdu ekipa turėdama savo sąskaitoje dvi pergales ir vieną pralaimėjimą atvyko į rungtynes dėl trečiosios vietos grupėje. Jų laukė pažįstami varžovai „Tores“ (abi ekipos kovojo vienoje grupėje TOP16 etape „SKL‘e“), rungtynės kaip ir tikėtasi buvo įtemtos, tačiau pergalė šį sykį „Negeriems“ išsprūdo. Kita vertus, ekipa praradusi trečią poziciją nenuleido rankų ir jau kitoje dvikovoje 13 taškų skirtumu įveikė „Venipak.lt“. Šiose rungtynėse komanda parodė, kad „Vasaros taurės“ varžyboms yra pasiruošusi ir jai nebaisūs jokie varžovai. Ši pergalė nulėmė, tai kad „Negeri“ visgi pakilo į trečią poziciją. Tomas Buckus ir Giedrius Kvakšys ekipai rinko 13,83 ir 11 taškų bei buvo rezultatyviausi ekipoje. Nepaisant to, naudingiausiai rungtyniavo Egidijus Mažeika 15,0 naudingumo balo (10,33 tšk. Ir 12,17 ak.). “Negeri” labai maloniai nustebino grupės varžybose . Ši komanda turi potencialą žengti mažiausiai iki ketvirtfinalio. Be to, jei ne „Venipak.lt“ solidi pergalė prieš „Tores“ ekipa, „Negeri“ jau galėjo būti ten.

[4] „Tores” 4-2; Suderviečiai prieš šį turnyrą pasikvietė pagalbininkų iš „MB - nuomos.lt” ekipos ir taip užkamšė spragas priekinėje linijoje. Tačiau pirmosiose rungtynėse ekipai taškus rinko tik etatinis gynėjų trejetas: Franekas Subatovičius, Marekas Pščolovski ir Alik Lipnievič. Pralaimėjimas patirtas rezultatu 61-35, o pagrindinė jo priežastis dvigubai pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių (20-40). Kita vertus, varžovas tada dar turėjo po krepšiu galingą jėgą- 210cm ūgio Praną Skurdauską. Patyrę triuškinantį pralaimėjimą „Toresai“ reabilitavosi ir iškovojo tris pergales iš eilės. Jų „aukomis“ tapo „Su Ženklu - S“, „Negeri“ ir „BC Šnipiškės“. Ekipa turėdama savo kraityje vos vieną pralaimėjimą rankų nenuleido ir rimtai nusiteikę atvyko į rungtynes prieš grupės lyderius „SKM - užmirštus talentus“. Pergalė šiose rungtynėse galėjo atverti kelią į pirmą poziciją. Deja, pasiruošimo prieš varžovus, kurie susirinko tik penkiese, „Tores“ komandai užteko tik pirmam kėlinukui. Pasibaigus grupės varžyboms galima padaryti išvadas, kad ekipa dar neatranda savo žaidimo. Taigi, jei „turbina“ įsijungs atkrintamosiose varžybose, ekipa gali nugalėti ne vienus varžovus. Pirmasis barjeras- pavojingi „Krituliai - atostogose“. Komandos rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnėje, kaip ir įprasta, kad kur berungtyniautų ši ekipa, yra Franekas Subatovičius ir Alik Lipnievič surenkantys po 13,75 ir 14,17 taško per rungtynes.

[5] „NK Gaugija” 2-4; Pirmą pergalę komanda iškovojo jau debiutinėse rungtynėse. Po papildomų penkių minučių rezultatu 52-47 įveikę „Su Ženklu - S“ ekipą. Vėliau sekė triuškinantis pralaimėjimas „Venipak.lt“ jaunimui 28-62. Nepaisant to jau kitose rungtynėse ekipa sugebėjo garbingai priešintis “Negeriems”, kurie vėliau sugebėjo įveikti “Venipaką”. Po šių gana sėkmingų rungtynių vėl atėjo ekstremalių išbandymų metas. Tai buvo rungtynės su grupės favoritais. Šios lenktynės su “talentais” baigėsi sutriuškinimu 35-90. Tai buvo skaudžiausias ekipos pralaimėjimas visų grupės varžybų metu. Po šalto dušo komandos laukė rungtynės turėjusios milžinišką svarbą galutiniai pozicijai. Todėl ekipa nusiteikė kovai ir “tinklinio-rankinio” rungtynių rezultatu laimėjo mūšį 24-23 prieš, „BC Šnipiškes“ bei užsitikrino penktą poziciją. Ekipoje grupės varžybose labiausiai išsiskyrė Konstantin Osnovcik 12,33 taško ir 7,0 atkovoto kamuolio per rungtynes, bei Jaroslavas Girdzijevskis 11,67 taško ir 9,67 atkovoto kamuolio. Peržengę aštuntfinalio rungtynių barjerą kur jų lauks „Laukinių Vakarų” jaunimas, „NK Gaugijos” vyrukai ketvirtfinalyje susikautų su juokauti nenusiteikusiais „SKM - užmirštais talentais”.

[6] „Su Ženklu - S“ 1-5; Vyriausiai pagal amžių turnyro ekipai dvikovos grupėje nebuvo labai lengvos, tačiau jie su visais varžovais bandė kovoti pagal galimybes. Pasibaigus grupės varžyboms galima teigti, kad ekipa jau pirmosiose varžybose po pratęsimo 5 taškų skirtumu nusileisdama „NK Gaugijai“ pakišo sau koją. Didesnių nemalonumų komanda išvengė rungtynėse su „BC Šnipiškėmis“, kai pirmaudama solidžia persvara vos neatidavė pergalės jaunimui. Rungtyniaudami su kitomis „geltonosios“ grupės komandomis „Su ženklu - S“ pergalių taip ir neiškovojo, tad liko šešti. Kaip parodė tarpusavio dvikovos tarp „NK Gaugijos“, „BC Šnipiškių“ ir „S“ ekipų, šie krepšininkai - lygūs varžovai. Ekipos lyderiai grupės varžybose buvo Rimvydas Butkevičius 11,75 tšk., Darjuš Tamkovskis 11,5 tšk. ir Rimgaudas Lošys 10,33 tšk. “Su Ženklu - S“ aštuntfinalyje laukia „2religija“.

[7] „BC Šnipiškės“ 0-6; Pirmasis ekipos istorijoje turnyras susiklostė ne kaip... Neiškovota pergalių ir užimta paskutinė vieta grupėje. Ekipa vidutiniškai pralaimėjo rungtynes 29 taškų skirtumu, o pagal daugelį statistinių kategorijų po grupės varžybų užima paskutinę vietą. Kita vertus, šie vaikinai nors ir iš tolo neprilygo pirmojo ketvertuko ekipoms, atkakliai priešinosi „NK Gaugijai”, kurie liko penkti ir „Su ženklu - S“- šešti ekipoms. Be to, net abiejose rungtynėse turėjo realius šansus iškovoti pergales. Taip pat jau mėgėjiško krepšinio ankščiau ragavusiems oponentams buvo nusileista 1 ir 4 taškų skirtumu. Ekipos lyderiais galima vadinti Šarūną Nekrošių ir Tadą Česnulį. Vienas rinko po 15,33 taško per rungtynes, o antrasis atkovodavo po 8,5 kamuolio. Kiti ekipos žaidėjai sulaukę kibios varžovų gynybos neturėjo didelių galimybių pasireikšti. „BC Šnipiškės“ po grupės varžybų pasitraukia iš tolimesnių kovų. Nepaisant to šiuos krepšininkus galima pagirti už tai, kad kovojo iki pat pabaigos ir nenuleido rankų po eilės nesėkmių ir skaudžių pažeminimų.

„Žalioji grupė”:

[1] „Reaktorius” 5-1; „Sekmadienio krepšinio lygos“ vicečempionai ilgai svarstė ar dalyvauti „Vasaros taurės“ varžybose. Nutarę dalyvauti išsikėlė aukštus tikslus. Komandą laikinai paliko tėvystės atostogų išėjęs Ąžuolas Naujikas. Užtat pastiprinimo ekipa sulaukė tikrai apčiuopiamo. Komandą papildė „VKL“ čempionai Arnas Aniulis ir Laurynas Žilinskas. „Vasaros taurės“ varžybų pradžioje susitiko šį sezoną viena kitai iki skausmo pažįstamos ekipos: „Reaktorius“ ir „Krituliai“. Tiek vieni, tiek ir kiti jau buvo iškovoję sidabro medalius („Krituliai“ antrą vietą iškovojo „Vilniaus krepšinio lygos“ pavasario čempionate). Kaip ir galima buvo tikėtis rungtynės buvo išties atkaklios. Jas rezultatu 54-49 laimėjo „Reaktoriaus“ vaikinai. „Krituliams“ atstovavo beveik visi pagrindiniai žaidėjai, kurie vėliau pasinėrė į atostogų teikiamus malonumus ir tik retsykiais pasirodydavo aikštelėje. Toliau „Reaktoriaus“ vaikinai, nors pagal sudėtį iš jų galima buvo laukti lengvų pergalių, labai nežibėjo... Prieš turnyrinės lentelės apačioje įsitaisiusius „Vieta Jūsų Reklamai“ ir „Piktųjų Liūtų“ ekipas žaidė pusėtinai. Ketvirtosiose rungtynėse „Reaktoriaus“ kelyje pasimaišė „pabėgėlio“ Egidijaus Kumpausko ekipa „Laukiniai Vakarai“ . „Reaktorius“ 72-44 be didelio vargo įveikė E.Kumpausko naujuosius draugus. Pats vidurio puolėjas, pabėgęs į priešų stovyklą, tose rungtynėse nieko gero nenuveikė, o net gi savo ekipą tempė žemyn. Rimčiausias jėgų išbandymas komandos laukė rungtynėse dėl pirmos vietos grupėje prieš „Dredų“ jaunimą. Šias rungtynes po atkaklios kovos laimėję „SKL“ vicečempionai įrodė, kad ekipa žais taip kaip reikalaus varžovų pajėgumas ir turnyrinė situacija.“Reaktorių” grupės varžybose į pergales vedė „Stamperijos“ legionas: Arnas Aniulis, Laurynas Žilinskas, Eduardas Rogačiovas ir antroje grupės varžybų dalyje prisijungęs Linas Valatkevičius. Iš senosios gvardijos pastebimiausias buvo Paulius Maciulevičius. Vienintelę nesėkmę „Reaktoriaus“ vaikinai patyrė nieko nereiškusiose rungtynėse, kada keturių taškų skirtumu nusileido savo padėtį turnyrinėje lentelėje norėjusai „2religijos” ekipai. Laimėję grupės varžybas „Reaktoriaus“ vaikinai turi realius šansus vėl žengti į finalą, tačiau ketvirfinalyje lauks gana pavojingi varžovai „Tores“ arba „Krituliai“. Jei komandai tektu kovoti su pastaraisiais varžovais būtų toliau rašoma šių ekipų tarpusavio rungtynių chronika.

[2] „Dredai - Pilsneris” 5-1; Gerą sudėtį surinkusiems „Dredams” buvo prognozuojama antra vieta grupėje. Be to, stebint ekipos žaidimą tik naivuoliai galėjo manyti, kad šios vietos jie neiškovos. Turnyro pradžioje komanda nerodė savo puikiausio žaidimo. Tik 43-31 įveikti grupėje paskutiniai likę “Piktieji Liūtai”. Vos nepatirtas fiasko rungtynėse prieš debiutines rungtynes žaidusius „Laukinius Vakarus”. Kita vertus, po šių sunkių išbandymų ekipa padarė reikiamas išvadas ir pradėjo šluoti varžovus. Jų kelyje pasipainiojusios „Kritulių”, „2religijos” ir „Vieta Jūsų Reklamai” ekipos buvo įveiktos vidutiniškai 28 taškų skirtumu. Paskutinėse rungtynėse sprendėsi labai svarbus klausimas. Ar ekipa pateisinusi prognozes liks antra, ar bandys įveikti „Sekmadienio krepšinio lygos“ vicečempionus ir pakilti į pirmą poziciją? Kova buvo verta dėmesio, tačiau svarbiausiais momentais jaunimas buvo pasimetęs ir pralaimėjo ją rezultatu 63-56. Dredai - Pilsneris” liko antri ir turės palaukti savo varžovų ketvirtfinalyje, tačiau jau dabar galima spėti, kad labai dideli šansai pusfinalyje išvysti brolių Tautvydo ir Domanto (SKM) mini dvikovą. Ryškūs ekipos lyderiai grupės varžybose buvo Tautvydas Pipiras 20,2 taško viso 17,2 naudingumo balo ir Edgaras Zinevičius 15,33 taško, 13,67 atkovotų kamuolių ir viso net 21,33 naudingumo balo. Deja, pastarasis krepšininkas nepadėjo ekipai dvikovoje dėl pirmos pozicijos grupėje. Galų gale, “Dredai - Pilsneris” turi neblogai sukomplektuotą sudėtį ir didžiausią priekinės linijos žaidėjų pasirinkimą visame turnyre. Taigi , jei jaunimas neužmigs ant laurų, gali daug nuveikti.

[3] „2religija” 4-2; Karolio Griškaus suburta krepšinio mylėtojų komanda “Vasaros taurės” varžybas pradėjo trimis pergalėmis iš eilės. Pirmosiose rungtynėse raudonoji armija, kurią į priekį vedė 19 taškų pelnęs ir net 11 rezultatyvių atlikęs Kęstutis Jakštas, įveikė “Vieta Jūsų Reklamai” vyrukus. Antrojoje dvikovoje rezultatu 49-35 buvo įveikti „Laukiniai Vakarai“, o pergalių seriją iki trijų ekipa pratęsė rungtynėse su „Piktaisiais Liūtais“. Pastaruosius „2religija" įveikė 10 taškų persvara. Ekipos pergalių seriją nutraukė „Dredai - Pilsneris“, kurie 79-42 įveikė beviltiškai tose rungtynėse pasirodžiusius Karolio Griškaus auklėtinius. Penktose ekipos rungtynėse ant kortos buvo pastatyta trečioji vieta... Komandoje debiutavo aukštaūgis Viktoras Asačiovas, tačiau ir naudingiausiu turo žaidėju tapusio naujoko pastangų buvo per mažai. „Krituliai“ be galo taikliai atakuodami iš toli iškovojo pergalę, kuri nustūmė „2religijos” vaikinus į ketvirtą poziciją. „Raudonoji armija“ dar turėjo galimybių pasitaisyti rungtynėse su „Reaktoriumi“, ir šias galimybės išnaudojo. Ekipą į pergalę lėmusią trečią vietą grupėje atvedė Viktoras Asačiovas 25 taškai ir 18 atkovotų kamuolių. Ekipos sudėtyje gausu neblogo lygio žaidėjų ir įdomu, kokie rezultatai būtų, jei visi vedantys žaidėjai būtų rungtyniavę drauge visose rungtynėse. Svarbiausi ekipos žaidėjai grupės varžybose: Kęstutis Jakštas, Mindaugas Zalatorius, Viktoras Asačiovas, Tomas Michailovas, Simonas Kičas ir Martynas Šaltis. Keliose rungtynėse ir pats ekipos vadovas - treneris Karolis Griškus buvo išbėgęs į aikštelę. Nors jis gynyboje pasidarbavo neblogai, daugelis trenerio metimų skriedavo pro šalį. „2religijos” tolimesnės perspektyvos nėra miglotos. Aštuntfinalio barjerui peržengti „Su Ženklu - S“ neatrodo rimti konkurentai, tačiau perlipus juos lauks „Venipak.lt“, o tai jau rimtesnis varžovas, tačiau jei bus Jakštas, Asačiovas ir kiti ekipos lyderiai, komanda gali perlipti ir šitą barjerą.

[4] „Laukiniai Vakarai” 3-3; Tai, kad jauna iš sporto mokyklos auklėtinių sudaryta „Laukinių Vakarų” ekipa turi perspektyvų buvo galima įžvelgti jau pirmosiose rungtynėse su vienais iš grupės lyderių “Dredais”. Čia Jono Mikelkevičiaus 24 taškai vedama ekipa visų rungtynių metu vijose varžovus, o pabaigoje turėjo šansus iškovoti pergalę. Antrajame susitikime „Laukiniai Vakarai“ nusileido „2religijai” rezultatu 35-49. Skaudžiausią pralaimėjimą jaunimas patyrė rungtyniaudamas prieš grupės nugalėtojus “Reaktorių”. Pralaimėta 44-72, o tokį varžovų įniršį paskatino tai, kad iš komandos išprašytas Egidijus Kumpauskas tą pačią dieną atsidūrė „Laukinių Vakarų“ ekipoje. Prieš šias varžybas ekipoje pasirodęs E.Kumpauskas gelbėtoju netapo... Taigi tikrieji gelbėtojai buvo: Karolis Bielskis, Paulius Tubis ir Mantas Gajauskas komandą papildė prieš ketvirtąsias grupės varžybas. Šiose rungtynėse ekipos varžovai buvo patyrę „Krituliai“. Čia ilgą laiką varžovus pavyti bandę „Laukiniai Vakarai“ ištraukė pratęsima, o jame ir pirmą komandos pergalę. Jaunimo norų laimėti neatšaldė ir gauti 18 blokų. Paskutines dvejas grupės varžybas komanda žaidė prieš grupės apačioje likusius „Vieta Jūsų Reklamai“ ir „Piktuosius Liūtus“ bei iškovojo pergales. Ekipos lyderiai grupės varžybose buvo Jonas Mikelkevičius, Paulius Tubis ir Mantas Gajauskas, tačiau nei vienas iš jų nesužaidė daugiau nei trejų rungtynių.

[5] „Krituliai - atostogose” 3-3; Ekipa sezono metu rungtyniavo trimis frontais, tačiau to neužteko jos vadovui Mindaugui Žilioniui. Pakeitęs komandos pavadinimą iš „Krituliai - gyvasalus.lt” į „Krituliai - atostogose” Mindaugas užregistravo savo auklėtinius “Vasaros taurės” varžyboms. Į komandos sudėtį įtraukti žaidėjai pateisino naują pavadinimą, ir jeigu rinkosi į rungtynes, tai gyvendami atostogų nuotaikomis. Pirmajame susitikime „Krituliai” po atkaklios kovos nusileido „Reaktoriui”. Negana to, tai buvo rungtynės, kada ekipa susirinko gausiausiai. Antrosiose varžybose Mindaugo Žilionio 24 taškai ir Roberto Valinčiaus 20 taškų vedina komanda sutrypė „Piktuosius Liūtus“. Po šios pergalės sekė du pralaimėjimai jaunimo ekipoms. Jei pralaimėjimas 22 taškų skirtumu „Dredams“ neturėtų labai stebinti, tai išleista pergalė „Laukinių Vakarų“ ekipai buvo netikėta daugeliui ir nepalankiai susiklosčius kitoms grupės varžyboms „Kritulius“ nustūmė, net į penktą poziciją. Gražią pergalę komanda iškovojo prieš „2religija”, kurie taip pat visų grupių varžybų metu pretendavo į aukštesnę poziciją. Tose svarbiose rungtynėse visu gražumu atsiskleidė ekipos snaiperis Robertas Valinčius į varžovų krepšį įsūdęs 30 taškų. „Vasaros taurės“ grupės varžybose „Kritulių“ ekipa vertėsi daugelyje rungtynių beveik be priekinės linijos žaidėjų. O prie ekipos jau prasidėjus grupės varžyboms prisijungęs Justinas Gabnys buvo aukščiausias ekipos žaidėjas. Puolėjo ūgis 196cm. Justinas Gabnys pralaimėtose rungtynėse prieš „Laukinių Vakarų“ ekipą blokavo net 15 metimų. Tai neoficialiomis žiniomis yra geriausias rezultatas pasiektas visose Vilniaus lygose. „Kritulių“ ekipai toliau negalės padėti labai daug patyrusių žaidėjų, kurių parama būtu labai reikalinga kovojant dėl aukštesnių pozicijų.

[6] „Vieta Jūsų Reklamai“ 1-5; Viena iš vyriausių „Vasaros taurės” ekipų grupės varžybose bandė kautis su visais, tačiau pergalės dažniausiai išsprūsdavo iš jos rankų. Pirmosios rungtynės prieš „2religija” pralaimėtos 3 taškų skirtumu. Antrosios grupės lyderiams „Reaktoriui“ 7 taškų persvara. Be to, ir „Laukiniams Vakarams“ pralaimėta paskutinėmis minutėmis dviem taškais. Vienintelį triuškinantį pralaimėjimą ekipa patyrė prieš „Dredus“, kai įsismarkavęs jaunimas parbloškė vyresnius krepšinio mylėtojus 26 taškų skirtumu. Pergalę „Vieta Jūsų Reklamai“ pasiėmė rungtynėse prieš grupės autsaiderius „Piktuosius Liūtus“. Kita vertus, kas matė rungtynes, žodžio pasiėmė čia turbūt nevartotų, kadangi ekipa turėjo gerokai paprakaituoti kol panaikino dviženklę „Liūtų“ persvarą. Ekipai grupės varžybose labiausiai trūko greičio puolime, šaltesnių nervų ir sėkmės. Taigi “Vieta Jūsų Reklamai“ aštuntfinalyje laukia tikrai įveikiami varžovai. Aišku, kad komanda vargu ar taps greitesnė nei yra, tačiau suvaldyti emocijas ir prisijaukinti Fortūną gali pavykti. Aštuntfinalyje milžiniškos įtakos turės, tai kaip žaidėjai rinksis į rungtynes. Juk, ką gali ši kariauna su visais kareiviais, lieka neatsakytas klausimas... Nemažu ekipos privalumu gali tapti ir tai, kad komandoje bent jau grupės varžybose neatsirado ryškaus lyderio. Todėl bet kada "iššauti" gali tiek komandos gynėjai, tiek priekinės linijos žaidėjai.

[7] „Piktieji Liūtai“ 0-6; Praėjusį sezoną „Piktųjų Liūtų” komanda buvo dingusi iš VšĮ „Krepšinis tau” rengiamų turnyrų akiračio. Ekipos idėjinis vadas Liutauras Byčius nutarė šią ekipą grąžinti į dienos šviesą. Deja, „Vasaros taurėje”, išskyrus patį vadą vieneriose rungtynėse, nebuvo galima išvysti nei vieno veido iš senosios „Liūtų” gvardijos. Po grėsmingu pavadinimu per kelias dienas buvo priglausti įvairių ekipų žaidėjai. Nors „Piktųjų Liūtų” susižaidimas buvo prasčiausias tarp visų turnyro ekipų, komandos nariai kovėsi visose rungtynėse. Prieš „Vieta Jūsų Reklamai” komandą galėjo pasiekti pergalę, tačiau išvaistę nemažą pranašumą praleido dar vieną „smūgį”. Didžiausią kirtį ekipai sudavė atostogaujantys „Krituliai”, kurie „perlipo” oponentus 32 taškų skirtumu. Nors ekipa turi pasitraukti iš turnyro, ji verta pagyrų dėl savo kovingumo. Juk grupės lyderiams „Reaktoriui” ir „Dredams” pralaimėjo tik vidutinišku 11 taškų skirtumu. Ekipos lyderiu galima laikyti Pijų Milašių 11,33 taško, 8,33 atkovotų kamuolių ir viso 15,33 naudingumo balo. Taip pat galima paminėti Piotr Leusą, Darių Žiulpą ir Jurgį Šileikį. Deja, šie žaidėjai nors ir rinko ekipai taškus, dideliu stabilumu nepasižymėjo.

Aštunfinalio prognozės

Laukiniai Vakarai” - „NK Gaugija” 60% - 40%; Šios poros varžybose susitinka neprastą sudėtį surinkusi „Laukinių Vakarų” ekipa ir dvi pergales prieš savo grupės autsaiderius išvargusi “NK Gaugija”. Poros favoritų pusėje aukštesnis žaidėjų individualus meistriškumas ir didesnė žaidimo kokybė. „NK Gaugijos” vyrukų aštuntfinalyje neturėtų slėgti įtampa nes ekipa jau pasiekė savo galimybes atitinkantį rezultatą. Kita vertus, kadNK Gaugija” kovos iš visų jėgų galima neabejoti. Deja, šioje turnyro dalyje vien tik norų tikrai nepakanka. Prie „Laukinių Vakarų“ prisijungus Karoliui Bielskiui, Mantui Gajauskui ir Pauliui Tubiui komandos žaidimas pasikeitė į gerąją pusę. Jauna ekipa mėgsta žaisti greitai, o tai dažnai „NK Gaugijai“ tampa problema. Jei „Laukiniai Vakarai“ rungtynių pradžioje atitrūks, jie turės nemažus šansus pasiekti sau naudingą rezultatą. Savo ruoštu vyresni varžovai tikrai neplanuoja be kovos sustoti šioje turnyro stadijoje.

„Negeri” - „Vieta Jūsų Reklamai“ 55% - 45%; Neaiškiausia aštunfinalio pora, kurios nugalėtojas gali paaiškėti tik paskutinėmis rungtynių akimirkomis. Abiejų ekipų pagrindą sudaro ne vienus metus drauge rungtyniaujantys žaidėjai. „Vieta Jūsų Reklamai“ užimta vieta grupėje tikrai netenkina vadovo Žilvaro Zinkevičiaus. Nemažą potencialą turėjusi komanda grupės varžybose nei sau, nei kitiems taip nieko ir neįrodė. Gal tai ekipai pavyks padaryti aštuntfinalyje? Į šį klausimą atsakys rungtynės. „Negeri“ šiam turnyrui subūrė laimintį ir su visais kautis galintį krepšininkų būrį ir tai įrodinėjo visose grupės varžybose. O, kad Giedriaus Kvakšio vadovaujama komanda turi charakterį puikiausiai parodė rungtynės su „Venipak.lt“ vaikinais. Kuri ekipa žengs į kitą etapą, prognozuoti labai sudėtinga. Nežymiais favoritais laikomi „Negeri“ nes jie turi du šaltakraujiškus ir aukštesnio meistriškumo bei daugiau patirties turinčius įžaidėjus Tomą Buckų ir Jurijų Mendį. Šie gynėjai ne tik sumaniai vadovauja ekipos puolimui, tačiau ir gali kibiai gintis . Gerai šiame turnyre atrodo ir atakuojantis gynėjas Giedrius Kvakšys bei po krepšiais karaliaujantis simbolinio penketuko narys Egidijus Mažeika. „Vieta Jūsų Reklamai“ savo ruoštu gali pasigirti kibia gynyba ir puikiai išnaudoti aukštus žmones po krepšiu. Deja, tai ne visada pavykdavo grupės varžybose. Abi ekipos nevengia kietos gynybos ties pražangų riba. Todėl gynybinės rungtynes gali būti nelabai patrauklios žiūrovams. Nelengva šioje dvikovoje turėtų būti dirbti ir rungtynių arbitrams nes ekipos nevengia apeliuoti į teisėjų sprendimus. Be to, „Vieta Jūsų Reklamai“ yra emocingiausia „Vasaros taurės“ ekipa. Taigi galutinis rungtynių rezultatas gali priklausyti ir nuo to, kaip seksis ekipoms suvaldyti emocijas.

„Tores“ - „Krituliai - atostogose“ 60% - 40%; Vienintelė aštunfinalio pora kurioje susitiks dvi ekipos šį sezoną rungtyniavusios „Sekmadienio krepšinio lygoje“. Lygos reguliaraus sezono metu šių ekipų akistata baigėsi keturių taškų „Tores“ ekipos pergale. Rungtynės vyko sausio 9 dieną ir nuo to laiko daug kas pasikeitė. „Kritulių“ sudėtis vasaros metu labai smarkiai išretėjo, o „Tores“ netik išsaugojo visą ekipos sudėtį, tačiau ir sustiprino priekinę liniją trimis naujais žaidėjais. „Kritulių“ ekipa mėgsta žaisti netik greitą, tačiau ir pozicinį krepšinį, o tai dažnai „Toresams“ tampa problema. Jei „Krituliai“ rungtynių pradžioje atitrūks, jie turės nemažus šansus pasiekti sau naudingą rezultatą. Savo ruoštu „Tores“ tikrai neplanuoja sustoti šioje turnyro stadijoje. Juk po nesėkmingai susiklosčiusio „Sekmadienio krepšinio lygos“ sezono komanda trokšta reabilituotis ir įrodyti sau, kad gali kautis su visais turnyro dalyviais. „Tores“ vyrukai stiprūs fiziškai ir žaidžia gana drausmingą žaidimą. Todėl „Krituliams“ į rungtynes susirinkus negausiai gali būti sunku gintis prieš greitus ir stiprius varžovus. Pagrindinis dalykas, kuris gali pakišti koją, tai, kad ekipa daug prasčiau rungtyniauja, jei rungtynės klostosi taškas į tašką. Susidūrę su varžovų spaudimu „Toresai“ ima dažniau klysti perduodami kamuolį, o puolime dingsta drausmė. Visgi nežymiais poros favoritais galime laikyti suderviečių ekipą.

„2religija“ - „Su ženklu - S“ 80% - 20%; „2religija“ surinkusi šiam turnyrui tikrai neblogą sudėtį, o prie ekipos prisijungus Mindaugui Zalatoriui ir Viktoriui Asačiovui ekipos dividentai prieš atkrintamasias varžybas dar labiau pakilo. Ekipos pajėgumą įrodo ir tai, kad komanda pasiekė, net keturias pergales sudėtingoje „žalioje“ grupėje. Tuo tarpu „Su ženklu - S“ ekipa aštuntfinalyje atsidūrė iškovojusi vos vieną pergalę prieš „BC Šnipiškes“. „2religijos“ pusėje žymiai didesnė žaidėjų patirtis ir meistriškumas bei gerai sustyguotas žaidimas tiek puolime, tiek gynyboje. „Su ženklu - S“ ekipos pranašumas tai, kad jie niekada nenuleidžia rankų ir žaidžia savo žaidimą nepriklausomai nuo rungtynių rezultato ar varžovų. „Su ženklu – S“ ekipos laukia rimtas išbandymas, jei rungtynėse pasirodys pagrindiniai varžovų žaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius