-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Depiliacija namuose. Populiariausi būdai

Nors tam tikrose kūno vietose augantys plaukeliai yra normalus dalykas, taip jau visuomenėje priimta, kad jie yra nepageidaujami. Moteris, kuri nedepiliuoja kojų ar pažastų, aplinkiniams atrodo mažų mažiausiai neestetiškai. Vasarą, kai dėvime atvirus drabužius, tai itin aktualu.
Depiliacija
Depiliacija / Fotolia nuotr.

Nereikalingų kūno plaukelių šalinimą galite patikėti kosmetikei. Grožio salonuose depiliacija atliekama profesionaliai, specialiais preparatais, todėl mažiau tikėtina, kad po jos oda sudirgs ar jausitės nemaloniai. Bet kaip žinia, tai nepigiai kainuoja, tenka specialiai išsiruošti, sugaišti laiko. Tad nemažai moterų visgi mieliau renkasi paprastesnį variantą – pačios depiliuojasi namie. Tad ir pakalbėkime apie depiliavimo būdus, kuriuos galima įgyvendinti namų sąlygomis.

MECHANINIS SKUSTUVAS. Juo plaukelius šalinti, ko gero, pigiausia, paprasčiausia ir greičiausia. Bet nuskusti plaukeliai jau po dienos dviejų ima želti. Dar vienas trūkumas - ataugę nemaloniai badosi. Taigi jei pasirinkote šį būdą, turite nusiteikti, kad depiliacija taps kasdiene rutina.

Kosmetikės patarimas

Mechaniniu skustuvu plaukelius šalinkite po vonios arba dušo. Kad oda mažiau sudirgtų, derėtų naudoti peiliukus su specialia apsauga bei specialias plaukelius minkštinančias putas. Depiliuotas kūno vietas patepkite raminamuoju kremu arba bent kelias valandas visai niekuo netepkite.

Pastebėjusi, kad po šios procedūros plaukeliai linkę įaugti į odą, dažniau kūną nušveiskite grūdėtuoju šveičiamuoju kremu ir aštresne kempine.

PINCETAS. Šiuo įrankiu įmanoma šalinti nereikalingus antakių ir ant smakro bei panosėje augančius pavienius plaukelius. Iš pradžių veidą švariai nuprauskite, depiliuojamas vietas galite perbraukti spiritiniu tirpalu suvilgytu vatos tamponėliu. Plaukelius peškite staigiais judesiais jų augimo kryptimi, prieš tai priešingos rankos pirštais kiek patempusi odą.

Kosmetikės patarimas

Plaukelius pešiokite dezinfekciniu tirpalu nuvalytu pincetu. Jei veido oda nejautri, plaukeliams panosėje šalinti išmėginkite specialias vaško juosteles. Bus kur kas greičiau ir veiksmingiau.

KARŠTAS IR ŠALTAS VAŠKAS. Depiliacija vašku tinkamiausias kojų, rankų ir bikinio zonai depiliuoti. Tiek vienu, tiek kitu preparatu plaukeliai išraunami kartu su svogūnėliais 4–6 savaitėms. Ilgainiui atauga retesni ir minkštesni. Tačiau procedūra (bent jau iš pradžių) gana skausminga, neretai lieka neišrautų plaukelių, kiti ataugdami palenda po oda ir gali sukelti uždegimą. Dar vienas nepatogumas: kad būtų įmanoma depiliuoti vašku, tenka palūkėti, kol plaukeliai gerokai ūgtelės, o vasarą tai gana keblu.

Kosmetikės patarimas

Jei plaukelius šalinti vašku stinga įgudimo, rinkitės preparatą su rutuliniu aplikatoriumi. Karšto ir šalto vaško derėtų visai atsisakyti, jei išsiplėtusios venos, odoje gausu iškilių apgamų, karpų ar yra žaizdelių.

VAŠKO PLEISTRAI. Jei procedūrą atliksite tinkamai, jais kaip ir šaltu ar karštu vašku pašalinti plaukeliai neataugs maždaug 4–6 savaites. Šiuo būdu depiliuoti didesnius kūno plotus gana brangu, bet jeigu plaukeliai reti, galbūt apsieisite ir su viena pleistrų pakuote. Bene paprasčiausia ir veiksmingiausia šiuo būdu šalinti panosėje augančius plaukelius.

Kosmetikės patarimas

Depiliuoti kūną vaško pleistrais reikia įgusti, tad nusprendusi juos išbandyti iš pradžių pirkite mažą pakuotę ir pamėginkite plaukelius šalinti mažiausiai matomoje kūno vietoje.

Kadangi pleistrais šalinant plaukelius nuo veido rizikuojama kartu su jais pašalinti ir viršutinį raginį odos sluoksnį, depiliuota oda gali parausti. Sudirgimas paprastai praeina po 1-2 dienų.

DEPILIACINIS KREMAS IR PUTOS. Jais plaukeliai pašalinami visiškai be skausmo. Šių preparatų galite nusipirkti daugelyje vaistinių, kosmetikos parduotuvių ir prekybos centrų už jums priimtiniausią kainą. Labiausiai tinka rankoms, kojoms ir bikinio sričiai depiliuoti. Depiliacinis kremas plaukelius pasiekia giliau, tad yra veiksmingesnis nei skutimas. Tačiau depiliacija kremu savo veiksmingumu gerokai nusileidžia plaukelių šalinimo vašku procedūrai. Be to, tai chemija. Jei esate natūralios kosmetikos šalininkė, daugelio tokių depiliacinių kremų sudėtis, kažin, ar labai patiks.

Kosmetikės patarimas

Depiliacinio kremo ar putų venkite, jeigu oda jautri – šiose depiliacijos priemonėse esančios cheminės medžiagos ją gali stipriai sudirginti. Vienu ar kitu preparatu plaukuotą odą tepkite plonu sluoksniu ir laikykite ne ilgiau, nei nurodyta informaciniame lapelyje. Preparato likučius nuplaukite šiltu vandeniu, paskui patepkite odą raminamuoju preparatu po skutimosi.

ELEKTRINIS EPILIATORIUS. Šis aparatas tinkamas depiliuoti normaliai, tvirtai ir elastingai odai. Juo plaukeliai išraunami kartu su svogūnėliais, neatželia apie keturias savaites. Tačiau tai gana skausminga ir kantrybės reikalaujanti procedūra.

Kosmetikės patarimas

Elektrinį epiliatorių geriau rinktis su šaldomąja, skausmą malšinančia sistema, odą nuo sužalojimų saugančiu rovimo diskeliu. Juo plaukelius geriausiai depiliuoti po vonios braukiant prietaisu prieš plaukelių augimo kryptį. Po procedūros odą reikėtų patepti specialiu preparatu. 

Elektrinio epiliatoriaus atsisakykite, jei išsiplėtusios venos, ryškūs kapiliarai, oda nusėta karpomis ar apgamais.

EPILIACIJA. KAS TAI?

Jei plaukelių norite atsikratyti ilgam, namų procedūromis vargu ar išsiversite. Tokiu atveju teks kreiptis į specialistus, kurie nereikalingus plaukelius gali pašalinti elektros srove, pulsine šviesa ar lazeriu. Tokios procedūros atliekamos didžiuosiuose grožio salonuose, sveikatos bei specializuotuose lazerių centruose. Po jų kurso plaukelius dažniausiai galima pamiršti net keleriems metams. Kartais jie ir visai nebeatželia ar atželia gerokai retesni. Vienas šių procedūrų trūkumas – tai gana brangu, bet to paprastai viena procedūra neapsiribojama.

Elektrolizė. Plaukų folikulai suardomi elektros srove, bet po elektrolizės neretai odą apima uždegimas, gali atsirasti žaizdelių, sutrikti odos pigmentacija. Galimas ir bakterinės bei virusinės infekcijos pavojus. Taip šalinti plaukelius gana skausminga, o rezultatai pastebimi tik po netrumpo procedūrų kurso.

Verta žinoti. Prieš apsisprendžiant epiliuoti plaukelius elektros srove, patartina pasikonsultuoti su gydytoju dermatologu.

Fotoepiliacija. Tai plaukelių šalinimas intensyvia pulsine šviesa. Per procedūrą plaukeliuose esantis pigmentas sugeria specialaus aparato skleidžiamą energiją, dėl to išsiskiria labai didelė šiluminė energija, kuri sunaikina plaukų svogūnėlius. Paprastai plaukeliai visiškai pašalinami tik po keleto procedūrų.

Verta žinoti. Atliekant fotoepiliaciją, nereikalingi plaukeliai pašalinami iškart nuo didesnio odos ploto nei lazeriu.  

Epiliacija lazeriu. Tai vienas populiariausių epiliacijos būdų. Iš lazerio sklindantys šviesos bangų spinduliai, nutaikyti į plaukų augimo vietą, sunaikina plaukų folikulus nepažeisdami aplinkinių audinių. Procedūra beveik neskausminga, per ją pašalinami net ir šviesūs bei žili plaukeliai. Lazeriu tinka epiliuoti bet kurią kūno vietą, po tokių procedūrų kurso plaukeliai nebeatželia. 

Verta žinoti. Kad nekiltų problemų, po epiliacijos lazeriu odą būtina prižiūrėti tiksliai pagal specialisto rekomendacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius