-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina meilės istorija: susižadėjo, tačiau vestuvės įvyko daugiau kaip po 60 metų

Britai Davy Moakesas ir Helen Andre susižadėjo dar 1951-aisiais. Tačiau tuo metu jų meilei nebuvo lemta žydėti, rašoma dailymail.co.uk.
Laiminga pora
Laiminga pora / Fotolia nuotr.

Poros planus nutraukė merginos tėvai Gertrude ir Alanas Westas. Tačiau įsimylėjėlių pora galiausiai susituokė, praėjus daugiau kaip 60 metų nuo jų pažinties, ir dabar švenčia savo medaus mėnesį Kipre. Argi tai ne puikus įrodymas, kad tikra meilė egzistuoja?

Šiandien Davy – 86-eri, o Helen – 82-eji. Jie susipažino koledže, o mylimasis savo merginai pasipiršo 1951-aisiais. Tuo metu Helen tėvai atsisakė palaiminti porą baimindamiesi, kad būdamas menininku Davy nesugebės aprūpinti šeimos, todėl po dvejų metų, 1953-aisiais, sužadėtuvės buvo nutrauktos.

Tačiau buvusi pora, per abu patyrusi penkias santuokas su kitais žmonėmis, praėjusiais metais susitiko, padedami Helen dukros Debbie Williams, ir galiausiai susituokė!

„Aš negalėčiau būti laimingesnė“, – teigė naujoji ponia Moakes. Ji prisiminė, kad būdama 19-os ir sulaukusi tėvų pasipriešinimo vedyboms, ilgai gydėsi sužeistą širdį.

„Aš mylėjau Davy visą gyvenimą ir jį dabar turiu. Džiaugiuosi kiekviena minute ir jaučiuosi kaip paauglė – niekas nepasikeitė“, – tikino Helen. Moteris po trečio vyro mirties persikėlė gyventi pas dukrą į Alfretoną, Derbišyrą. Vieno vizito metu ten, kur pirmą kartą sutiko savo meilę Davy, ji pamatė skulptūrą su Adriano Moakeso parašu.

Helen, padedama socialinių tinklų, išsiaiškino, kad skulptūros autorius – tai jos buvusio sužadėtinio jauniausias sūnus. Debbie, Helen dukra, susisiekė su Davy, tačiau jis slaugė savo antrąją žmoną Margaret, kuri kentėjo nuo Alzheimerio ligos. Po jos mirties, prieš 18 mėnesių, buvo perduota užuojauta.

Tad vėliau buvę mylimieji atnaujino ryšius: „Mūsų meilė labai stipri, tai nuostabu, kad po tiek laiko jaučiame tą patį“, – sakė D.Moakesas. Jis prisimena, kad buvo 21-erių, kai pirmą kartą sutiko Helen ir planavo ją vesti, kai ši sulauks 19-kos. Tačiau įsikišę tėvai nutraukė įsimylėjėlių svajones. 1956-aisiais metais pora beveik atnaujino santykius, kai Davy tėtis nupirko du bilietus į vietos šokius, tačiau Helen tėvai ją užrakino miegamajame ir neišleido.

„Tai buvo labai neteisinga, bet mes nieko negalėjome padaryti, nebent pabėgti, tad išsiskyrėme“, – sako Davy. Jis 1957-aisiais metais vedė maisto ruošimo mokytoją Rosemary Latham, su kuria susilaukė dviejų vaikų.

Tuo metu Helen tapo drabužių dizainere ir sukūrė savo verslą, iki ištekėdama už Tony Rollingso, su kuriuo susilaukė trijų vaikų. Helen prisimena, kad kelis kartus susidūrė su Davy šokiuose septintajame dešimtmetyje: „Mes supratome, kad esame vis dar įsimylėję, tačiau turėjome vaikų, antrąsias puses ir negalėjome būti kartu.“

Poros nuotraukas galite pamatyti štai ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius