-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tinkamiausias maistas odai pagal amžių

Metams bėgant, keičiasi ne tik mūsų stilius, makiažas, bet ir kūnas bei jo poreikiai. Tad kodėl kartais pamirštame, kad derėtų maitintis truputį kitaip? O tinkama mityba – jaunystės eliksyras mūsų odai! Kad ji būtų graži ir sveika sulaukus ir brandaus amžiaus, verta truputį pasistengti.
Sveika mityba
Sveika mityba / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Amžius

Paauglės ir dvidešimtmetės

Dauguma tokio amžiaus merginų gyvena itin aktyvų gyvenimą, tad rūpintis tinkama mityba tiesiog nėra kada. Saldumynai, bandelės, greitasis maistas – tai kasdienis šio amžiaus tarpsnio panelių maistas. Ir tai tikrai nėra gerai. Būdamos tokios jaunos, nė viena greičiausiai nesusimąsto, kaip jų oda atrodys po dešimties metų – juk dabar jauna ir graži. Tačiau, kalbant apie išvaizdą, galioja senas geras posakis – „Kiek įdėsite – tiek ir turėsite“. Taigi, jei nenorite anksčiau laiko senti, apie tai pats metas pagalvoti pačiame jaunystės žydėjime.

Ką daryti? Derėtų apriboti cukraus kiekį ir gaiviuosius gėrimus, prisotintus anglies dioksido. Negalinčioms ištverti be saldumynų tinkamiausias pasirinkimas būtų juodasis šokoladas, medus (jei nesate jam alergiška), saldūs švieži ir džiovinti vaisiai (pvz., datulės, bananai, mangai ir pan.), šaldytos uogos, kuriose gausu antioksidantų. Ir, žinoma, nepamirškite į valgiaraštį įtraukti daržovių.

 

Trisdešimtmetės

Išsaugoti gaivią ir spindinčią odą padės vaisiai ir daržovės, kuriuose gausu beta karoteno. Valgykite daug oranžinės spalvos maisto produktų, pavyzdžiui, morkų, moliūgų, tam tikros melionų rūšies – kantalupų, o tamsiai žalios lapinės daržovės padės odai greičiau atsigauti. Be to, toks maistas ir skanu, ir sveika. Jei norite, kad oda būtų graži, nepamirškite gerti pakankamai vandens, ribokite kavą ir alkoholį. Ir dar vienas dalykas: įsisąmoninkite, kad šviežia baltų miltų bandelė kasryt tik psichologiškai atrodo tikra palaima. Jūsų odai ši bandelė visai nepatinka...

 

Keturiasdešimtmetės

Didžioji dalis tokių metų sulaukusių moterų pradeda pastebėti, kaip sparčiai oda ima glebti, atsiranda vis daugiau raukšlių. Tai išties nemalonu. Ką daryti? Šiuo atveju vien brangus kremas nepadės. Derėtų atkreipti dėmesį, ką dedate į burną. Labiausiai tinkantis maistas, padedantis išvengti nemalonių odos pokyčių, – tai pripildytas vitamino C. Skanaukite įvairių spalvų saldžiųjų paprikų, briuselinių ir brokolinių kopūstų, špinatų ir, žinoma, citrusinių vaisių.

 

Penkiasdešimtmetės

Svarbiausias tikslas – odos drėkinimas. Todėl reikėtų ne tik daug gerti vandens ir kalorijų neturinčių gėrimų (natūralių sulčių, žaliųjų koktelių ir t. t.), bet ir valgyti kuo daugiau sultingo maisto. Nuostabiai jūsų odą paveiks agurkai, persikai, vynuogės, apelsinai, uogos, arbūzai.

 

Taip pat skaitykite:

Jaunystės ir grožio vitaminai

Dietologų sudarytas 2012-ųjų naudingiausių maisto produktų sąrašas

Kiniška versija, kaip ilgiau išsaugoti jaunystę

Apie maistą, kuris gydo

7 dalykai, labiausiai sendinantys mūsų odą

Amžinai jauna. Ar tai realu?

Joga vietoj kremo nuo raukšlių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius