-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 esminių patarimų jūsų santykiams

Kaip paversti meilės žybsnį viso gyvenimo ilgalaikiu stebuklu?
Meilė
Meilė / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Santykiai Meilė

„Meilę pažinti galite iš jos intensyvumo ir neretai – iš neracionalių ją lydinčių emocijų. Aistra veikia mūsų elgesį, apgauna jį, kuria kryptį arba visiškai sujaukia mūsų mintis bei emocijas, taip neretai pakeisdama ir mūsų gyvenimą.

Romantika gali prasidėti nuo puodelio kavos, nuo žybtelėjusio staigaus žaibo, kuris neretai apibūdinamas meile iš pirmo žvilgsnio, o potraukis kitam žmogui, rodos, neturi jokio žemiško paaiškinimo.

Romantinė meilė gali ateiti ir lėčiau, susistatyti ant tvirtų draugystės pamatų. Nesvarbu, kaip sau tobulą antrąją pusę radote, svarbu, kad ši meilė neišblėstų. O kad taip nenutiktų, romantinę meilę būtina puoselėti – tik tada santykiai klestės“, – tikina Roni Beth Tower ir portalui „Psychology Today“ pateikia 10 esminių patarimų, kurie padės išlaikyti artimus romantinius santykius su antrąja puse.

Ieškokite atradimų ir naujo žvilgsnio. Didžioji meilės magija būna tuomet, kai apie savo partnerį sužinome tai, ko dar nežinojome: galbūt jis/ji mėgo užsiimti medienos dirbiniais vaikystėje, mokydamasis mokykloje grojo klarnetu ar mokėsi prancūzų kalbos, kuri žavi iki šiol? Žiūrėdami į žibančias savo partnerio akis, jam žaidžiant su mažais gyvūnėliais ar vaikais arba mėgaujantis nepaprasto skonio patiekalais, kaskart jį ar ją galite įsimylėti iš naujo – šie atradimai, naujas žvilgsnis padeda pamatyti savo partnerį kaip unikalią asmenybę.

Priimkite erzinančias savo partnerio savybes. Bandymas pakeisti savo partnerį visuomet bus nesėkmingas – atminkite tai. Maža to, taip darydami nenoromis pasmerksite savo santykius pražūčiai. Nustokite teisti ir neatmeskite savo mylimojo vien už keletą jo savybių, kurios jums nepatinka. Susipažinti ir priimti tikrąjį savo partnerio „aš“ (ne idealizuotą jo versiją) yra ilga ir varginanti visą gyvenimą trunkanti kelionė, tačiau ji būtina, norint santykiuose išlaikyti magiją.

Klausykitės širdies. Mūsų emocijos daugiausia priklauso nuo mūsų pačių – jas galime keisti keisdami savo suvokimą ir požiūrį, keisdami savo elgesį ar situacijas, kuriose atsiduriame. Giliai įkvėpkite, nurimkite ir įsiklausykite į savo jausmus, tik tada išgirsite, į kurią pusę leistis jums liepia širdis – tik tada galėsite sekti paskui ją, o ne eiti priešinga kryptimi, ir tik tada išmoksite pasiekti aukščiausius gerųjų emocijų taškus.

Nebijokite atskleisti slapčiausių savo baimių. Kuo labiau suprasite, kaip jaučiasi jūsų partneris, ką jis ar ji mąsto arba kodėl jis ar ji elgiasi taip, kaip elgiasi, tuo anksčiau galėsite iki galo savo partnerį įvertinti. Atsiskleiskite ir patys, nebijokite išsakyti net ir slapčiausių savo baimių. Aistra auga tik tuomet, kai jai netrukdo jokie barjerai.

Aptarkite ateities planus. Ateitis – tai didžioji paslaptis, nė vienas nežinome, kokie joje būsime ir ką ji mums žada pasiūlyti. Ir nereikia žinoti, bet pasvajoti, išties galite – apsvarstykite, kaip ateityje atrodysite judu, kartu pasvajokite ir sugretinkite savo ateities planus, leiskite, kad jūsų skirtumai vienas kitą papildytų.

Nenustokite būti švelnūs ir rūpintis vienas kitu. Nebijokite, jei reikia, aukotis dėl vienas kito, būti švelnūs vienas kitam, globėjiški ir mylintys. Kartais paprasčiausi apkabinimai ilgalaikiuose santykiuose būna, deja, užmirštami.

Daugiau fizinio artumo. Ilgai vienas su kitu praleidę poros neretai pamiršta fizinio kontakto svarbą: bučinius, apsikabinimus, prisilietimus ar galiausiai – seksą. Būtent fizinis kontaktas kartais gali tapti pačiu atviriausiu ir galingiausiu bendravimo būdu.

Nustokite savintis. Pavydas gali priminti apie save santykiuose tuomet, kai tam tikras mūsų poreikis juose yra nepatenkinamas. Jis praktiškai neišvengiamai mus užlieja, kuomet mylimas žmogus savo dėmesį pradeda rodyti kitam žmogui ar veiklai, o ne jums. Tuomet ne tik kyla diskomfortas dėl galimo turėto ryšio nutrūkimo, bet ir objektas, kuriam rodomas dėmesys, mūsų akyse pradeda atrodyti kaip grėsmė santykiams. Tas objektas gali būti nebūtinai žmogus, tai ir kita veikla, darbas ar tam tikras reikalavimas, dėl kurio pagrindiniu prioritetu jūsų antrajai pusei jau tampate nebe jūs.

Geriausias būdas susilaikyti nuo savo partnerio savinimosi – tai priimti juntamą diskomfortą ir pradėti rūpintis savo poreikiais. Suteikite vienas kitam erdvės pabūti su kitais žmonėmis ir užsiimti patinkančiomis veiklomis atskirai.

Išmokite kalbėti vienas kito meilės kalba. Kada jaučiatės labiausiai mylimi? Kada jaučiatės labiausiai mylintys patys? Pats metas šiuos klausimus užduoti ir sau, ir savo antrajai pusei. Tik taip galėsite susiderinti vienas su kitu ir demonstruoti savo juntamą meilę taip, kad mylimasis jus suprastų ir ją pajustų.

Nedarykite prielaidų. Kad ir kaip norėtume manyti, kad žinome ir suprantame viską apie savo antrąją pusę, mūsų besikeičiantys likimai vis primena, kad ateitis yra paslaptis, kurios neįmins net ir didžiausi pasaulio išminčiai. Ir neverta daryti prielaidų dėl to, kaip ji susiklostys. Tiesiog būkite pačia geriausia savo versija, o ateitis dar parodys, ką ji jums yra paruošusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius