-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krūtimi maitinančios moterys ir seksas: jos aktyvesnės ar tai tik išmintinga santykių vadyba?

Jungtinių Amerikos Valstijų tyrėjai skelbiasi išsiaiškinę, kodėl moterys, kurios maitina krūtimi, pasižymi didesniu lytiniu potraukiu.
Maitinimas krūtimi
Maitinimas krūtimi / Fotolia nuotr.

Michelle Escasa-Dorne iš Kolorado universiteto (JAV) atliko tyrimą Filipinuose ir padarė išvadą, jog tenykštės moterys, kurios neseniai tapo mamomis, praleidžia daugiau laiko miegamajame su savo mylimaisiais nei iki kūdikio gimimo. Įdomiausia tai, kad jų seksualinis gyvenimas pagerėjo praėjus kelioms savaitėms po gimdymo.

Ankstesni atlikti tyrimai Vakarų šalyse parodė, jog jeigu moterys daugiau laiko praleidžia su naujagimiais, o ne su savo partneriais, tai pablogina poros santykius, sumažėja pasitenkinimas jais ir lytiniu gyvenimu.

Taip pat skaitykite: Per pasaulį: keisčiausios seksualinės tradicijos

M. Escasa-Dorne norėjo išsiaiškinti, ar panaši tendencija yra ir ne Vakarų valstybėse, kur skyrybų skaičius gerokai mažesnis.

Tyrimas buvo atliktas Filipinų sostinėje Maniloje. Jame dalyvavo 260 moterų, nuo 18 iki 35  metų, o 155 dalyvavusios moterys maitino kūdikius krūtimi. Moterys atsakinėjo į klausimus apie savo lytinį gyvenimą, menstruacinį ciklą ir ar jos yra patenkintos savo santykiais apskritai.

Tyrėjai išsiaiškino, jog krūtimi maitinančios moterys gal ir nėra seksualiai aktyvesnės, tačiau jos neatsisakė užsiimti seksu, jei vyras parodydavo iniciatyvą, žodžiu, jo neatstumdavo.

Moterys, kurios neseniai tapo mamomis, praleidžia daugiau laiko miegamajame su savo mylimaisiais nei iki kūdikio gimimo.

Taip pat tyrimo rezultatai leido padaryti išvadą, jog krūtimi maitinančios moterys, kurių menstruacijos atsinaujino, irgi jautė didesnį lytinį potraukį nei kitos. Visa tai rodo, kad po kūdikio gimimo moterys yra seksualiai aktyvesnės, karštesnės nei iki nėštumo. Bet ar tikrai?

Taip pat skaitykite: Apklausa, virtusi filmuku: šmaikščiai pateikiami lietuvių sekso įpročiai

Kaip teigia tyrimą atlikusi M. Escasa-Dorne, tai gali būti tam tikra išlikimo ir santykių palaikymo su kūdikio tėvu strategija, taip siekiant įtraukti vyrą į vaiko priežiūros ritualus, siekiant jo paramos auginant vaiką. Taigi Filipinuose, kur yra žemas skyrybų skaičius, moterys prisitaiko būti ir motinomis, ir meilužėmis, t. y. jos investuoja į santykius, į pasitenkinimą ir sėkmingą santuoką tam, kad jų vaikai augtų darnioje šeimoje. Jei susitelktų tik į kūdikio poreikius, nebegautų seksualinio pasitenkinimo.

Michelle Escasa-Dorne pabrėžia, jog „svarbu palaikyti santykius su partneriu net ir po kūdikio gimimo. Abu poroje turi stengtis puoselėti tarpusavio ryšį bei prisidėti prie tėvystės pareigų. Kai santykiai poroje puikūs, auga sveiki vaikai“.

O kaip manote jūs? Ar tikrai po gimdymo padidėja lytinis potraukis? Ar moteris turi užlaikyti vyrą seksu, gimus vaikui? O gal vyras turėtų būti dėmesingas ir supratingas bei nespausti žmonos, pakentėti, kol ji bus pasirengusi mylėtis? Kas turėtų rodyti iniciatyvą? Kviečiame diskutuoti komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius