-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip dažnai turėtumėte mylėtis, kad jūsų gyvenimo trukmė pailgėtų 10-čia metų

Seksas – vienas svarbiausių dalykų (pabrėžiame – vienas svarbiausių, bet ne svarbiausias) žmogaus gyvenime. Mylėjimasis – gražus ir malonus būdas parodyti meilę bei išreikšti jausmus.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Be to, reguliarus seksas turi teigiamą poveikį savijautai ir sveikatai. Tam, kad būtų išvardinti visi sekso privalumai ir priežastys, kodėl žmonės mylisi, tektų parašyti nemažos apimties knygą. Tad apsiribosime pačiomis populiariausiomis priežastimis, kodėl verta įžiebti aistros ugnį miegamajame.

1. Seksas mažina svorį

Pasirodo, seksas, tai nemažas fizinis krūvis organizmui. Mylėdamiesi jūs ne tik lengviau neteksite kelių papildomų kilogramų, bet taip pat padailinsite sėdmenų, šlaunų, pilvo ir rankų raumenis. Žinoma, jei neapsiribojama misionieriaus poza.

Palyginimui: 15 minučių meilės reikalų sudegina tiek pat kalorijų, kiek 15 minučių trunkantis važiavimas dviračiu. Seksas taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje, o tai pagreitina medžiagų apykaitą.

2. Seksas gerina sveikatą

Nustatyta, kad moterims, kurios patiria orgazmą ne mažiau kaip 6 kartus per mėnesį, gerokai sumažėja krūtų vėžio rizika. Taip pat nustatyta, kad seksas saugo nuo peršalimo ir gripo. Taip yra dėl to, jog žmonės, kurie mėgaujasi kūniškais malonumais, kraujyje turi daugiau imunoglobulinų, kurie stiprina imuninę sistemą, saugo nuo peršalimo, gripo ir kitų infekcinių susirgimų.

Be to, lytinio akto metu kyla kraujospūdis, o pulsas gali siekti iki 160 tvinksnių per minutę – tai puiki treniruotė širdžiai. Žmonės, kurie mylisi bent 3 kartus per savaitę, du kartus rečiau kenčia nuo insulto ir infarkto.

Taip pat skaitykite: Diagnozė: chroniška vienatvė. Kaip išmokti jaustis laiminga?

Žmonės, kurie mylisi bent 3 kartus per savaitę, du kartus rečiau kenčia nuo insulto ir infarkto.

Sekso metu organizme gaminasi endorfinai, kurie turi skausmą malšinantį poveikį. Būtent dėl to seksas palengvina moterims PMS ir apsaugo nuo galvos skausmo.

Kai kurie mokslininkai teigia, jog vienintelis migrenos gydymo būdas yra geras seksas.

3. Seksas saugo nuo streso ir depresijos

Mokslininkai įrodė, jog žmonės, kurie mylisi bent 2 kartus per savaitę, turi stipresnę nervų sistemą. Jie lengviau ištveria stresines situacijas ir paprasčiau žiūri į problemas negu tie, kurie mylisi kartą per mėnesį.

Turbūt jums pažįstamas tas jausmas, kai po aistringos nakties esame pakilios nuotaikos ir norisi aprėpti visą pasaulį. Priežastis ta, jog seksas yra natūralus antidepresantas. Lytinio akto metu padidėja laimės hormono endorfino kiekis, o jam nėra lygių kovoje su stresu ir depresija.

4. Seksas – jaunystės eliksyras

Reguliariai mylintis, organizmo raumenys tampa elastingi ir nepraranda savo tonuso. Be to, sekso metu organizme didėja kolageno – hormono, kuris palaiko odos stangrumą, neleidžia jai greitai senti.

Shutterstock nuotr./Nusegama moters liemenėlė...
Shutterstock nuotr./Nusegama moters liemenėlė...

Taip pat skaitykite: Jam ir jai: intymus elgesys pagal Zodiako ženklą

Verta paminėti ir tai, jog seksualinis aktyvumas prailgina gyvenimo trukmę. Žmonės, turintys lytinių santykių kas antrą dieną, gyvena bent 10-čia metų ilgiau negu tie, kurie tai daro kartą per savaitę.

5. Seksas suteikia pasitikėjimo savimi

Pasirodo, reguliarus seksas gali padėti susidoroti su kompleksais ir padidinti pasitikėjimą savimi. Žmogus, kuris turi nuolatinį partnerį, jaučiasi ramiau ir stabiliau. Jis žino, kad yra geidžiamas, o tai reiškia, kad jis yra ypatingas.

Išvada: kuo daugiau mylėsimės, tuo jaunesnis ir sveikesnis bus mūsų kūnas bei siela.

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius