-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santykių ekspertai Mažuoliai: Kas svarbiausia poroje, jei norite sulaukti auksinių vestuvių?

Gyveno jie ilgai ir laimingai – tai ne vieno žmogaus svajonė einant prie altoriaus su savo išrinktuoju ar išrinktąja. Niekam ne paslaptis, kad tik vienetai sulaukia šios svajonės išsipildymo. Ilgai kartu gyvenančių porų dar galima sutikti, tačiau ar laimingai?
Jaunavedžiai.
Jaunavedžiai. / Fotolia nuotr.

Taigi kas svarbiausia, kad pora sulauktų laimingų, džiaugsmingų auksinių vestuvių ir po tiek santuokos metų galėtų vienas kitam pasakyti: „Jei reikėtų rinktis iš naujo, pasirinkčiau tave“? Pabandysime apžvelgti.

  • Teisingas antrosios pusės pasirinkimas yra viena svarbiausių sąlygų laimingam gyvenimui kartu
Gedmanto Kropio/„Laimos“ nuotr./Silvija ir Šarūnas Mažuoliai
Gedmanto Kropio/„Laimos“ nuotr./Silvija ir Šarūnas Mažuoliai

Antrąją pusę galima pasirinkit pagal daugybę neteisingų kriterijų – išvaizdą, statusą, uždarbį, patogumą. Galima pasirinkti pirmą pasitaikiusį žmogų tik dėl to, kad kažką turėtumėte šalia. Renkantis partnerį, reikalingi ne jausmai ir fantazijos, o sveikas mąstymas.

Koks to žmogaus charakteris? Kaip sekasi spręsti probleminius klausimus? Ar santykiai užsimezgė ir vystosi pakankamai lengvai ir natūraliai, ar nuolat kyla įvairiausių problemų iš vieno ar iš abiejų pusių? Ar dera abiejų pasaulėžiūra, ar panašūs gyvenimo norai bei tikslai, ar sutampa noras turėti ar neturėti vaikų? Tokie klausimai, kaip šie, yra daug svarbesni renkantis antrąją pusę negu jausmų proveržiai ar fantazijų sąrašo – aukštas, sportiškas ir su geru automobiliu – atitikimas.

  • Porą turi sieti trys ryšiai – kūno, širdies ir intelekto

Kūniškas ryšys yra abipusė fizinė trauka – patinka kito žmogaus kvapas, prisilietimai, su juo norisi mylėtis. Širdies ryšys yra draugystė, šiltas jausmas vienas kitam, troškimas suteikti partneriui tai, kas geriausia. Širdies ryšys stiprus tarp gerų draugų ir jis yra tai, kas ilgiausiai išlaiko bet kokius santykius.

Intelektinis ryšys yra gebėjimas kartu spręsti problemas. Toks ryšys stiprus tarp sėkmingai kartu dirbančių verslo partnerių, kurie moka suderinti abiejų požiūrius, poreikius ir rasti geriausius sprendimus tiek jiems, tiek verslui. Stabili pora yra ir meilužiai, ir geriausi draugai, ir sėkmingi partneriai.

  • Paties žmogaus charakteris, emocinė, intelektinė branda turi labai didelę įtaką gebėjimui sukurti stabilius santykius

Metus gyvavusi, tačiau skirtingais keliais pasukusi pora galėjo turėti santykius, vertesnius auksinių vestuvių titulo nei pora, kuri nekentė vienas kito visus penkiasdešimt metų.

Nebrandus, nestabilus emociškai ir nemokantis tvarkytis gyvenime žmogus nesusitvarkys ir poroje. Geriausiu atveju sukurs ilgalaikius, tačiau nelaimingus santykius. Antrosios pusės paieškose galioja posakis – toks tokį traukia.

Paprastai susirandame skirtingus charakterio savybėmis, tačiau panašius savo vidine branda žmones. Kodėl? Todėl, kad žmogus nesidomi mažiau subrendusiu už save kandidatu. Tad galime rinktis tik iš tų, kurie atitinka mūsų brandą, kadangi mažiau brandūs neįdomūs mums, o labiau brandiems neįdomūs mes.

  • Pora turi tobulėti kartu

Būna, kad vienas iš partneriu susidomi savęs pažinimu arba „išauga“ iš tam tikrų gyvenimo modelių, kaip nesibaigiantys vakarėliai, alkoholis, rūkymas, besaikis pinigų siekimas ir pan. Jei kitas nepaseka jo pėdomis, atsiranda labai didelis skirtumas tarp pasaulėžiūrų, norų, poreikių, gyvenimo būdo ir būti kartu tampa vis sunkiau.

  • Poros gebėjimas paskirstyti prioritetus ir pakankamai laiko bei dėmesio skirti santykiams taip pat padidina galimybę sulaukti laimingų auksinių vestuvių

Ne viena pora po ilgų santuokos metų atmerkia akis ir pamato, kad jų gyvenimus „prarijo“ verslas, pinigų siekimas, pastangos užtikrinti patogų, aprūpintą gyvenimą sau ar vaikams. Tuo metu, kol jie užsiėmė nesibaigiančiais darbais, santuoka, neskyrus jai pakankamai kokybiško dėmesio, įpuolė į gilią krizę. Jei pora sugeba suderinti darbus, vaikus ir kokybišką dėmesį vienas kitam, yra daugiau tikimybės, kad jie ne tik bus artimesni vienas kitam, bet ir laiku pamatys kylančias problemas bei bus labiau suinteresuoti ieškoti sprendimų.

Shutterstock nuotr./Pora.
Shutterstock nuotr./Pora.

Taip pat skaitykite: Santuokinio sekso privalumai ir galimi pavojai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius