Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Keisčiausios grožio procedūros

Kad išsaugotų jaunystę ir grožį, moterys pasiryžusios daug kam. Nuo veido raumenų treniruoklių iki plastinės chirurgijos – visos priemonės tinkamos, jeigu yra veiksmingos. Pateikiame sąrašą keisčiausių grožio procedūrų, kurioms ryžtasi dailiosios lyties atstovės.
Mergina
Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Šukuosena Grožis

► Protėvių palikimas

Rytų kraštai garsėja ne tik gebėjimu skaniai suvalgyti bet kokį gyvą organizmą. Čia galima rasti ir keistokų grožio priemonių. Kadaise geišos veidus balindavo ne brangia pudra, bet lakštingalos išmatomis… Pasakojama, kad jos puikiai slėpdavo veido nelygumus. Tiesa, išmatų netepdavo šviežių, prieš tai jas išdžiovindavo, sterilizuodavo ir susmulkindavo į miltelius. Japonijoje dar ir šiandien labai populiarus veido prausiklis su skruzdžių rūgštimi. Jis puikiai šalina negyvas veido odos ląsteles ir tinka riebiai odai.

Skirtingos gyvūninės kilmės priemonės naudotos ne tik senais laikais, kai kremo pagrindą sudarė ne kas kita, o žinduolių taukai. Nors šiuo metu kosmetikos pramonė išranda įvairiausių sintetinių medžiagų, daug kas renkasi natūralias. Apsilankiusi prabangiame Londono grožio salone, išeisite itin blizgiais ir stipriais plaukais. Tačiau gali būti, kad toks efektas bus išgautas jums nelabai priimtinomis priemonėmis. Pasirodo, nemažai plaukų balzamų gaminama iš galvijų spermos. Tokia plaukų kosmetika populiari Didžiojoje Britanijoje.

Tikriausiai žinote, kad šlapimas daugelyje kultūrų ilgus šimtmečius buvo laikomas vaistu nuo įvairių ligų. Pirėnų pusiasalio gyventojai iš jo pagamintu skysčiu skalaudavo burną. Buvo tikima, kad šlapimas naikina mikrobus, padeda kovoti su dantų ligomis.

Nors kai kuriose šalyse depiliuoti kūną pradėta palyginti neseniai, jau senovės Romoje moterys šalindavo nepageidaujamus plaukelius. Ypač populiari buvo intymių vietų depiliacija. Jai naudoti specialūs skustuvai, pincetai, molis ir karštas vaškas. Egipte depiliacija vašku buvo privaloma aukštuomenės moterims ir haremų gražuolėms.

Nors daugybė grožio receptų atkeliavo iš praeities, kasdien viso pasaulio laboratorijose mokslininkai pluša, kad sukurtų kuo veiksmingesnes grožio priemones. Pagrindinės problemos, kurias siekiama spręsti, – tai senėjimas ir riebalų kaupimasis. Pažvelkime, kokias naujausias procedūras siūlo mokslas.

► Ledo terapija

Grožio procedūros, atliekamos šaldant odą, moksliškai vadinamos krioterapija. Ji gali padaryti kone stebuklą. Teigiama, kad krioterapija naikina riebalų ląsteles, lygina raukšles, padeda paslėpti išsiplėtusias venas.

Šaldant bet kurią kūno vietą, skatinamas jos atsinaujinimas, o šaldant gana ilgai, dirbtinai sukuriama žala, suardanti nereikalingus ar neestetiškai atrodančius audinius. Specialiu krioterapijos aparatu veikiant pilvą, sunaikinamos riebalų ląstelės (be abejo, tai negarantuoja, kad po kurio laiko neatsiras naujų). Šalčiu veikiant veido nervus, atpalaiduojami raumenys ir lyginamos raukšlės.

► Kruvinas grožis

Vadinamajam vampyriškam veido pakėlimui (anglų k. vamp lift) pasiryžusios dailiosios lyties atstovės turi nebijoti kraujo ir adatų. Kaip atliekama procedūra? Pirmiausia reikia duoti kraujo iš venos. Laboratorijoje iš kraujo išskiriama plazma ir sušvirkščiama į veidą. Procedūrą taikantys sveikatingumo centrai skelbia, kad taip skatinama kaulų ir audinių regeneracija, spartinamas kolageno gaminimasis. Medikai tvirtina, kad procedūra saugi, nes pacientui sušvirkščiama jo paties kraujo.

► Elektros šokas

Taip, jis gali būti taikomas ne tik psichiniams ligoniams ar pareigūnams nepaklūstantiems prasižengėliams. Ne viename užsienio SPA centre elektros šoku naikinamas celiulitas. Per procedūrą ant sėdmenų užtepama specialios molio masės ir pritvirtinami elektrodai, kuriais siunčiami signalai raumenims. Dėl to jie smarkiai susitraukinėja, tarsi mankštinantis. Per vieną 30 min. trukmės elektros šoko terapijos seansą klientė būna „atlikusi“ maždaug  300 pritūpimų, atsilenkimų ir įtūpstų. Rezultatas matomas jau po pirmojo karto. Sėdmenų ir šlaunų apimtis sumažėja beveik 20 centimetrų. Tiesa, toliau nesveikai maitinantis ir nesportuojant, riebalai greitai vėl „nutūpia“ tose pačiose vietose.

► Angliarūgštė nuo celiulito

Šiuo atveju labai tiktų posakis „nuo ko susirgai, tuo ir gydykis“. Puikiai žinome, kad gėrimai su angliarūgšte (tiek gaivieji, tiek alkoholiniai) skatina atsirasti celiulitą. Tačiau mokslininkai sugalvojo, kaip burbuliukus panaudoti kovai su celiulitu, patamsėjusiais paakiais ir netgi strijomis. Karboksiterapijos metu į poodinį sluoksnį suleidžiama nedidelis kiekis anglies dvideginio. Pasak procedūrą taikančių specialistų, natūraliai žmogaus organizme daugiau anglies dvideginio susidaro ten, kur geresnė kraujo apytaka. Suleidus anglies dvideginio į vietas,  kur ji prastesnė (celiulito, strijų pažeistose vietose), oda ir poodiniai audiniai „apgaunami“, todėl suaktyvėja ląstelių medžiagų apykaita – celiulitas nyksta, oda lygėja.

► Radijo bangos

Ši technologija žada stebuklus be chirurgų įsikišimo. Specialiu aparatu sukeliamos radijo bangos skatina gamintis kolageną giliuose odos sluoksniuose, todėl veido oda lygėja ir stangrėja. Žmogus atrodo lyg po veido odos tempimo operacijos. Radijo bangų poveikis ilgalaikis kaip ir plastinės operacijos. Kolagenu užpildytas poodinis sluoksnis ir išsitempęs viršutinis lieka bent keletą metų. Procedūros metu odos plotas pirma smarkiai vėsinamas, paskui staigiai paveikiamas karštį sukeliančiomis bangomis ir vėl vėsinamas, siekiant „užrakinti“ šilumą giliai odoje.

Šiuo metodu galima ne tik stangrinti veidą, bet ir deginti riebalus. Procedūros metu radijo bangų skleidžiamas energijos kiekis virsta tam tikru šilumos kiekiu, kuris degina riebalinį audinį. Dėl to pagerėja audinių mikrocirkuliacija, sumažėja edema, oda tampa stangresnė, suaktyvinami daug gilesni organizmo procesai: aktyvėja enzimų veikla, skatinama kolageno ir elastino sintezė, pagerėja kraujotaka bei limfos apytaka, atpalaiduojami raumenys, raminama nervų sistema, stimuliuojama medžiagų apykaita.

► Keistumynai

Kliniškai įrodyta, kad sraigių gleivėse yra odai naudingo antioksidanto. Juo galima gydyti randų, spuogų žymes ir apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių, taip pat senėjimo. Prabangiuose grožio salonuose pradėta taikyti sraigių procedūra. Klientėms ant veido dedamos kelios sraigės ir laukiama, kol jos pamažu judėdamos padengs odą gleivėmis. Jei nuo tokio vaizdelio net šiurpas krečia, galima teptis kremu, kuriame yra sraigių gaminamo antioksidanto.

PLAČIAU APIE SRAIGIŲ POVEIKĮ GROŽIUI SKAITYKITE ČIA. 

Sraigių šliaužiojimas ar sraigių serumo pagrindu pagamintas kremas gali sukelti tiek šiek tiek neigiamų emocijų, o kita grožio priemonė, tiksliau, prietaisas, iš tiesų yra skausmingas. Specialiu voleliu, kuris prismaigstytas mažučių adatėlių, patenkama į vidinį odos sluoksnį. Taip sumažinami randai, pašalinamos raukšlės, panaikinamos visos dėmelės ir atjauninama oda. Procedūra nesudėtinga: voleliu tereikia braukyti odą ir jame esančios adatėlės atlieka savo darbą…

Ekstremalių pojūčių mėgėjams taikoma ir dar viena netikėta grožio procedūra – „tailandietiški antausiai“. Daili kosmetologė smarkesniais ir lengvesniais smūgiais plekšnoja per veidą, taip suaktyvinama kraujotaka. Manoma, kad skaldant antausius galima sumažinti raukšles ir sutraukti išsiplėtusias poras.

Tekstas A. Viskantaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius