-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 04

3 spalvos, kurios sumažina jūsų namų vertę

Tinkamos spalvos jūsų kambariui paieškos galbūt atrodo kaip estetikos klausimas, tačiau, pasirodo, pasirinkimas gali turėti rimtų pasekmių.
Virtuvės interjeras
Virtuvės interjeras / „Shutterstock“ nuotr.

Nors jau seniai žinoma, kad žalia spalva skatina kūrybingumą, o ugniniai tonai suteikia erdvei energijos, tinklapis zillow.com savo pateiktoje ataskaitoje teigia, kad spalva taip pat gali paveikti jūsų namų vertę.

Namų tobulinimo tinklapis tyrė duomenis iš daugiau nei 50 tūkst. JAV parduotų namų nuotraukų ir ieškojo spalvų tendencijų. Atradimai sukėlė nerimą.

Pasirodo, kambariai, nudažyti tam tikrais atspalviais, sulaukė mažesnių piniginių pasiūlymų. Taip susiformavo juodasis vengtinų spalvų sąrašas. Štai trys spalvos, kurių industrijos profesionalai rekomenduoja vengti:

  • Tamsiai pilka. Namų savininkai, pasirinkę valgomąjį dažyti šia spalva, prarado 1112 dolerių. Tačiau, pasirinkusieji šviesiai pilką spalvą, padidino pardavimo kainą 1104 doleriais.
  • Balkšva. Nors ši spalva ir atrodo kaip saugus pasirinkimas, tyrimas parodė, kad virtuvės, nudažytos balkšva spalva, uždirbdavo 82 doleriais mažiau nei tikėtasi. Interjero Dizainerė Emily Henderson sakė „Money“, kad kai kurie baltų dažų atspalviai priverčia erdvę atrodyti bespalvę ar negyvą.
  • Terakota. Žmonių, surizikavusių ir nudažiusių svetainę šiuo oranžinės spalvos atspalviu, namų vertė sumažėjo 793 doleriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius