-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 gyvenimo būdo pokyčių pradėjus aktyviai sportuoti

Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas lygus puikiai savijautai bei pakilusiai nuotaikai – tai jums patvirtins bet kuris sportuojantis asmuo. Tačiau, jei motyvacijos jums vis dar trūksta, pateikiame dar daugiau priežasčių keisti sėslų savo gyvenimo būdą.
Bėgimas
Bėgimas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Sveikata Sportas

Portalo self.com tinklaraštininkė Zahra Barnes tikina, kad būtent aktyvus gyvenimo būdas į jos gyvenimą atnešė šūsnį jai itin svarbių ir didelių pokyčių. Pateikiame jos pastebėjimus.

Anksčiau didžiąją savo laisvalaikio dalį leisdavau prie televizoriaus, junginėdama kanalus tarsi olimpinė sportininkė (ir kurgi tas mano medalis?) – toks gyvenimo būdas mane tenkino, tačiau galiausiai supratau, kad neišnaudoju viso savo kūno turimo potencialo ar jau nebesilankau vietose, kurias lankydavau anksčiau.

Dėl to nusprendžiau keistis. Dabar – aš dar labiau džiaugiuosi savo gyvenimu. Štai 11 didžiausių mano gyvenimo pokyčių pradėjus sportuoti.

1. Sunku patikėti, bet kiekvieną rytą atsikeliu geros nuotaikos. Tai tikra revoliucija, nes anksčiau rytai man būdavo tikra kančia. Man pavykdavo įtikinti save verstis iš lovos tik svajojant, kad po kažkiek valandų aš ir vėl galėsiu į ją grįžti.

Dabar su džiugesiu iš lovos pakylu vos suskambus žadintuvui, o prie puodelio kavos dar spėju apsvarstyti ir visus dienos planus, į kuriuos, žinoma, visuomet įtraukiu ir ne itin tolimą žygį iki nuostabaus grožio ežero.

2. Sportas man tapo prioritetu. Jo niekada neatidedu ir nenaudoju jokių pasiteisinimų, kad jo išvengčiau. Įvairūs žygiai, pasivaikščiojimas gamtoje ar paprasčiausia mankšta man yra pirmoje vietoje. Kartais netgi jaučiuosi susierzinusi, jei nepavyksta pasimankštinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sporto rūšys pagal Zodiako ženklą

3. Keista, tačiau yra ir šalutinė mano aktyvaus gyvenimo pusė. Dabar mano kelių sąnariai traška tarsi vėjo blaškomas senas malūnas. Tačiau tai vienintelė mano kūno dalis, kuri vietoje džiaugsmo dėl mano pokyčių nuolat man kelia protestus įvairiais skausmais ar diegliais.

4. Kitas blogas dalykas – išleidžiu daugiau pinigų. Na, juk man reikia naujų bėgimo batelių, šviesą atspindinčio džemperio ar tiesiog patogių ir bėgiojimui skirtų kelnių. Dėl to mano banko sąskaita tikriausiai irgi nelabai patenkinta, bet ją vis guodžiu žadėdama, kad ateityje bus mažesnės mano sveikatos išlaidos.

5. Ir... mano telefonas būna nuolat išsikrovęs. Kadangi stengiuosi namuose būti kuo mažiau, nuo to kenčia ir mano telefonas, negaunantis pakankamai energijos.

6. Energijos trūksta jam, bet tik ne man. Man ji – tiesiog liejasi per kraštus. Pradėjusi daugiau sportuoti tą ypač pajutau. Retkarčiais kyla nenumaldomas noras pabėgioti net ir 22 valandą arba šokti tiesiog vidury nakties.

7. Dar turėjau išmokti nemoralizuoti, nors ir atradau nepaprastai puikų naują pasaulį. Juk nenoriu savo nuolatinėmis kalbomis atstumti man artimus žmones, kurie kol kas dar nepažino neįtikėtinos sporto naudos.

8. Juk ir temų kalboms man tikrai netrūksta – apie nuostabų saulėlydį, kurį išvydau pastarąjį kartą bėgiodama, apie mažą lokiuką, kurį bėgiodama galėjau stebėti šalia mėgstamo savo ežero. Aktyvus gyvenimas automatiškai mane pavertė ir kur kas pastabesne bei žodžio kišenėje neieškančia asmenybe.

9. Nors ir tenka praleisti daug savo mėgstamų televizijos laidų... Tačiau dėl to nė kiek nesijaudinu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip alkoholio atsisakymas veikia mūsų organizmą

10. Nustojau ir vartojusi alkoholį, o tai bene pati geriausia nauda sveikatai. Pradėjusi aktyviai gyventi galiausiai supratau, kad net ir keletas vyno ar kokio stipresnio gėrimo taurių yra atsakingos už bjaurią kitos dienos savijautą. Pastebėjau, kad alkoholį vartojant net ir nedideliais kiekiais, kita diena praktiškai išmetama į šiukšliadėžę, todėl nusprendžiau jo nebevartoti visai. Galbūt už tai padėkos ir mano banko sąskaita.

11. Galiu pasakyti, kad keisti savo gyvenimą tikrai buvo verta. Ir taip pagalvoju kaskart vakare eidama į lovą – atsigulu į ją besijausdama kur kas geriau nei anksčiau. Juk ir praleidusi tokią ilgą ir turiningą dieną be savo lovos, jos pasiilgstu daug labiau.

Tiesa, niekuomet neatsisakysiu savo tingėjimo sekmadienių – man jie visada buvo vienas svarbiausių laimės faktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius