-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilės paieškos: 3 sudėtingų vyrų tipai

Kai pamatome tą vienintelį, trenkia it perkūnas iš giedro dangaus. Ši cheminė, meile vadinama reakcija priverčia pamesti galvą. O kai atsipeikėjame – kartais tai įvyksta tik po vedybų, – pamatome, kad tai visai ne tas pats žmogus, kurį įsimylėjome.
Seksualus vyras
Seksualus vyras / Fotolia nuotr.

Psichologai pasakytų, kad niekas mylimojo nepakeitė. Jis toks buvo visada, bet... meilė akla. Ir tai suteikia galimybę rinktis partnerį intuityviai, be išskaičiavimų, nekreipiant dėmesio į jo trūkumus.

Natūralu, kad apimti euforijos, aistros, matome ir girdime tik tai, ką norime matyti ir girdėti. Kad netektų nusivilti, specialistai pataria atkreipti dėmesį į pagrindinius vyrų tipus. Galite pamėginti nustatyti, kuriam tipui priklauso jūsų išrinktasis.

Amžinas vaikas, arba mamytės sūnelis

Shutterstock nuotr./Vyras
Shutterstock nuotr./Vyras

Yra tokių vyrų, kuriems patinka būti globojamiems. Paprastai jie renkasi stipresnes už save, valdingas ir savarankiškas moteris. Jeigu mėgstate vadovauti ir elgtis globėjiškai, norite jaustis padėties šeimininke, tenkina rūpestingos mamytės ar sekretorės vaidmuo ir turite auksinę kantrybę, sugyvensite.

Žinoma, jeigu jūsų nenervins tai, kad nuolat turėsite priminti elementariausius dalykus: „Brangusis, ar pasiėmei dokumentus?“, „Ar sumokėjai mokesčius?“, „Pasiimk skėtį, nes lauke lyja“, „Apsirenk šilčiau, nes šiandien vėjuota“, ir taip pasaka be galo.  

Ko galima tikėtis

Anot psichologų, tokio tipo vyrai vedyboms ir tėvystei subręsta vėliau. Būna ramūs ir paklusnūs. Pliusas – nelinkę ginčytis, bet gali imti priekaištauti, jei neras išlygintų marškinių, jei nepriminėte, kad rytoj jam reikia eiti pas odontologą. 

Šio tipo vyrai vengia atsakomybės ir pareigų. Nusiteikite, kad gyvenant su mamytės sūneliu teks pačiai viskuo rūpintis, vaikščioti į mokyklos tėvų susirinkimus, spręsti, kur važiuosite atostogauti ir t. t.

Taip pat skaitykite: Idealių santykių menas: auksiniai patarimai, kurie padės vėl įžiebti meilę

Nesistebėkite, jei per pasimatymą jis dešimt minučių kalbės telefonu su mama. Būkite pasirengusi ir tam, kad jei, neduok Dieve, neįtiksite būsimai anytai, dėl mamos nuomonės jūsų išrinktasis gali net išsižadėti meilės.

Lovoje amžinas vaikas nemėgsta rodyti iniciatyvos. Jam reikia ne meilužės ar seksualios žmonos, o rūpestingos auklės.

Patarimas

Likimas lėmė pamilti mamytės sūnelį? Nepuoselėkite tuščių vilčių, kad po vedybų jis pasikeis. Jei iki santuokos už jį visus darbus nudirbdavo mama, pradėjęs savarankišką gyvenimą, prie jų tikrai nesiverš. Šias mamos pareigas mielai perleis jums.

Jei toks vaidmuo netenkina, iš pat pradžių labai atsargiai turite imti taisyti padėtį. Anot psichologų, sudėtinga, bet įmanoma. Kaip sakoma, geležį reikia kalti, kol karšta.

Pirmaisiais vedybinio gyvenimo metais, kol poros dar mėgina apsišlifuoti, būtina pasidalyti pareigomis ir vaidmenimis. Nedarykite už vyrą to, kas priklauso jam. Nepulkite į sieną kalti vinies, ieškoti automobilio raktelių ar dėlioti išmėtytų po kambarį jo drabužių. Verčiau į rankas brukdama plaktuką pagirkite, koks jis auksinių rankų meistras.

Arba paprašykite, kad priskustų bulvių, nes skubate į susirinkimą mokykloje. Stenkitės jį įtraukti į namų ruošos darbus. Parodykite, kad juo pasitikite, net jei ir žinote, kad nieko gerai iki galo nepadaro. Sakoma, lašas po lašo ir akmenį pratašo...

Ir šiukštu nepradėkite užgaulioti, žeminti, nes jis pasijus netikša. „Ir vėl nusiprausęs pamiršai iššluostyti vonią!“ arba „Kur rėplioji, ar nematai, kad ką tik išploviau grindis“, – tokiomis frazėmis tik įvarysite kompleksų. Nesielkite su juo it su mažu vaiku, nes taip neleisite jam suaugti, atsikratyti mažo berniuko sindromo.

Verslininkas, arba darbomanas

„Shuterstock“ nuotr./Verslininkas
„Shuterstock“ nuotr./Verslininkas

Nuolat užimti, panirę į darbą. Jų tikslas – siekti karjeros aukštumų, pripažinimo, tobulėti profesinėje srityje... Tai – ne šeimos žmonės. Jiems labai svarbus statusas visuomenėje, prestižas, įvaizdis. Mėgsta sukurti pavyzdingo tėvo įvaizdį, tačiau, nors ir materialiai aprūpina šeimą, neretai visas pareigas permeta antrajai pusei ir dar reikalauja, kad viskas būtų nepriekaištinga.

Taip pat skaitykite: Kaip dažnai turėtumėte mylėtis, kad jūsų gyvenimo trukmė pailgėtų 10-čia metų

Vaikus įtaiso į prestižines mokyklas, važinėja naujutėlaičiu automobiliu (net jei tai ne jo kišenei). Svarbiausia – įvaizdis, o ne augančios skolos bankui!

Ko galima tikėtis

Iš anksto susitaikykite, kad išrinktasis nuolat vėluos į pasimatymus, o sukūrus šeimą bus retas svečias namuose. Grįžęs po darbo, greičiausiai vakaros prie kompiuterio, kiurksos prie šūsnies popierių – iki vėlumos tvarkys reikalus. Teks džiaugtis retais dėmesio trupiniais ir trumpais meilės bei geismo priepuoliais. Su metais tokio tipo vyrai seksualinę energiją išbarsto karjeros reikalams, seksas jiems tampa daug pastangų reikalaujančia prievole.

Jei tekėsite už verslininko, bent tekėkite iš meilės, kad žinotumėte, dėl ko kankinatės viena leisdama vakarus. Toks partneris tinka veiklioms, užimtoms moterims – po darbų dienos susitikę lovoje neturėsite jėgų vienas kitam priekaištauti ar teisintis, kodėl neturite jėgų mylėtis.    

Patarimas

Visokie ultimatumai, pavyzdžiui, „šeima arba darbas“, nieko nepadės. Jei laikysitės tokios taktikos, neišvengsite barnių ar net skyrybų. Turite susėsti ir draugiškai aptarti, paskirstyti prioritetus. Vyro darbotvarkėje turi atsirasti įrašas, tarkime, „vakarienė su uošviais“ arba „sūnaus varžybos“, „sekmadienio pietūs“.

Svarbesnius šeimos įvykius aptarkite iš anksto, kad vyras galėtų suplanuoti darbus taip, kad nenukentėtų šeima ir jo karjera. Ieškokite kompromisų. Jei vyras tikrai jus myli, ras laiko nueiti drauge į kiną, teatrą ar draugų vaikų gimtadienį. Nereikalaukite per daug, bet ir nesitaikstykite su esama padėtimi.

 Bosas, arba turtingas tėtušis 

123rf.com nuotr./Vaikinas ir dvi merginos
123rf.com nuotr./Vaikinas ir dvi merginos

Šio tipo vyrams pasitikėjimo savimi suteikia ne ištreniruoti raumenys, o stora piniginė. Jų nuomone, pinigai valdo pasaulį, už pinigus galima nusipirkti viską, net meilę. Nukaręs pilvukas, plikė jiems nė motais, nes niekada nestokoja moterų dėmesio. Bent jau tų, kurios svajoja ištekėti už turtuolio ir būti aprūpintos visą likusį gyvenimą.  

Savo išrinktąją apgobia prabanga, tačiau su ja elgiasi it su nuosavybe: už dovanotus kailinius, automobilį ir kitokius vertingus žaisliukus reikalauja visiško atsidavimo ir paklusnumo.

Mėgsta dominuoti, trokšta, kad partnerė šoktų pagal jo dūdelę ir būtų namų puošmena, pasirengusi tenkinti jo įgeidžius. Anot psichologų, šio tipo vyrai paprastai renkasi gerokai jaunesnes, išvaizdžias partneres – nemėgsta už save protingesnių moterų, nes jas sunkiau valdyti. 

Ko galima tikėtis

Vyras aprūpins jus nuo galvos iki kojų, važinėsite naujutėlaičiu automobiliu, bet gyvensite it paukštelis auksiniame narvelyje. Būsite nuolat kontroliuojama, teks džiaugtis sąlygine laisve, nes turėsite raportuoti, kur vykstate, su kuo ir pan.

Nusiteikite, kad teks su brangiausiuoju lankytis kviestiniuose pobūviuose, vakarėliuose, bendrauti su jums neįdomiais žmonėmis ir šypsotis net tada, kai nuo snobiškų kalbų iš skausmo plyš galva. Jeigu jūsų gyvenimo tikslas – būti turtingo vyro žmona, tokia partnerystė turi perspektyvos. Antraip ilgai neištversite.

Patarimas

Jei likimas susiklostė taip, kad pamilote turtingą tėtušį, apakinta meilės neišsižadėkite savo gyvenimo tikslų. Nemeskite mokslų, įdomios profesijos, kuri suteiks galimybę išlikti nepriklausomai. Vertėtų nesitenkinti vien turtingo vyro žmonos statusu – niekada negalite būti tikra, kad nebūsite iškeista į kitą, jaunesnę ir gražesnę. 

Psichologai pataria iki vedybų aptarti finansinius reikalus, sudaryti vedybų sutartį. Iš anksto nusistatykite  taisykles, laisvės ribas. Išsiaiškinkite, ko tikitės vienas iš kito.

Tekstas L. Grinkevičienės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius