-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 laimingų porų sekso įpročiai

Santykiai be sekso, atrodo, net ir negalėtų ilgai egzistuoti. Juk būtent intymumas porą labiausiai ir suartina. O tam, kad seksas būtų geras ir patenkintų abu partnerius, derėtų išmokti ir įsisavinti šiuos laimingų porų įpročius.
Aistringa pora
Aistringa pora / „Fotolia“ nuotr.

Juos į pagalbą pasitelkęs seksologus ir psichologus, vardija portalas womenshealthmag.com. Taigi kuo skiriasi ir kokiais požymiais pasižymi puikų seksualinį gyvenimą turinčios poros?

Jie tiki savo seksualumu

Daktaro laipsnį turinti psichologė Ursula Ofman tikina, kad vienas svarbiausių seksualumo poroje aspektų, žinoma, yra aistra ir manymas, kad savo antrąją pusę jie jaudina seksualiai.

„Moterys dažnai klaidingai mano, kad vyrus jaudina absoliučiai visos dailiosios lyties atstovės, nes tik dėl sekso jie ir gyvena. Mielos moterys, taip tikrai nėra. Ar kada pagalvojate, kad jūsų vyras susijaudina vien todėl, kad sekso nori būtent su jumis? Jeigu ne, metas keisti šį požiūrį“, – pataria psichologė.

Jie nenuvertina net ir mažų dalykų

Laimingos poros puikiai žino, kad tam, jog sujaudintumėte savo partnerį iš kailio nertis visiškai nereikia, pakanka net ir mažų ar iš pažiūros nereikšmingų smulkmenų ir aistra įsiplieks.

„Paprastas skambutis pietų metu vien tam, kad paskytumėte „pasiilgau“, antrosios pusės nuotaiką pakelti gali visai dienai. Seksuali žinutė telefonu vidury dienos gali taip pat puikiai nuteikti ir netgi paskatinti grįžti namo anksčiau ir užsiimti meilės žaidimais.

Netgi paprastas pasivaikščiojimas susikibus už rankų vakarais gali gerokai patobulinti poros ryšį“, – atskleidžia knygos „Wanting to Want: What Kills Your Sex Life and How to Keep it Alive“ autorė Madeleine Castellanos.

Jie koncentruojasi ties pozityviais dalykais

Jo nešvankios kalbos sekso metu jus itin stipriai prajuokina? Pasilaikykite tai sau ir mylimąjį verčiau pagirkite už tuos jo sugebėjimus, kurie jums itin patinka. Galbūt mėgaujatės, kai jis bučiuoja jums kaklą ar kai meiliai šnabžda į ausis?

Taip pat skaitykite: 12 klausimų apie seksą, kuriuos turėtų apsvarstyti kiekviena pora

Taip jūsų abiejų seksualinė patirtis bus kur kas pozityvesnė ir nereikės jaudintis ar gėdytis dėl to, kad lovoje pasirodėte ne iš pačios geriausios pusės.

Jie atranda laiko seksui

Jei santykių pradžios dienos, kuriomis, atrodo, mylėdavotės kiekvieną minutę, jau praėjo ir virto tik nostalgiškais prisiminimais, tai dar nereiškia, kad turite mylėtis rečiau, juk seksas vis dar turėtų būti vienas didžiausių santykių prioritetų.

„Žmonės dažnai mano, kad noras ir laikas mylėtis dažnai turi ateiti natūraliai. Ir tai tiesa, taip ir turi būti, tačiau mes gyvename itin užimtoje visuomenėje, kur daug įsipareigojimų, darbų ir veiklos, neretai atimančios visas jėgas, tad seksui laiko ir nebelieka.

Jeigu manote, kad jums derėtų susidaryti sekso grafiką, tai taip ir darykite, nė kiek nesigėdydami. Tai, kad paprasčiausiai neatrandate laiko seksui, dar tikrai nereiškia, jog nemylite ar nejaučiate potraukio vienas kitam“, – tikina psichologė Ursula Ofman.

Jie nebijo fantazuoti

Ir visiškai nesvarbu, ar tomis fantazijomis pasidalinsite su savo mylimuoju, ar jas pasiliksite tik sau, nuo jų jūsų seksualinis gyvenimas tikrai pagerės.

Taip pat skaitykite: Kokteilis, skatinantis geismą

„Fantazijos prieš seksą yra puikus būdas susijaudinti, tad nebijokite to daryti. Juk fantazuoti galite apie bet ką, jei nenorėsite, jūsų svajonių niekas ir nesužinos“, – tikina Madeleine Castellanos.

Jie pernelyg savęs nespaudžia

Būtų išties puiku, jei kiekvienas seksas prasidėtų ir baigtųsi, kaip romantiniuose filmuose: jūs aistringai nuplėšiate vienas kitam drabužius, griūnate į lovą ir pasimėgavę dangišku malonumu, gulite vienas kitą apsikabinę ir bandote atgauti kvėpavimą... Vis tik realiame gyvenime seksas ne visuomet būna būtent toks, ir dėl to nereikia jaustis blogai.

„Laimingos poros nemano, kad seksas visais gyvenimo atvejais bus nuostabus. Tai juk ne olimpinės žaidynės, o intymi patirtis. Jei visuomet manysite, kad lovoje turite pasirodyti kaip didžiausi sekso ekspertai, taip tik per daug iš savęs reikalausite ir galiausiai teks nusivilti“, – tikina psichologė Ursula Ofman.

Jie supratingi

Jei nenorite mylėtis, tuo užsiimti tikrai neprivalote, tačiau savo partnerio visiškai atstumti taip pat nederėtų. Psichologė U. Ofman tikina, kad seksualiai nusiteikusiam mylimajam derėtų švelniai atsakyti ir pasiūlyti kompromisą – galbūt jam patiks tik karšti bučiniai, oralinis ar patenkinimas ranka, o gal mylimasis mielai sutiks seksą atidėti kitai dienai. Bet kuriuo atveju toks atsakymas bus daug geriau nei griežtas „ne“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius