-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Moteris atsisakė maisto, kad išgelbėtų pasaulį

Ar įmanoma išgyventi be maisto? „Ir kvailam aišku, kad ne“, – turbūt atšausite. Bet tai... toli gražu ne vienintelis galimas atsakymo variantas.
Luščia lėkštė
Luščia lėkštė / Fotolia nuotr.

65-erių britų kilmės Naveena Shine tvirtina, kad be maisto gyventi galima. Ir ne tik tvirtina, bet ir nori tai visam pasauliui pademonstruoti praktiškai.

 

„Mano tikslas – parodyti, kad tikrai įmanoma visiškai nevalgyti ir jaustis puikiai“, – sako moteris. Ji tikina nuo gegužės pradžios neturėjusi burnoje nė kąsnio. Gyvena vien vandeniu ir arbata, pastarąją retkarčiais pagardindama šlakeliu pieno. Kad niekas negalėtų apkaltinti jos sukčiavimu, moteris po visus namus išdėliojo vaizdo kameras. Jos gyvenimas fiksuojamas 24 valandas per parą. Kai N. Shine išeina iš namų, visada filmuojasi mobiliojo telefono vaizdo kamera. 

 

Daugeliui tikriausiai natūraliai kyla klausimas, kaip ši moteris ketina išgyventi? Iš kur organizmas gaus reikiamų medžiagų?

 

Štai ką sako Naveena: „Viskas yra paprasta. Tiesiog žmonės nesuvokia šios tiesos. Daugelis mano, kad vienintelis jų gyvybės palaikymo šaltinis yra maistas. Bet tai nėra tiesa. Daug maisto gauname iš oro, o daugiausia – iš šviesos, Saulės energijos.“

 

Visgi ponią prižiūrintis gydytojas jos eksperimentą vertina skeptiškai. Pasak jo, entuziastė be maisto ištvers daugiausia tris mėnesius. „Taip jau esame sukurti, kad turime valgyti, ir nieko čia nepadarysi. Kol kas Naveenos organizmas maitinasi iš sukauptų resursų, bet jų neužteks ilgam, pamažu organizmas ims sekti“, – toks mediko verdiktas.

 

Kad ir kaip būtų, N. Shine eksperimentą tęsia toliau...

 

„Youtube“ stop kadras / Naveena Shine tvirtina, kad galima gyventi be maisto.
Youtube stop kadras / N. Shine tvirtina, kad galima gyventi be maisto

 

Dėl įdomumo reikėtų pridurti, kad jos idėja nėra nauja. Tie, kurie domisi energinėmis praktikomis, tikriausiai yra girdėję apie pranavalgius, kurie minta tik šviesos energija. Kai kuriose praktikose naudojama mityba per bambą, t. y. maistas pasisavinamas iš oro.

 

Žinoma, mums, paprastiems mirtingiesiems, tai atrodo kažkas nerealaus, iš pasakų srities, nors žiniasklaidoje vis pasirodo pranešimų apie tokius neįprastus žmones. Pastaraisiais metais bene daugiausia visuomenės atgarsių sulaukė Prahladas Jani. Šis Indijos jogas prieš kelerius metus visam pasauliui pranešė nieko nevalgantis ir negeriantis jau 70 metų. Oloje gyvenantis asketas tokį stebuklingą gebėjimą vadina deivės Ambos Matos dovana.

 

Jis išsamiai buvo tirtas mokslininkų 2003 ir 2010 metais. Abu tyrimai patvirtina, kad jogas visą stebėjimo laikotarpį – kelias savaites – burnoje neturėjo nė kąsnelio maisto, nė gurkšnio vandens, nė karto nėjo atlikti gamtinių reikalų. Abu sykius mokslininkai tegalėjo patvirtinti, kad P. Jani tikrai yra apdovanotas unikaliu gebėjimu. Išsamesnio paaiškinimo, kaip jam tai pavyksta, tąsyk nerasta... 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius