-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebaigta mokykla nesukliudė Christianui Louboutinui tapti garsiausiu batų kūrėju

Batų dizaineris Christianas Louboutinas įsitikinęs, jog vienų ar kitų batelių pasirinkimas atskleidžia moters charakterį.
Per metus Ch. Louboutinas parduoda apie 600 tūkstančių batelių porų.
Per metus Ch. Louboutinas parduoda apie 600 tūkstančių batelių porų. / „Scanpix“ nuotr.

Galantiškasis prancūzas tvirtina, kad jo kurtais raudonpadžiais avinčios damos moto – „Dėl pribloškiamos išvaizdos galiu įveikti visus nepatogumus!“

Sutikime, kad mažiausiai 12 cm aukščio pakulnė verčia nepatogiai išriesti pėdą, bet, anot raudonpadžių tėvo, grožis reikalauja aukų. Ch. Louboutinas netgi suteikia kankynei patrauklią prasmę. Vidutinio amžiaus vyras tvirtina, kad aukštakulnius avinčios moters pėdos išlenkiamos taip, kaip pasiekus aukščiausią tašką mylintis... „Avėti mano batelius – tai priartėti prie orgazmo. Juk mano kurtais bateliais avinčios moterys gundo“, – kuo rimčiausiai kalba dizaineris, kurio batais puošiasi pasaulio garsenybės.

Christiano Louboutino klienčių sąraše net karališkųjų šeimų atstovės, ką jau kalbėti apie prisiekusias raudonpadžių gerbėjas seseris Olsen, Madonną, Sarah Jessicą Parker ir, žinoma, stiliaus ikoną Victorią Beckham. Ar jos visos su populiariaisiais „louboutinais“ kursto geismą? Čia prancūzas skuba papildyti savo sensacingą pareiškimą. „Avėdama aukštakulnius, moteris gali būti visokia: seksuali, patraukli ar netgi visiškai drovi. Be aukštakulnių ji tiesiog jokia“, – nukerta Ch. Louboutinas, smailiakulniams kurti paskyręs daugiau nei du dešimtmečius.

Aukštakulnių pakerėtas

Kaip viename interviu pasakojo avalynės kūrėjas, vaikystėje jis tikrai nesvajojo kurti moteriškų batelių. Tarp trijų vyresnių seserų augęs Ch. Louboutinas tikriausiai ir negalėjo tapti sportininku ar statybų inžinieriumi. Tėvui dienas ir vėlyvus vakarus leidžiant darbe, „moteriškas kolektyvas“ ilgainiui ėmė visiškai nesusitvarkyti su maištaujančiu meniškos sielos paaugliu. Dvylikametis nutrūktgalvis buvo išmestas iš mokyklos jau trečią kartą... Netrukus pabėgo iš namų ir gyveno gatvėje, kol vargšė mama sutiko patenkinti jo šantažo sąlygas ir leido gyventi draugo tėvų namuose. Į mokyklą jis taip ir nebegrįžo. Ir dėl to blogai nesijautė.

„Per televizorių buvau matęs Sophios Loren interviu. Kino industrijos pažiba pristatė visuomenei seserį ir papasakojo, kad ji dvylikos metų metė mokyklą, o sulaukusi penkiasdešimties įgijo išsilavinimą. Pamenu, publika gausiai apdovanojo garsenybės seserį aplodismentais. Na, pamaniau sau, jei ir gailėsiuosi dėl sprendimo mesti mokslus, būsiu ne prastesnis už Sophios Loren seserį“, – iš savo vaikiškos logikos juokiasi Ch. Louboutinas. Tiesa, mokslų dizaineris taip ir nebaigė. Užuot kalęs vadovėlius, išėjo gyvenimo universitetą.

1976 m. bastydamasis po madingus Paryžiaus butikus, įvairias parodas ir renginius, būsimas batų kūrėjas atsidūrė Nacionaliniame menų muziejuje. Ten pamatė užrašą, skelbiantį, jog moterys su smailiakulniais bateliais negali įžengti į pastatą, kad nesugadintų medinių grindų. „Tada man ir gimė nenumaldomas noras sukurti ką nors, kas laužytų taisykles, kas suteiktų moterims tokios galios, kad jų būtų baiminamasi ir specialiai joms kuriami įspėjantys užrašai“, – raudonpadžių istorijos pradžią prisimena Ch. Louboutinas. Netrukus jis pradėjo ant popieriaus piešti batelius įspūdingomis pakulnėmis.

Stulbinama karjera

Po kelerių metų, nešinas šimtais eskizų, pravėrė Charleso Jourdano mados namų duris. Kiek vėliau po savo sparnu talentingą batų kūrėją priglaudė Rogeris Vivieris, garsus to meto batų dizaineris. Čia šlovinga Ch. Louboutino karjera tik prasidėjo. Netrukus jį pasamdė „Chanel“, „Yves Saint Laurent“ mados namai. Dėl sėkmingų užsakymų sukaupęs nemažą kapitalą, prancūzas atidarė pirmąjį butiką.

Gal apie jį ir būtų težinojusios stilingos paryžietės, jei ne Monako princesė Caroline. Viešėdama Paryžiuje, ji netikėtai užsuko į batų dizainerio krautuvėlę. Sužavėta dangų siekiančių aukštakulnių originalumo, karališkosios šeimos atstovė Ch. Louboutiną išgyrė žinomam madų žurnalui. Netrukus į Paryžių įsigyti nuodėmės vertų batelių vyko viso pasaulio garsenybės. Jennifer Lopez, Catherine Denueve, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian ir dešimtys kitų žvaigždžių neatsispyrė pagundai įsigyti bent kelias poras raudonpadžių. O štai turtuolė Danielle Steel „louboutinų“ turi daugiau nei šešis tūkstančius porų! „Ji tiesiog nusiaubė mano butiką. Vieną dieną įsigijo net aštuoniasdešimt porų batelių!“ – prisimena pats Ch. Louboutinas.

Kuo jie ypatingi?

Kuo Ch. Louboutino kuriami bateliai ypatingi, kad jiems atsispirti negali nė viena moteris? „Todėl, kad jie tiesiog nuodėmingi. Neatsitiktinai parinkau padui ryškiai raudoną spalvą. Žingsniuodama su mano bateliais, moteris tarsi mirksi raudona spalva, kuri intriguoja, flirtuoja, gundo ir verčia vyrus kraustytis iš proto, – apie savo darbus kalba dizaineris. – Iš tiesų nelabai klysta tie, kurie sako, kad moterims mano bateliai yra graži kankynė. Raudonpadžiai labiau skirti pamaloninti stipriosios, o ne dailiosios lyties atstovus. Vis dėlto negirdėjau, kad moterys skųstųsi nuvargusiomis kojomis ir vietoj aukštakulnių rinktųsi lygiapadžius ar, apsaugok Viešpatie, kroksus...“.

Viename interviu Ch. Louboutinas pareiškė, kad jei kas nors vieną dieną išvydęs jo kurtą batelių porą pasakys: „O Dieve, jie atrodo tokie patogūs“, jis atimsiąs sau gyvybę... Galime nuraminti dizainerį ir jo ištikimas klientes – taip tikrai nenutiks. Naujausioje Ch. Louboutino kolekcijoje žemiausias 12 cm kulnas „patobulintas“ iki 13–14 cm, tad patogumu nė iš tolo nekvepia.

Avalynės mados pasaulyje juvelyriniais laikomų „louboutinų“ kūrėjas kuo rimčiausiai pareiškęs, kad jo bateliai šiek tiek kankina moteris, tuoj skuba pasitaisyti ir sako nesąs sadistas. „Nemanau, kad kančios perkreiptas veidas ar, dar baisiau, išklaipytos kojos yra gražu. Tačiau išlepėlės mano batelių ir nesirenka. Jie skirti stiprioms, savimi pasitikinčioms moterims, kurios su aukštakulniais gali visą dieną bėgioti iš vieno susitikimo į kitą, užlėkti į parduotuvę ir vakare pasipuošusios skrieti į pasimatymą. Raudonpadžius avinčios moterys skelbia visam pasauliui, kad jų lengvai nepalauši. Jei keliolika valandų per parą strikinėti keliolikos centimetrų aukščio kulniukais joms vieni niekai, vadinasi, gali kalnus nuversti dėl savęs ir mylimojo“, – įsitikinęs Ch. Louboutinas.

Ar žinote, kad...

  • → Christianas Louboutinas gimė 1963 m. sausio 7 d.
  • → Per metus dizaineris parduoda apie 600 tūkstančių batelių porų.
  • → Dizainerio kurtų batelių, rankinių bei piniginių galima įsigyti ir internetu.
  • → Ch. Louboutinas po alinančių darbų su garsiausiais mados namais vos nemetė dizainerio darbo. Kelerius metus jis užsiėmė apželdinimu.
  • → Šiais metais prancūzas ketina atidaryti avalynės parduotuves Kinijoje, Japonijoje, Brazilijoje, Italijoje ir JAV.
  • → „Kai moteris matuojasi batelius, veidrodyje apžiūri, kaip atrodo jos krūtinė, užpakaliukas, kokia ji iš priekio, iš šono ir t. t. Jei jaučiasi patraukli, yra patenkinta savo išvaizda, batelius tikriausiai įsigys. Štai kodėl aukštakulnius dėvi tik laibakojės gazelės“, – mano dizaineris.
  • → Sukūręs batelius moters seksualumui atskleisti, Ch. Louboutinas dailiosios lyties atstovėmis nesidomi. Meniškos sielos dizaineris gyvena su partneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius