-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 18

Rankdarbio idėja: gaminame žvakes

Ant šventinio stalo plevenanti žvakelė suteikia namams jaukumo ir šilumos, padeda sukurti romantišką atmosferą ir šventinę nuotaiką. Parduotuvėse siūloma gausybė įvairiausių formų ir spalvų skirtingus kvapus skleidžiančių žvakių, tačiau nesunkiai jų galite pasigaminti ir pačios. Žvakių gamyba – labai smagus užsiėmimas, kuris tikrai patiks ir jums, ir jūsų vaikams. Fantazuokite, eksperimentuokite ir pradžiuginkite artimuosius savo pagamintomis žvakelėmis.
Žvakės apelsinų puselės
Žvakės apelsinų puselėse / T. Biliūno nuotr.
Temos: 2 Gamyba Rankdarbiai

Apelsinų puselės

Jums reikės: 3–4 baltų žvakių, oranžinių vaškinių kreidelių, metalinių smeigtukų, poros apelsinų.

1. Sulaužykite žvakes ir sudėkite į skardinę, įmeskite oranžinės spalvos vaškinę kreidelę. Skardinę įstatykite į puodą su vandeniu, pastatykite ant ugnies ir vis pamaišydama kaitinkite, kol žvakės išsilydys. Skardinę palikite karštame vandenyje, kad vaškas nesustingtų.

2. Apelsiną perpjaukite per pusę, šaukšteliu išskobkite minkštimą, gautus „dubenėlius“ nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žvakių dagčius pamirkykite karštame vaške, ištraukite, perverkite per smeigtuko skylutę, užriškite mazgelį (metalinis smeigtukas neleis dagčiui išplaukti į paviršių).

3. Įstatykite dagtį į dubenėlio vidurį, prie kitų galo pririškite pieštuką, padėkite jį ant apverstų puodelių, kad pilant vašką dagtis nenuskęstų. Pripilkite du trečdalius dubenėlio karšto vaško, palaukite, kol apstings, tada supilkite likusį vašką. Kai žvakė sustings, patrumpinkite dagtį.

Vaikų stalui

Jums reikės: baltų žvakių, įvairiaspalvių vaškinių kreidelių, metalinių sausainių formelių.

1. Skardinėje išlydykite žvakę ir žalios spalvos vaškinę kreidelę. Sausainio formelę padėkite ant plastikinio dangtelio, į vidų įstatykite karštame vaške įmirkytą dagtį, viena ranka laikykite prispaudusi formelę, kita įpilkite šlakelį vaško.

2. Palaikykite formelę prispaustą, kol vaškas visiškai sutings. Dabar, kai formelė turi vaškinį dugną, galite drąsiai pilti kitą vaško sluoksnį.

3. Paruoškite baltos spalvos vaško, įpilkite jo šiek tiek į formelę, pastatykite į šaldytuvą, kad greičiau sustingtų. Per tą laiką paruoškite rožinės spalvos vaško, ploną jo sluoksnį įpilkite į formelę.

4. Kai vaškas visai sustings, atsargiai išimkite žvakę iš formelės. Žaismingų formų įvairiaspalvėmis žvakelėmis papuoškite šventinį vaikų stalą.

T. Biliūno nuotr./Įvairiaspalvės žvakelės
T. Biliūno nuotr./Įvairiaspalvės žvakelės

Kvepiančios žvakės

Jums reikės: baltų žvakių, apelsino, anyžių vaisių, kavos pupelių, plastikinių vienkartinių indų.

1. Iš anksto pasiruoškite džiovintų apelsinų: supjaustykite apelsiną griežinėliais, ant radiatoriaus užtieskite šluostę ir išdėliokite griežinėlius. Palaikykite kelias dienas, kol visiškai sudžiūs.

2. Į vienkartinius indelius priberkite kavos pupelių, anyžių vaisių, sudėkite džiovintų apelsinų griežinėlius, į vidurį įstatykite dagtį, įpilkite du trečdalius indelio karšto vaško. Palaukite, kol sustings, tada užpilkite dar vaško.

3. Kai jis visiškai atvės, išimkite žvakę iš indelio, patrumpinkite dagtį. Degdamos šios žvakės skleis malonų kavos, anyžių ir apelsinų aromatą.

T. Biliūno nuotr./Kvepiančios žvakės
T. Biliūno nuotr./Kvepiančios žvakės

Žvakes gamino K. Šilinytė
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius