-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 19

Maži žmonės – dideli pasiekimai: „Sostų karų“ žvaigždė Peteris Dinklage'as

Jau daug metų kino, popmuzikos ir mados pasaulis diktuoja grožio standartus. Tačiau šiandien papasakosime apie žmones, kurie dėl išvaizdos, atrodytų, neturėtų tilpti į jokius pramogų pasaulio rėmus. Visgi begalinis talentas užkėlė juos į pačias olimpo aukštumas.
Peteris Dinklage'as
Peteris Dinklage'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Kuklus, bet talentingas

Sakoma, kad televizorius prideda kelis papildomus kilogramus. Turbūt ne vienas žemaūgis aktorius norėtų, kad ekranas pridėtų bent po kelis centimetrus aukščio. Ypač, kai tavo ūgis nesiekia net 1,4 metro, o elfų, nykštukų ir kitokių fantastinių veikėjų įkūnyti nenori, nes tokie vaidmenys žemina orumą.

„Scanpix“/AP nuotr./Peteris Dinklage'as seriale „Sostų karai“
„Scanpix“/AP nuotr./Peteris Dinklage'as seriale „Sostų karai“

Peteris Dinklage‘as bene pirmasis žemaūgis aktorius Holivudo žvaigždyne, kurio vaidmenų sąraše nerasime nė vieno iš minėtų. Ir visai ne todėl, kad tokio amplua jam niekas nesiūlė, bet todėl, kad aktorius jų visada atsisakydavo.

„Holivudas pagaliau plačiau atvėrė duris tikroviškesniam žmonių vaizdavimui. Dabar tai [Holivudo produkcija – aut. past.] ne tik apie gražuoles Holivudo žvaigždes“, – sako Peteris.

Apie žemo ūgio, tačiau milžiniškos charizmos, aktorių didžioji pasaulio dalis sužinojo iš serialo „Sostų karai“ (angl. Game of Thrones), kur jis atliko vieną pagrindinių – Tyriono Lanisterio – vaidmenų.

Tačiau tikri filmų gurmanai šio vyro talentą pastebėjo gerokai anksčiau. Apie aštuonerius metus iki „Sostų karų“ jis pasirodė juostoje „Stoties viršininkas“ (angl. The Station Agent).

O kokį P. Dinklage'ą pažįsta jo bendradarbiai? Kolegos teigia, kad su Peteriu dirbti vienas malonumas, jis šmaikštus, intelektualus, talentingas. Pati žvaigždė nelinkusi atlapoti širdies.

Per retas atvirumo valandėles yra prisipažinęs, kad viešumas jam nepatinka. Taip, jis supranta, kad nuo to niekur nepabėgs, todėl neatsisako nusifotografuoti su gerbėjais, tačiau tai daro ne dėl malonumo, o iš reikalo. Dienos iki „Sostų karų“, kol jo neatpažindavo gatvėje ir neapipildavo nepageidaujamu dėmesiu, buvo nepalyginamai geresnės.

Kalbėdamas apie sėkmę, aktorius turi tvirtą nuomonę: „mano širdis srūva krauju, kai pagalvoju apie aktorius, kurie šlovę ir turtus įgijo vaikystėje ar paauglystėje. Jei aš būčiau turėjęs padorią sumą banko sąskaitoje, kai man buvo 20, greičiausiai būčiau žlugęs ir sužlugdęs aplinkinius. Dabar esu gerokai atsakingesnis.“

Nors tėvai sūnų nuo mažens grūdino narsiai priimti gyvenimo negandas, nes suprato, kad berniuko laukia nelengva ateitis, dabar vyras prisipažįsta, kad mokykloje jam vis tiek buvo nelengva. Vaikai iš jo tyčiojosi, todėl jis užsisklęsdavo ir pykdavo.

Situaciją palengvino pasirodymai mokyklos spektakliuose. Aktorius prisimena, kaip penktoje klasėje po jo pasirodymo salė plojo atsistojusi – žiūrovams visai nerūpėjo jo žemas ūgis. Tada Peteris suprato, kad svarbiausia ne tai, kaip atrodai, o ką moki.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Peteris Dinklage'as su žmona Erica Schmidt
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Peteris Dinklage'as su žmona Erica Schmidt

Akivaizdu, kad šlovė, pripažinimas ir turtai aktoriui galvos nesusuko. Jis vertina šeimos privatumą, su sutuoktine Erica Shmidt augina mielą dukrytę, kurios vardą itin saugo nuo žiniasklaidos, mėgsta pasivaikščioti su šunimi ir kapstytis sode. Beje, vyro kuriami personažai – visiškos šeimos žmogaus priešingybės.

Ar Peteris nebijo, kad dukra apie tėtį susidarys blogą įspūdį? Aktorius prisipažįsta kad itin saugo mažylę nuo žalingo aplinkos poveikio, o filmų, kuriuose vaidina, mergaitei dar nerodė.

Plačiau apie mažų žmonių didelius pasiekimus skaitykite 50-ajame savaitraščio „Ji+ 7 dienos“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (50 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (50 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius