-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimingų ir tvirtų santykių dėsniai

Vyro ir moters santykiai yra viena didžiausių gyvenimo mįslių. Kiekvienas žmogus svajoja sukurti tvirtus ir darnius santykius. Deja, ne viskas gyvenime yra paprasta. Taip, išlaikyti harmoningus ir ilgalaikius santykius nėra lengva, tačiau stengtis tikrai verta. Ar įmanoma išrasti laimingų santykių formulę?
Pora.
Pora. / Fotolia nuotr.

Pradėti reikėtų nuo to, kad mes negalime pakeisti kito žmogaus, bet galime pakeisti save. Todėl pateiksime kelis patarimus, kurie, tikimės, padės sukurti geresnius, darnesnius ir tvirtesnius santykius.

1. Panašumo dėsnis

Mes patys į savo gyvenimą pritraukiame tokius žmones, kokie patys esame, kokių esame verti. Jeigu nesate patenkinti gyvenimu ir supančia aplinka, giliau pažvelkite į savo vidų. O jeigu manote, kad jums pasisekė su žmogumi, vadinasi, jūs pats toks esate – sėkmingas ir laimingas. Todėl jeigu norite į savo gyvenimą pritraukti gerą žmogų, turite pats toks tapti.

2. Priežasties ir pasekmės dėsnis

Senas kaip pasaulis ir visiems girdėtas pasakymas: mes gauname tai, ką patys duodame. Su savo partneriu elkitės taip, kaip patys norėtumėte, kad su jumis elgtųsi.

3. Meilės dėsnis

Visi mes, ir vyrai, ir moterys, trokštame meilės. Meilė reiškia supratimą, nuoširdumą, švelnumą, rūpestį, patikimumą, pasiaukojimą, dosnumą, norą duoti ir būti atsakingam. Kuo daugiau mes patys išreiškiame šias vertybes, tuo daugiau patys gauname mainais.

Tokie reiškiniai kaip baimė, pavydas, priklausomybė, manipuliacijos, kontrolė, reikalavimai ir kaltinimai griauna santykius ir tikrai neturi nieko benra su meile.

Taip pat skaitykite: Jausmingos paslaptys: kaip patirti ilgiausią orgazmą

4. Žodžio galios dėsnis

Galvokite, ką sakote. Įžeidinėjimai ir kaltinimai padaro sieloje gilių žaizdų, kurias sunku išgydyti. 

Žodžiai turi milžinišką galią. Pasakytas žodis gali susargdinti, bet gali ir išgydyti. Galvokite, ką sakote. Įžeidinėjimai ir kaltinimai padaro sieloje gilių žaizdų, kurias sunku išgydyti. Kiekvieno žmogaus viduje gyvena vaikas, kuris bijo būti atstumtas. Tad būkite apdairūs, neskaudinkite kito žmogaus. Vartokite tik šiltus, geros galios žodžius,  palaikykite, supraskite, pagirkite.

5. Pasitikėjimo dėsnis

Tvirtiems santykiams ir meilei gyvybiškai svarbus yra pasitikėjimas. Be pasitikėjimo vienas žmogus nuolat įtaria, nerimauja ir bijo, o kitas jaučia emocinius spąstus, jam atrodo, kad jis negali laisvai kvėpuoti. Pavydas – tai vienatvės baimė, žema savivertė ir meilės sau stoka, o pasitikėjimas – tikros meilės esmė.

Taip pat skaitykite: Žemos savivertės požymiai ir 30 patarimų, kaip ją padidinti

Shutterstock nuotr./Pora leidžia laiką drauge.
Shutterstock nuotr./Pora leidžia laiką drauge.

6. Nuoširdumo dėsnis

Žmonės dažnai mano, jog jeigu ką nors myli, tai jau yra viskas – ateityje laukia kupinas laimės gyvenimas. Deja, taip nėra. Meilė „neužsikonservuoja“, ji panaši į augalą, kuris arba auga ir žydi, arba sudžiūva ir miršta. Viskas priklauso nuo to, kaip mes prižiūrėsime augalą. Nuoširdūs santykiai panašūs į vandenį, be kurio augalas negali išgyventi.

Viena iš priežasčių, kodėl žmonės retai patiria meilę – jie laukia, kol kas nors pirmas juos pamils. Tai tas pats, kas laukti iš ugnies šilumos, neįmetus ten malkų. 

Kalbėkite tarpusavyje apie savo norus, poreikius, santykius ir jausmus. Leiskite savo partneriui žinoti, kad jūs jį mylite ir vertinate. Nebijokite pasakyti trijų stebuklingų žodžių: „Aš tave myliu“. Nesupraskite jums rodomos meilės kaip savaime suprantamo dalyko. Nebijokite pagirti partnerio, nes nuoširdus pagyrimas įkvėps naujos gyvybės į jūsų santykius. Kiekviename iš mūsų gyvena vidinis vaikas, kuriam gyvybiškai svarbus supratimas ir pritarimas.

7. Dovanojimo dėsnis

Mylėti – tai atiduoti dalį savęs. Jeigu jūs norite būti mylimi, turite dovanoti meilę kitam. Ir kuo daugiau jos duosite, tuo daugiau gausite atgal. Meilė kaip bumerangas, ji visada grįžta. Galbūt ne visada nuo to žmogaus, kuriam meilę dovanotoje, bet ji vienaip ar kitaip pas jus grįš. Sugrįš šimteriopai. Visada prisiminkite, kad mumyse esantys meilės klodai yra neišsemiami. Mes jos neprarandame, kai dovanojame ją kitam.

Vienintelis būdas prarasti meilę mumyse – nesuteikti jos kitiems. Viena iš priežasčių, kodėl žmonės retai patiria meilę – jie laukia, kol kas nors pirmas juos pamils. Tai tas pats, kas laukti iš ugnies šilumos, neįmetus ten malkų. Tikra meilė yra besąlygiška, ji nieko neprašo mainais. Laimingų santykių formulė: visada atkreipti dėmesį ne į tai, ką jūs galite pasiimti, o į tai, ką galite duoti.

Taip pat skaitykite: 20 būdų, kurie sustiprins ir pagyvins poros ryšį

8. Prisilietimo dėsnis

Prisilietimas – viena galingiausių meilės išraiškų, griaunanti kliūtis ir stiprinanti santykius. Paliesti žmogų – tai paliesti jo sielą. Galbūt todėl, kai mes ant ko nors supykstame, sakome: „Neliesk manęs!“. Dažniau apkabinkite mylimą žmogų, be jokių seksualinių kėslų, susikibkite rankomis.

Shutterstock nuotr./Pora
Shutterstock nuotr./Pora

Mokslininkai atliko tyrimą vienoje Londono klinikoje. Chirurgas išvakarėse prieš operaciją aplankydavo kiekvieną savo pacientą, kad atsakytų į klausimus ir paaiškintų operacijos pobūdį. Eksperimento metu chirurgas, kol kalbėjo su pacientu, keletą minučių laikė jo ranką. Šie pacientai pasveiko tris kartus greičiau negu kiti.

Kai mes prie ko nors prisiliečiame, keičiasi ir mūsų, ir kito žmogaus būsena: sumažėja streso hormonų, atsipalaiduoja nervų sistema, stiprėja imunitetas ir pagerėja bendra emocinė savijauta. Manoma, jog jeigu mes per dieną apkabinsime  7–8 žmones, mus aplenks ligos.

9. Laisvės dėsnis

Žmonės santykiuose turi jaustis laisvi, nes kitaip jie jausis pakliuvę į spąstus. Jeigu jūs tikrai ką nors mylite, turite gerbti jo norus ir poreikius. 

Jeigu mes mylime žmogų, turime jam suteikti laisvę. Laisvę priimti sprendimus, gyventi taip, kaip nori jis, o ne mes. Kiekvienam iš mūsų reikalinga asmeninė erdvė. Žmonės santykiuose turi jaustis laisvi, nes kitaip jie jausis pakliuvę į spąstus.

Jeigu jūs tikrai ką nors mylite, turite gerbti jo norus ir poreikius. Taip, ne visada yra lengva paleisti į laisvę tą, kurį myli, bet kito kelio nėra. Gyvenimiška patirtis sako: kuo daugiau laisvės mes suteikiame kitam, tuo jis bus arčiau mūsų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius