Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biogeninė dieta. Kuo ji ypatinga?

Ši dieta – gera pradžia tiems, kurie nusprendė laikytis maisto derinimo principų.
Kokteilis
Kokteilis / Fotolia nuotr.

Šios dietos reikėtų laikytis ne mažiau kaip 10 dienų. Per tą laiką neabejotinai palengvėsite keliais kilogramais, bet tai – ne pagrindinis biogeninės dietos tikslas. Svarbiausia, kad išsivaliusiame organizme paspartėja medžiagų apykaitos ir ląstelių dalijimosi procesai, o tai puikiai veikia ne tik savijautą, bet ir išvaizdą. Tuomet tikrai nesinorės grįžti prie senųjų mitybos įpročių.

 

4 produktų grupės

Jas svarbu žinoti, nes 10 dienų būtina visiškai atsisakyti 4 grupės produktų ir saikingai vartoti maisto iš 3 grupės sąrašo.

1. Biogeniniai. Jie skatina gyvybines organizmo galias, suteikia energijos. Tai sėklos, daiginti grūdai, šviežios daržovių bei vaisių sultys.

2. Bioaktyvūs. Jie gerina visų organizmo ląstelių veiklą. Tai šviežios daržovės bei vaisiai, riešutai, rauginti pieno produktai.

3. Biostatiniai. Kitaip tariant, tai – neutralūs produktai, kurie nei kenkia, nei teikia ypatingos naudos. Tai virtos daržovės, kruopų košės, žuvis, mėsa, pienas, kiaušiniai.

4. Biocidiniai. Šie produktai teršia organizmą, o vartojami didesniais kiekiais didina įvairių ligų riziką. Tai visi rafinuoti ir koncentruoti produktai, taip pat tie, kuriuose daug sintetinių priedų: dažiklių, konservantų, stabilizatorių.

 

1 ir 2 diena

Rytą tuščiu skrandžiu reikia išgerti stiklinę drungno vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Pusryčiams ir pietums – šviežiai spaustos daržovių sultys (jų galima gerti tiek, kiek norisi). Visą dieną galima gurkšnoti medumi saldintą žaliąją arbatą, o vakarienei suvalgyti šviežių vaisių.

 

3–8 diena

Rytą tuščiu skrandžiu reikia išgerti stiklinę drungno vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Valgiaraštį turi sudaryti tik 1 ir 2 grupės produktai: šviežiai spaustos daržovių sultys, vaisiai, nevirtų daržovių salotos su sėmenimis, saulėgrąžų, sezamų ar moliūgų sėklomis. Be to, galima gerti daug žaliosios arbatos ir vaistažolių antpilų.

 

9 ir 10 diena

Rytą tuščiu skrandžiu reikia išgerti stiklinę drungno vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Be to, ką valgėte ankstesnėmis dienomis, į savo valgiaraštį galite įtraukti ir 3 grupės produktų: virtų bulvių, ryžių, rupaus malimo duonos ir kurį nors baltymingą produktą (žuvį, paukštieną, jautieną).

 

BIOGENINIAI

► Vaisių kokteilis

Bananas, persikas, stiklinė apelsinų sulčių, kiaušinio trynys.

Vaisius sutrinti smulkintuvu ir sumaišyti su suplaktu tryniu bei sultimis. Vietoj persiko galima įdėti 2 nektarinus, o apelsinų sultis pakeisti obuolių (bet taip pat šviežiai spaustomis).

 

► Avižinių dribsnių ir obuolių salotos

2 valg. š. avižinių dribsnių, obuolys, indelis (125 g) natūralaus jogurto, šaukštas saulėgrąžų sėklų, sezamų ar moliūgų sėklų.

Dribsnius užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Paskui juos sumaišyti su stambiai tarkuotu obuoliu, sėklomis ir jogurtu.

 

► Daržovių salotos

Ketvirtis kopūsto gūžės, morka, pusė saldžiosios paprikos ankšties, šaukštas saulėgrąžų sėklų. Padažui – po šaukštą alyvų aliejaus, citrinų sulčių ir medaus.

Kopūstą ir morką stambiai sutarkuoti, papriką smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti, suberti saulėgrąžas ir užpilti padažu, pagamintu iš nurodytų produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius