-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 30

Tai madinga: bateliai su dirželiu

Dar prieš kelerius metus moterys raukėsi žiūrėdamos į spintoje esančius smailianosius ir mąstė: „Ir ką aš sau galvojau? Šių batų jau tikrai nebeištrauksiu į dienos šviesą!“ Tačiau mada nebūtų mada, jei nesugebėtų pakeisti mūsų nuomonės ir priversti iš naujo žavėtis pamirštais dalykais.
Bateliai su dirželiu
Bateliai su dirželiu / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mada Aukštakulniai

Šį kartą pristatome smailianosius batelius su dirželiu. Iš pažiūros elementarus dizainas, paprasta spalvų gama... Tačiau besidominčios madų savaitėmis turbūt jau atpažįsta šiuos aukštakulnius – pastaruoju metu jie tapo karščiausia sensacija mados pasaulyje.

 

Viskas prasidėjo nuo jauno Niujorke gyvenančio ir kuriančio dizainerio Alexanderio Wango, kurį Vogue redaktorė Anna Wintour palaiminimo pavadindama jį mados novatoriumi. Vos tik A. Wangas į rinką paleido juodus batelius su plonyčiu dirželiu, pakrikštijęs juos Liya, per kelias savaites šie aukštakulniai tapo viena perkamiausių mados prekių. 

 

Alexanderio kūrybiniu potencialu neverta abejoti. Ne veltui šiemet Balenciaga mados namai jam skyrė kūrybos direktoriaus postą. Jauno dizainerio pavyzdžiu pasekė visa mados industrija, pradėjusi gaminti panašius batų modelius. Juodos ar kitos neutralios spalvos oda, čiurną apsivejantis plonytis dirželis, smailas it durklas kulnas – štai nauji kriterijai renkantis kitą madingą pirkinį. Pažiūrėkime, ką siūlo pats A. Wangas? Ogi nepriekaištingą klasiką, kokybišką odą, smėlio, juodus ir raudonus tonus.

net-a-porter.com nuotr./Wang aukatakulniai
net-a-porter.com nuotr./Wang aukštakulniai

 

Valentino mados namai, žymūs savo proginėmis suknelėmis, raudona spalva ir detalių dekoru (ne paslaptis, kad beveik visos proginės suknelės nuomos punktuose dažniausiai yra šio dizainerio kūrybos kopijos), nusprendė kiek paeksperimentuoti. Valentino puikiai demonstruoja, kaip klasikiniai aukštakulniai, numarginti blizgučiais, nesunkiai gali virsti žibančiais vakarėlio bateliais arba glamūrinės roko žvaigždės apavu, prisagsčius kniedžių ir batus nulakavus ryškia rožine spalva.

net-a-porter.com nuotr./Valentino aukatakulniai
net-a-porter.com nuotr./Valentino aukštakulniai

 

Kad batai bus itin populiarūs, akimirksniu sumojo ir tokie didieji greitosios mados prekės ženklai kaip Zara, Asos, H&M (beje, 2013-ųjų rudenį pastarojo laukite ir Lietuvoje) ir River Island. Žinoma, žiemą su tokiais mums per šalta ir bateliais su dirželiu grožėtis galime nebent atidariusios spintos duris. Tačiau, kas žino, gal būtent šie smailianosiai bus pirmieji lengvi bateliai, į kuriuos įšoksite nutirpus sniegui?

Ia kairės: Zara, H&M, River Island aukatakulniai.
Iš kairės: Zara, H&M, River Island aukštakulniai

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius