Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 01

Ernestos laiškas mamai. „Tu sugebėjai man atstoti ir mamą, ir tėtį“

Mama kiekvieno žmogaus gyvenime vaidina bene svarbiausią vaidmenį, tačiau kiek dažnai mes jai dėkojame? Tikriausiai pernelyg retai. Būtent dėl to portalas Ji24.lt skelbia laiškų konkursą „Ačiū tau, Mama!“. Siūlome paskaityti Ernestos laišką.
Ernesta su savo mama
Ernesta su savo mama / Ji24.lt skaitytojos nuotr.

Visus konkurse dalyvaujančius laiškus rasite ČIA.

Mamyte,

šiuo žodžiu man norisi kaskart kreiptis į Tave. Mielu, mažybiniu žodeliu, Mamyte. Nors aš jau senai suaugusi ir pakankamai savarankiška, man vis dar norisi būti ta maža mergaite, kurią tu vesdavaisi už rankos.

Mieloji mama, nors Tu užauginai mane visiškai viena ir daug būdavo Tau sunkių akimirkų, Tu visada išlikdavai rami, nes Tavo mintys būdavo tik apie mane ir apie tai, kaip padaryti mano mažą pasaulėlį gražesnį ir šviesesnį.

Ji24.lt skaitytojos nuotr./Ernestos mama
Ji24.lt skaitytojos nuotr./Ernestos mama

Tu dažnai nerimaudavai, kad man kažko trūksta, kad aš užaugsiu kitokia nei visi vaikai, turintys abu tėvus ir žinantys, ką reiškia žodis „tėtis“ ar tėviškas apkabinimas. Šiandien drąsiai galiu teigti, mano miela mama, kad Tu man davei daug daugiau nei pati gali įsivaizduoti. Aš džiaugiuosi, kokia aš esu dabar, ir žinau, kad dėl to turiu būti dėkinga tik Tau.

Tik suaugę mes suvokiame savo padarytas klaidas. Kiekvienas mūsų pyktis man būdavo tarsi dūris į širdį, bet aš būdama maža egoiste niekada nesugebėdavau prie Tavęs prieiti ir pasakyti tą vieną žodį, kuris tuo momentu Tau tiek daug reikštų – „atsiprašau“.

Tu tik nurydavai tas karčias ašaras ir bandydavai išlikti rami, nes niekada nemėgdavai, kad namuose būtų įtampa ir pykčiai...

Stebėdama Tavo ašaras akyse dėl mano pasakytų žodžių, aš negalėdavau prie tavęs prieiti, nes tuo momentu aš jausdavausi tokia teisi, tokia pasaulio bamba.

Tu tik nurydavai tas karčias ašaras ir bandydavai išlikti rami, nes niekada nemėgdavai, kad namuose būtų įtampa ir pykčiai, juolab tarp dviejų artimiausių žmonių – mamos ir dukros.

Aš kartais pagalvoju, kiek Tau daug tekdavo ištverti: mano kaprizai, begaliniai norai, kurių tuo momentu Tu negalėdavai išpildyti, mano žeidžiantys žodžiai, paaugliškas užsispyrimas, mano noras būti nepriklausomai ir per daug anksti savarankiškai. Mama, Tu tokia stipri.

Mes mokomės iš savo klaidų. Dabar tikrai žinau, kad niekada nepasakysiu nė vieno žodžio Tau, dėl kurio man tektų gailėtis. Aš džiaugiuosi dabartiniais  mudviejų santykiais – jie gali būti pavyzdys kievienai mamai ir dukrai.

Tu išmokei mane džiaugtis kiekviena gyvenimo duota akimirka, o dabar aš pasistengsiu, kad visos Tavo gyvenimo akimirkos būtų gražios bei nuostabios. Aš visada liksiu dėkinga už Tavo meilę man.

Ačiū už viską, mano mieloji Mamyte! Sveikinu Su pačia nuostabiausia diena!

Su begaline meile,
Tavo dukrytė Ernesta


Šis tekstas dalyvauja portalo Ji24.lt rengiamame konkurse „Ačiū tau, Mama!“. 

Daugiau apie konkursą ir jo sąlygas rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Konkurse gali dalyvauti merginos ir vaikinai, moterys ir vyrai, kurie norėtų viešai paskelbti savo laišką Mamai ir padėkoti jai už pirmąją šypseną, kuria ji sutiko jus atėjusį į pasaulį, nors tos akimirkos ir neprisimenate.

Už pirmą garsesnį žodį, kuris skatino susimąstyti ir pagalvoti. Už priekaištingą jos tylą, kai iškrėtėte eilinę kvailystę, o tik vėliau pastebėjote, kad mamai tai kainavo gilesnę raukšlę veide ar per anksti pabalusius plaukus... Išliekite savo jausmus brangiausiam žmogui ir laimėkite rėmėjų isteigtus grožio prizus.

Rėmėjai
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius