-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 mielų ir nebrangių Valentino dienos šventimo idėjų

Nors romantiškas vakaras prabangiame restorane ir skamba viliojamai, kai pagalvoji, kad ir vėl teks remtis alkūnėmis į kitus romantikos pasiilgusius įsimylėjėlius, taip ir norisi šį vakarą geriau praleisti kiek neįprastai.
Meškutis ir raudonos rožės
Meškutis ir raudonos rožės / „Fotolia“ nuotr.

O jei to norisi, ir išlaidauti nebūtina. Išbandykite šias portale mnn.com pateiktas paprastas ir beveik nieko nekainuojančias Valentino dienos šventimo idėjas ir garantuojame – nusivilti tikrai neteks. O ir romantikos patirsite galbūt ir daugiau.

1. Namuose gaminti skanėstai

Tikrai nebūtina būti kulinarijos guru, kad galėtumėte pagaminti ką nors raudono, širdelės formos arba romantiško. Savo mylimąjį ar mylimąją galite nustebinti ir pačių gamintais sausainiais, puoštais raudonu kremu ir įvairiaspalviais pabarstukais.

Sausainių ledinukai
Receptas: Sausainių ledinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 270.00 g (kvietinių)
Cukrus: 60.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Vanilinis cukrus: 15.00 g („Dansukker“ su natūralia vanile)
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Maistiniai dažai: (raudonos spalvos) 1.00 vnt.
Pagaliukai: (pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
  2. Iš produktų suminkykite tešlą. Pusę tešlos perdėkite į kitą dubenį ir pridėkite raudonos spalvos maistinių dažų, o pusę tešlos palikite nedažytos. Įvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite šaldytuve 15 minučių.
  3. Iškočiokite abi tešlos dalis – geriausia ant kepimo popieriaus – dėdami raudoną tešlą ant šviesios.
  4. Kruopščiai susukite iškočiotus lakštus išilgine puse. Palikite tešlą šaldytuve 15 minučių.
  5. Kai tešla atvės, supjaustykite ją į maždaug 0,5 cm skersmens apskritimus ir, jei norite, per vidurį įsmeikite pagaliukus.
  6. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 10 minučių. Baigę palikite ant grotelių ataušti. Laikykite sausoje, orui nelaidžioje taroje.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Sausainiai su šokolado lašeliais
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Suskleisti
Meilės sausainiai su aviečių džemu
Receptas: Meilės sausainiai su aviečių džemu
1 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Miltai: 260.00 g
Krakmolas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Sviestas: 305.00 g (185 - kambario temperatūros ir 220 sviesto)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - kiaušinis ir 1 - trynys)
Džemas: 1.00 st. (aviečių)
Kaip gaminti

1. Miltus, krakmolą ir druską sumaišykite dubenėlyje.

2. Kitame dubenyje išplakite sviestą ir nutarkuotą citrinos žievelę iki purumo. Sudėkite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite.

3. Suberkite į sviesto plakinį miltų mišinį ir viską lėtai plakite iki vientisos masės. Gauta tešlą padalinkite į tris dalis, iš kiekvienos suformuokite apskritimą ir ji šiek tiek suplokite (taip bus vėliau lengviau kočioti), įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba į šaldiklį valandai. Tešla turi sutvirtėti, sustingti, tačiau netapti ledinė, jei dedate į šaldiklį.

4. Atkirpkite du lapus kepimo popieriaus – tarp jų kočiosite tešlą.

5. Išsiimkite vieną tešlos gabalėlį, dėkite tarp miltais pabarstytų kepimo popieriaus lapų ir iškočiokite. Labai plonai nekočiokite, kadangi tešla greitai šyla ir bus sunku su ja dirbti. 

6. Iš iškočiotos tešlos išspauskite sausainių formeles: vieną pilną, kitą su forma per vidurį. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 min. Sausainiai turi likti šviesūs, o ne ruduoti. 

7. Tai atlikite su visa tešla. Kol tešlos nenaudojote – laikykite ją šaldytuve arba šaldiklyje. Liekančias dalis po kočiojimo, taip pat suformuokite į plokščią apskritimą ir  vėl dėkite į šaldiklį, kol nesiimsite jos kočioti. Tešla išties minkšta, tad daug lengviau ir privalu dirbti, kai ji šalta.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti

Arba išbandykite save pagamindami gardų desertą arba sveikas salotas. Galbūt kartu paeksperimentuoti virtuvėje norės ir jūsų antroji pusė.

2. Širdelių stiklainis

Na, o jei virtuvėje per Valentino dieną suktis nesinori, štai jums kita idėja. Tikriausiai mokate iš popieriaus išsikirpti širdelę? Jeigu taip, prikarpykite jų kuo daugiau ir ant kiekvienos jų parašykite po priežastį, kodėl mylite savo antrąją pusę. Tuomet visas širdeles sudėkite į stiklainį ir įteikę šią puikią dovaną galėsite stebėti, kaip, garsiai skaitant šias priežastis, rausta jo ar jos skruostai.

3. Apsikeiskite buities darbais

Jei manote, kad Valentino diena skirta bet kam tik ne jums, nes jos švęsti nemėgstate, paminėti šią dieną vis tiek galite. Kaip? Tiesiog bent šią dieną apsikeiskite namų ruošos darbais su savo mylimuoju ar mylimąja. Nemėgstate rūpintis skalbiniais, o jūsų antroji pusė nekenčia nešti šiukšlių? Apsikeiskite buities darbais. Tikslas – kad bent šią dieną nebūtų jokių skundų.

4. Atkurkite savo pirmąjį pasimatymą

Ar dar pamenate, koks jis buvo, kur ir kaip susitikote? Jeigu taip, pabandykite atkurti pirmojo pasimatymo akimirkas. Žinoma, nebūtina vykti į Paryžių, jei kartais ten pirmą kartą susitikote, galbūt pakaks tiesiog užsileisti jums abiem patinkančią prancūzišką dainą ir bent mintimis paklajoti tais takeliais, kuriais tąkart abu vaikščiojote.

Arba pasipasakoti vienas kitam, ką per pirmąjį susitikimą pajutote, ką galvojote, bei kaip prisimenate savo pirmąjį pasimatymą.

5. Leiskitės į pikniką

Ir patikėkite – tą galima padaryti ir vasario mėnesį! Tereikia šilčiau apsirengti, susiruošti gardžių užkandžių ir šiltų gėrimų, o tada – į gamtą. Na, o jei oras itin nedėkingas, pikniką galite surengti ir namuose – tiesiog ant kilimo, romantiškoje žvakių šviesoje. Ir nereikės jokių restoranų!

6. Filmų vakaras

Valentino vakarą kino salėse knibždėte knibžda įsimylėjėlių, tad jei norite išvengti minių, verčiau jau patogiai įsitaisykite prieš savo televizoriaus ar kompiuterio ekraną. Geriausia to dalis? Galėsite išsirinkti kokį tik norite filmą, o jei sunkiai seksis sutarti, paieškokite kompromiso. Galbūt pažiūrėkite du filmus ir pažadėkite vienas kitam pernelyg daug nesiskųsti.

7. Paslaptis balione

Atkirpkite keletą popieriaus skiautelių ir užrašykite ant jų romantiškas mintis, priežastis, dėl kurių mylite savo antrąją pusę ar savo pačių sugalvotas pasimatymo idėjas. Rašykite tai, ką tik sugalvosite. Tuomet popierėlius sulankstykite ir sukiškite juos į keletą rožinių ar raudonų balionų – kuo jų bus daugiau, tuo ir jais puoštas kambarys atrodys gerokai įspūdingiau!

8. Parašykite poemą ar meilės laišką

Pademonstruokite savo kūrybingumą ir išliekite širdį ant popieriaus lapo. Ir nesvarbu, ar eiliuotai, ar laiško forma, svarbu, kad žodžiai lietųsi iš širdies. Juk tikrai turėsite ką pasakyti savo antrajai pusei.

VIDEO: 8 netikėti faktai apie Valentino dieną, kurių nežinojote

9. Romantiška vakarienė namuose

Kas sako, kad prašmatni vakarienė gali būti tik restorane? Visiškai netiesa – ją surengti galite ir namuose. Pagaminkite savo antrajai pusei jo arba jos mėgstamiausią patiekalą (net jei šio valgio ir nemėgstate)  ir, žinoma, pasirūpinkite romantiška atmosfera namuose. Pats metas išsitraukti ir lempučių girliandą – ji atrodys kur kas dailiau už jau kiek pabodusias paprastas žvakes.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šv.Valentino dienos receptai: ypatingos bandelės, lašiša ir kakavinis desertas

10. Vykite stebėti žvaigždžių

Jei pasitaikys geras oras ir dangus bus giedras, pasikvieskite savo antrąją pusę Valentino naktį praleisti po žvaigždėmis. Sėskite abu į automobilį, pasirūpinkite šiltais gėrimais ir nuvykite atokiau už miesto. Galėsite pasimėgauti ne tik puikiais vaizdais, bet ir ramybe bei vienas kito draugija. Galbūt net pavyks abiem kartu sugalvoti ir romantišką norą, pamačius krientančią žvaigždę.

11. Rankų darbo atvirutė

Nenorite savo antrajai pusei dovanoti banalų parduotuvėje ar knygyne pirktą atviruką? Padarykite jį patys – tam pakaks dailių lipdukų, įvairiaspalvių rašiklių ir ko tik sugalvosite. Nepamirškite parašyti ir nuoširdaus palinkėjimo arba – pažado ateinantiems metams.

Birutės Žemaitienės nuotr./Kalėdiniai dirbiniai iš popieriaus
Birutės Žemaitienės nuotr./Dirbiniai iš popieriaus

12. Eikite į žaidimų aikštelę

Ar pamenate, kaip būdavo smagu vaikystėje suptis ant sūpuoklių? Pasiūlykite pasisupti kartu ir savo antrajai pusei. Susikabinkite už rankų, užsimerkite ir skriskite kartu! Arba tiesiog atsisėskite ant suoliuko ir keletą minučių ramiai sėdėdami pasižiūrėkite, kaip aikštelėje žaidžia vaikai.

13. Sukurkite vaizdo įrašą

Išnaudokite savo telefono kameros ypatybes ir sukurkite savo antrajai pusei įsimintiną vaizdo įrašą apie save, apie jus, kaip porą, arba tiesiog įrašykite savo sveikinimą. Būkite originalūs ir šmaikštūs!

TAIP PAT SKAITYKITE: Valentino dovana: kaunietis per 5 dienas už 150 eurų visiškai pertvarkė mylimosios kambarį

14. Paslėpkite lobį

Jei antroji pusė mėgsta paslaptis, pasistenkite jam ar jai skirtą dovaną sumaniai paslėpti. Užuominas surašykite ant nedidelių lapukų ar Valentino dienos atvirukų ir įteikite juos savo mylimajam. Leiskitės į paieškas kartu, tik pasistenkite, kad dovaną rasti būtų išties nelengva.

15. Paslėpti meilės laiškai

Ant nedidelių lapelių surašykite meilės citatas, savo pažadus ar smagias frazes ir šiuos raštelius išslapstykite po visus namus, tačiau slėpkite taip, kad mylimasis ar mylimoji juos lengvai galėtų rasti (kišenėje, automobilyje, jo ar jos piniginėje ar pan.) ir netikėtomis staigmenėlėmis džiaugtųsi visą dieną.

16. Susiplanuokite žaidimų vakarą

Kokius smagius stalo žaidimus turite? Tiks ir šachmatai, ir „Monopolis“, ir kiti smagūs žaidimai – juk svarbiausia gera kompanija. Tad pasikvieskite draugų ir susiorganizuokite žaidimų vakarą namuose. Kas gali žinoti, kiek daug naujo apie vienas kitą galbūt sužinosite.

17. Pažadų lapeliai

Kam gi nepatinka dovanų kuponai? Ypač, jei juose – mylimojo pažadai. Sugalvokite, kaip galėtumėte paversti savo antrosios pusės dieną lengvesne, ir šiuos pažadus surašykite ant nedidelių lapelių: galbūt pažadėsite padaryti atpalaiduojamąjį masažą, pusryčius į lovą ar romantišką vakarienę? Pažadų stenkitės sugalvoti kuo daugiau – kad užtektų jų visiems metams.

18. Padarykite nuotraukų koliažą

Gyvename skaitmeniniame amžiuje, tad ir nuotraukos dažniausiai jau ir lieka tik mūsų telefone arba kompiuteryje. Kodėl gi jų neatspausdinus, neįrėminus ir nepadovanojus savo antrajai pusei? Žinoma, tik atrinkite pačias gražiausias jūsų nuotraukas, juk tokių tikrai rasite!

Fotolia nuotr./Pora.
Fotolia nuotr./Pora.

19. Surenkite SPA namuose

Pripildykite vonią vandens su putomis ar eteriniais aliejais, uždekite keletą kvapnių žvakių, įjunkite ramią muziką ir pasimėgaukite vonios teikiamais malonumais dviese. Po to galbūt norėsis vienas kitam padaryti ir atpalaiduojamąjį masažą...

20. Pasivaikščiokite savo miesto takeliais

Kada paskutinį kartą leidotės į ilgą pasivaikščiojimą? Pats metas atgaivinti šią tradiciją ir vaikštant savo miesto takeliais dalytis prisiminimais apie savo vaikystę ar jaunystės dienas. Galbūt norėsite kartu su mylimuoju apsilankyti tose vietose, kur vaikystėje žaisdavote kartu su draugais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius