-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji būdai dėvėti džinsą

Džinsas – tai medžiaga, kuri beveik nuo pat savo atsiradimo buvo visų trokštama ir madinga. Nors pirminė džinso paskirtis ir buvo juodo darbo drabužis, šis audinys neilgai trukus virto visuotinai paplitusiu mados fenomenu. Žmonės visada pamilsta ir vertina ne tik tai, kas stilinga, bet ir kas praktiška bei patogu.
Džinsas - visada madinga medžiaga
Džinsas - visada madinga medžiaga / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mada Džinsai

Ikoniškas drabužis – džinsinės kelnės, įėjusios į mados ir reklamos istoriją. Ne kas kitas, o džinsai tapo laisvalaikio uniformos simboliu ir net padėjo išgarsėti Holivudo aktorei Brooke Shields (dar visai jaunutė „Žydrosios pakrantės“ žvaigždė įsiamžino „Calvin Klein“ kolekcijos reklaminiame plakate 1981 metais). Turbūt nesuklysime sakydami, kad džinsas – kiekvienos drabužinės atributas. Tikriausiai ir jūsų spintoje guli bent keletas tokių kelnių ar švarkų? Tačiau kaip iš naujo atrasti šią medžiagą ir stilingai dėvėti tai, ką ir taip visi turi? Pristatome kelis nesudėtingus ir elegantiškus derinius bei naujausias džinso tendencijas.

Shutterstock nuotr./Sara Coleman kolekcija Madrido madų savaitėje
Shutterstock nuotr./Sara Coleman kolekcija Madrido madų savaitėje

 

Šiandien džinsai – ne tik mėlynos kelnės. Įvairiausi siluetai, detalės, spalvos ir stiliai, padedantys atskleisti skirtingus charakterius, – nereikia nė stebėtis, kodėl ši medžiaga nesitraukia iš reikšmingiausių mados pirkinių gretų. Džinso variantų tiek daug, kad jis įtinka kiekvienam skoniui ir figūrai – tereikia išmokti jį dėvėti ir nesunkiai susikursite bet kokį įvaizdį: sportišką, intelektualų, seksualų, minimalizmo gerbėjos arba net roko žvaigždės stilių.

 

Pristatydami 2012–2013 metų žiemos kolekcijas pasaulio madų sostinėse, dizaineriai ir mados namai skyrė ypatingą dėmesį šiam universaliam drabužiui. Viena ryškiausių tendencijų – džinsas, derinamas su džinsu. Neskubėkite purkštauti – ir mums vaikystėje sakė, kad jie kartu nedera. Tai rizikinga užduotis, bet ją įveikusi pasijusite tikra stiliaus eksperte.

 

► Dėvėkite ne tarpusavyje derančius tų pačių medžiagų ir atspalvio drabužius (pavyzdžiui, kelnes ir švarką), o dėmesį skirkite niuansams. Tegul džinsų ir marškinių mėliai skiriasi bent keliais tonais, eksperimentuokite su siluetu, sluoksniuokite, žaiskite siuvinėtomis, plėšyto džinso detalėmis. Tinkamai suderinusios kelis džinsinius drabužius, atrodysite tvarkingai, šiuolaikiškai ir gaiviai.

 

► Nebijokite eksperimentuoti – tai gali būti kelnės ir marškiniai, sijonas ir švarkas, marškiniai ir sijonas... Keli triukai: norėdamos nuslopinti džinsų dominavimą, įsijuoskite dailų diržą, o aprangą paįvairinkite originaliais aksesuarais. Apatinę dalį rinkitės tamsesnę – taip išlaikysite optiškai dailesnes ir lieknesnes kūno proporcijas.

G-Star naujausios kolekcijos katalogas
G-Starnaujausios kolekcijos katalogas

 

„Pakirpti džinsai“

 

Užvaldę podiumus, šio stiliaus džinsai byloja: praėjo žemę šluojančių ir plačiaklešnių džinsų banga. Prisimenate, kaip pastaraisiais metais kito madingi džinsų tipai? Nuo siaurutėlio cigaretės silueto iki plačių hipiškų kelnių!.. Šiemet dizaineriai atrado ne drastiškus pasikeitimus, o unikalų ir patogų sprendimą. Kulkšnies kauliukus apnuoginantys džinsai – nedidelis, tačiau ryškus pokytis. Beje, jei pastaruoju metu teko apžiūrinėti nemažai prekybos centrų lentynų, tikriausiai pastebėjote, jog džinsų liemuo kilsteltas į viršų – regis, pats metas žiemą nešaldyti pilvų. Tai „kelių sekundžių“ mada – neturėdamos tokių džinsų, paprasčiausiai atsiraitokite tiesius savuosius. Dera paminėti, kad šis siluetas sudaro kiek trumpesnių kojų įspūdį, todėl, norėdamos to išvengti, įsispirkite į aukštakulnius.

Kairėje: NSF, deainėje: G-Star modelis.
Kairėje: NSF, dešinėje: G-Star model
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Džinsiniai švarkai

 

Jie ne tik apsaugo nuo skersvėjo biure, bet ir išgelbsti, užmaskuodami puošnią suknelę bei suteikdami įdomaus kasdieniškumo prieskonį, jei po ilgos darbo dienos bėgate į vakarėlį ir neturite laiko persirengti. Švarkas iš džinsinio audinio neatrodys kaip ištrauktas iš devinto dešimtmečio mados istorijos puslapių, jei, derindamos jį prie savo garderobo, įpūsite lašą kūrybiškumo. Mados tendencijų diktatoriai, žymūs savo džinsų linijomis, aiškiai parodė, jog šiemet džinsinis švarkas – svarbus atributas. Šis drabužis puikavosi „Diesel“, „G-Star“, „Dsquared2“ ir „Calvin Klein“ kolekcijose. Taigi, kaip šį klasikinį kasdienišką švarką paįvairinti? Tereikia įpinti intrigos gaidelę – štai ir visas triukas. Galbūt „glamūro“ jums suteiks nėriniuota suknelė ir prie nagų lako derantys ryškūs aukštakulniai, o gal pasirinksite neutralų militaristinį įvaizdį, džinsinio švarko spalvą nuslopinusios iki pikšvos chaki ir po apačia pasivilkusios išplautų spalvų efektu puoštą suknelę? Skirtingų stilių mišinys ir geriausių elementų pritaikymas sau – štai kas daro jūsų stilių unikalų ir nepakartoją.

Derinys kairėje: Stella McCartney suknelė, Balenciaga aukatakulniai, vintažinis avarkas.
Stella McCartney suknelė, „Balenciaga“ aukštakulniai, vintažinis švarkas.

 

Nepamirškite: džinsinis švarkas iš pažiūros gali atrodyti nuobodus, bet tai nereiškia, kad toks turi būti ir jūsų stilius.

Deainėje: Armani Jeans suknelė, Michael Kors aukatakulniai, Alexander McQueen militaristinis avarkas.
„Armani Jeans“ suknelė, Michael Kors aukštakulniai, Alexander McQueen militaristinis švarkas.

 

Aštuntas dešimtmetis

 

Tai gal ir ne pati karščiausia tendencija šiai žiemai, tačiau pripažinta mados klasika, tad jei toks Voody Alleno filmo „Annie Hall“ įvaizdis jums artimas, drąsiai traukite iš spintos tiesius ar kiek platėjančius džinsus. Galite paeksperimentuoti ir su marinistinio stiliaus motyvais, vilkėdamos dryžuotus šilto kašmyro megztinius. Ką čia ir bepridursi – tikras Jane Birkin įkvėptas stilius (Jane Birkin – S. Gainsbourg mylimoji ir žymiosios „Birkin“ rankinės pavadinimo kaltininkė, aut.past.)!

Pilkas megztinis: River Island; dryžuotas megztinis: Rag & Bone; džinsai: Theyskens Theory; auskarai: Dannijo; rankinė: Hermes Birkin modelis; batai: Gucci.
Pilkas megztinis: „River Island“; dryžuotas megztinis: „Rag & Bone“; džinsai: „Theysken‘s Theory“; auskarai: „Dannijo“; rankinė: Hermes Birkin modelis; batai: „Gucci“.

 

Spalvoti džinsai

 

Sužibėję Levi‘s reklaminių kampanijų stenduose dar pavasarį, spalvotos džinsinės kelnės pamažu atsirado ne tik kitų dizainerių kolekcijose, bet ir prigijo įnoringame ir bet kokios mados nepripažįstančiame gatvės stiliuje. Tokius džinsus dėvėti paprasta, tereikia visus likusius aprangos akcentus rinktis neutralesnius. Jei nusprendėte įsigyti ryškesnius džinsus, šių metų spalvos – ruda, raudonų plytų, burgundiško vyno spalva, vyšnios ir slyvos tonai. Taip pat visada aktualūs ir madingi išlieka žemiški tonai ir įvairūs mėlyni atspalviai.

G-Star 2012-2013 žiemos kolekcija.
„G-Star“ 2012-2013 žiemos kolekcija.

 

Juodoji magija

 

Nuo galvos iki kojų apsirengusi juodai ir įmaišiusi juodo džinso elementų (tai gali būti juodo džinso lopai švarko rankovėse, juodos džinsinės kelnės ir t.t.) atrodysite ne tik klasiškai, bet ir puošniai. Tai patogus sprendimas bet kokiam vakarėliui, popietei mieste ar renginiui. Jei norite sukurti šventišką nuotaiką, rinkitės metališkai blizgančius aksesuarus. Maištaujančios dvasios įpūs plėšyti džinsai.

Ia kairės į deainę: blizgi
Iš kairės į dešinę: blizgi Malene Birger palaidinė, nėriniuoti Alberta Ferretti marškinėliai, „Topshop“ švarkas, „Barneys New York“ šalikas, Miso džinsai paaukštintu liemeniu, Jane Norman kepurė, Marc by Marc Jacobs rankinė, Elyona apyrankė, Givenchy juodos zomšos aukštakulniai.

 

P. S. Nesvarbu, kokiu stiliumi žavitės – žavingais blizgesiais, griežta, formas įrėminančia (ar atvirkščiai, paslepiančia) apranga ar nevaržomais ir minimalistiniais drabužiais, džinsas – puiki medžiaga, išgelbėsianti dažnoje „spintos krizės“ situacijoje. Teisingai parinktas džinsinis drabužis atskleidžia kiekvienos figūros privalumus. Nėra ko stebėtis, kad šis audinys kiekvienais metais dizainerių kūryboje atgimsta naujomis formomis ir pavidalais. Išmėginkite pačios sukurti derinius iš to, ką turite savo spintoje tingų sekmadienio rytą – nustebsite, kiek stilingų variantų laisvalaikiui siūlo jūsų drabužinė!

Scanpix nuotr./Džinsai
„Scanpix“ nuotr./Džinsai

 

Tekstas A. Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius