Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 receptų su uogomis: blynai, pudingai, pyragėliai, tortai

Vitaminai prisirpo, krinta į burną, vilioja spalva ir skoniu... Pasilepinkime tai, ką siūlo vasara.
Mieliniai blynai su uogomis
Mieliniai blynai su uogomis / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 patarimai, kaip priaugti liesos raumenų masės ir nestorėti

Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais
Receptas: Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g (pagrindui)
Cukrus: 150.00 g (50 g - pagrindui, 100 g - įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 tryniai - pagrindui, 2 vnt. - įdarui)
Miltai: 150.00 g (pagrindui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 250.00 g (įdarui)
Migdolai: 50.00 g (malti arba krakmolas - įdarui)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli arba 4 maži - įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (arba kitos uogos - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais kepimo formą, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 6-7 minutes.

3. Ištraukusi sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, paskleiskite uogas, užpilkite iš maskarponės, varškės ir kitų nurodytų produktų paruoštą įdarą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungusi orkaitę, palikite pyragą joje atvėsti. Tada dėkite dar porai valandų į šaldytuvą.

Suskleisti
Ledai su maskarpone ir uogomis
Receptas: Ledai su maskarpone ir uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kaimiški)
Grietinėlė: 250.00 ml (plakamoji)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Rudasis cukrus: 125.00 g
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Avietės: 1.00 st.
Serbentai: 1.00 st. (raudonųjų)
Aviečių likeris 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės.

2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite kiaušinių plakinį.

3. Šaldytuve gerai atšaldytą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai sumaišykite su maskarpone.

4. Serbentus nuskabykite nuo šakelių, sumeskite į gilesnį indą su avietėmis, supilkite klevų sirupą, aviečių likerį ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, tada tyrę pertrinkite per sietelį ir labai palengva, kad pasidarytų dvispalvė marmurinė masė, įmaišykite į maskarponę.

5. Paruoštą ledų masę pilkite į platų indą ir per naktį šaldykite kameroje.

6. Tiekite su šviežiomis avietėmis ir serbentais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Šokoladinis pyragas su miško uogomis
Receptas: Šokoladinis pyragas su miško uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 160.00 g (kartusis)
Sviestas: 250.00 g
Kava: 50.00 ml (stiprios, atvėsusios)
Viskis: 60.00 ml
Cukrus: 400.00 g
Miško uogos: (šaldytos, gervuogės, žemuogės) 500.00 g
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašai esencijos)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 300.00 ml (plakama)
Kaip gaminti

1. Šokoladą sukapokite ir suberkite į dubenį. Sudėkite sviestą, supilkite kavą, viskį. Dubenį statykite į karšto vandens vonelę ir palikite, kad šokoladas ir sviestas ištirptų. Masę perpilkite į didesnį dubenį.

2. Į šokoladą suberkite cukrų ir plakite, kol ištirps. Masę 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Uogas suberkite į sietelį ir atitirpinkite.

3. Į atvėsusią šokolado masę nuolat maišydami supilkite  miltus su kepimo milteliais, įberkite žiupsnelį druskos. Įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išsukite.

4. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo indą. Kepkite 125 laipsnių orkaitėje 80–90 minučių. Palikite atvėsti.

5. Pyragą išverskite iš formos, supjaustykite gabalėliais, pabarstykite milteliniu cukrumi. Grietinėlę plakite, kol taps puri, pabarstykite milteliniu cukrumi. Pyragą patiekite su uogomis ir plakta grietinėle.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pica su uogomis
Receptas: Pica su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Šaldyta picos tešla: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Uogos: (šviežios, įvairios) 500.00 g
Rudasis cukrus: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Skardą ištepkite riebalais, į ją įklokite atšilusią tešlą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Atvėsinkite.

2. Apkepusį paplotį aptepkite (kraštus palikite) maskarpone.

3. Mocarelą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant papločio.

4. Uogas nuplaukite, didesnes supjaustykite ir sudėkite ant mocarelos. Cukrų sumaišykite su cinamonu, apibarstykite uogas su sūriu. Kepkite orkaitėje 6–8 minutes. Išėmus apibarstykite milteliniu cukrumi.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Kvadratėliai su rikota ir uogomis
Receptas: Kvadratėliai su rikota ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 300.00 g (2 vienodo dydžio lakštai)
Rikotos sūris: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir 1 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Uogos: (šviežios arba šaldytos) 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite rikotą, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį bei vanilinį cukrų, supilkite citrinų sultis ir gerai sumaišykite.

2. Ant miltais pabarstyto stalviršio patieskite vieną tešlos lakštą. Tolygiai aptepkite citrininiu rikotos kremu, gausiai pabarstykite šviežiomis arba atšildytomis ir gerai nuvarvintomis uogomis (mėlynėmis, avietėmis ar kt.).

3. Uždėkite likusį tešlos lakštą, viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 190 0C karščio orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį kepinį supjaustykite kvadratėliais. Viršų galite apibarstyti milteliniu cukrumi.

Suskleisti
Jogurto ledai su špinatais ir miško uogomis
Receptas: Jogurto ledai su špinatais ir miško uogomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Sultys: 50.00 ml (apelsinų)
Špinatai: 20.00 g
Avietės: 2.00 st. (ir / arba kitos šaldytos uogos – mėlynės, gervuogės, žemuogės)
Jogurtas: 1.00 st. (riebus graikiškas)
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  • Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite, supilkite į seklų indą ir padėkite į šaldytuvą.  

Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“

Suskleisti
Tiramisu su uogomis
Receptas: Tiramisu su uogomis
8 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui ir 4 tryniai kremui)
Cukrus: 6.00 valg. š. (biskvitui ir 4 valg. š. kremui)
Miltai: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (biskvitui)
Kavos pupelės (kremui) 150.00 g
Grietinėlė: 400.00 ml (35% riebumo; kremui)
Maskarponės sūris: 570.00 g (kremui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų; kremui)
Ugos (avietės, gervuogės, mėlynės ar šilauogės) 800.00 g
“Amaretto” likeris (kremui) 3.00 valg. š.
Sausainiai: 30.00 vnt. („Damų piršteliai“ (šonams aplipdyti))
Kakava: 1.00 arbat. š. (viršui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.

2.Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su 4 šaukštais cukraus iki purumo. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sumaišykite. Suberkite išsijotus miltus, krakmolą ir užmaišykite tešlą. Ją sukrėskite į apvalią kepimo formą ir 15 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.

3. Paruoškite kremą: trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite varškę, citrinų sultis. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės. Grietinėlę išplakite. Pusę plaktos grietinėlės palikite tortui papuošti, o kitą pusę įmaišykite į varškės masę. Dalį uogų ir sumaišykite su kremu, dalį palikite papuošti.

4. Praaušusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Vieną lakštą įdėkite į torto formą ir apšlakstykite likeriu. Užtepkite pusę kremo ir užklokite kitu lakštu. Ant viršaus sukrėskite likusį kremą, išlyginkite paviršių ir 4 val. dėkite į šaldytuvą.

5. Sustingusio torto šonus aptepkite plakta grietinėle ir aplipdykite sausainiais. Torto viršų apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite uogomis.  

Suskleisti
Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis
Receptas: Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Uogienių cukrus 4.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Serbentai: 50.00 g (sauja šaldytų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite  2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute.

2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai.

3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, užberkite uogomis, po to dėkite tarkuotų obuolių, sumaišytų su morkomis bei cinamonu, įberkite 2 šaukštus uogienių cukraus. Kepkite 40 min.

4. Iškeptą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Uogų pudingas
Receptas: Uogų pudingas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Uogos (gervuogės, avietės, mėlynės) 400.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 2 tryniai)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš kiaušinių, kiaušinių trynių, grietinėlės, cukraus ir miltų užmaišykite lengvą purią tešlą. 

2. Stiklinį ar keraminį 23 cm skersmens kepimo indą arba 6 nedidelius indelius patepkite sviestu.

3. Į kiekvieną indelį įberkite uogų, įkrėskite tešlos, susmaigstykite likusias uogas ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite 20–25 min. Tešla turi pakilti ir gražiai paruduoti.

4. Prieš patiekdama leiskite šiek tiek atvėsti ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Uogų pudingą tiekite vieną, su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogomis
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Avietės: 1.00 st.
Braškės: 1.00 st.
Serbentai: 1.00 st.
Želatina: 15.00 g (Kremui)
Pienas: 230.00 ml (Kremui ir 100 ml pistacijų kremui)
Pudingas: 1.00 vnt. (Kremui; pakelis vanilinio)
Cukrus: 3.00 valg. š. (Kremui ir 3 valg. š. pistacijų kremui)
Grietinėlė: 100.00 ml (Kremui plakamosios)
Gervuogės: 1.00 st.
Migdolai: 3.00 g (Kremui; keli lašai esencijos)
Gervuogės: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Pistacijų kremui pusė plakto kiaušinio)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (Pistacijų kremui pusė šaukšto krakmolo)
Pistacijos: 40.00 g (Pistacijų kremui; pagal skonį; grūstuvėje trintos)
Kaip gaminti

1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite.

2. Paruoškite kremą: želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje.

3. Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo milteliais ir cukrumi. Likusį pieną ir grietinėlę pakaitinkite, nuolat maišydama supilkite pudingo masę ir, kai kremas užvirs, iš karto nukaiskite. Atvėsinkite ir įmaišykite ištirpytą želatiną, uogas, migdolų esenciją.

4. Kremą palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti. Tada juo pertepkite iškeptus tešlos lakštus.

5. Pyragaičius tiekite lėkštelėje su pistacijų kremu ir likusiomis uogomis.

6. Pistacijų kremą pagaminsite taip: į puodelį supilkite 100 ml pieno, įberkite 3 šaukštus cukraus, įdėkite  pusę plakto kiaušinio ir pusę šaukšto krakmolo. Pakaitinkite, kol sutirštės, ir suberkite grūstuvėje trintas pistacijas.

Suskleisti
Įvairių uogų želė
Receptas: Įvairių uogų želė
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Įvairios uogos (avietės, vyšnios, serbentai): 400.00 g
Vynas: 100.00 ml (saldus raudonas)
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Želatina: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite.

2. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su sirupu ir vynu. Įpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

3. Į desertinius indelius pridėkite uogų, įpilkite tirpalo, sustingdykite. Prieš patiekdama, puoškite plakta grietinėle, mėtų lapeliais.  

Suskleisti
Medaus ir uogų ledai
Receptas: Medaus ir uogų ledai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Cukrus: 50.00 g
Medus: 200.00 g
Levandos: 5.00 g (1 šakelė)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 350.00 ml (plakama)
Uogos: (įvairios) 400.00 g
Likeris: 4.00 valg. š. (Apelsinų)
Kaip gaminti

1. Vieną apelsiną nuplaukite karštu vandeniu ir nušluostykite. Pusę jo žievelės smulkiai sutarkuokite, kitą pusę – plonai nupjaukite. Iš abiejų apelsinų išspauskite 100 ml sulčių, supilkite į karščiui atsparų indą, įmeskite vanilės ankštį, suberkite cukrų ir užvirinkite. Vanilės ankštį išgriebkite.

2. Pusę kiekio medaus ištirpinkite, atvėsinkite ir į jį suberkite nuo levandų šakelės nuskabytus žiedus. Išmaišykite.

3. Kiaušinių trynius plakite su medumi, kol pradės putoti. Po truputį įmaišykite apelsinų sirupą. Masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje.

4. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į atvėsusią trynių masę. Viską sukrėskite į apskritą formą ir per naktį laikykite šaldytuve.

5. Nupjautą apelsino žievelę sudėkite į likusį medų, pavirkite ir atvėsinkite. Formą su ledais trumpam panardinkite į šiltą vandenį, atsargiai išverskite į lėkštę ir palaikykite šaldytuve 10 minučių. Uždėkite apelsinų likeryje pamirkytų uogų, apipilkite medumi su apelsino žievele.

Pagaminimo laikas, be šaldymo laiko!

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Mieliniai blynai su uogomis
Receptas: Mieliniai blynai su uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500.00 g
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.

2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.

4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.

5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Receptas: Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Miltelinis cukrus: 225.00 g
Maistiniai dažai: (rausvi, keli lašai) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (plakama, 30 proc. riebumo arba varškės kremas)
Uogos: (įvairios) 500.00 g
Likeris: 1.00 arbat. š. (citrinų, keli lašai pvz "Limoncello")
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol susidarys minkštos putos. Sudėkite miltelinį cukrų, įlašinkite maistinių dažų ir plakite toliau, kol masė taps standi ir sausa.

2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, uždėkite apverstą puodelį ir palikdami tarpus pripieškite apskritimų. Į juos įdėkite baltymų. Kepkite 100–110 laipsnių orkaitėje (jei nevėdinama – 90) apie 2 valandas, kol pyragaičiai taps traškūs. Atvėsinkite išjungtoje orkaitėje, tada atsargiai nuimkite nuo popieriaus.

3. Ant pyragaičių užspauskite plaktos grietinėlės.

4. Uogas apšlakstykite likeriu, jų uždėkite ant grietinėlės, papuoškite citrinų žievelėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Lietiniai su varškės sūreliu
Receptas: Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 26
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietiniai)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (arba margarino - kepti)
Vyšnios: 300.00 g
Vanilinis varškės sūrelis: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.

3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.

4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.  

 

Suskleisti
Močiutės pyragaičiai su uogomis
Receptas: Močiutės pyragaičiai su uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (kambario temperatūros)
Miltai: 250.00 g
Cukrus: 170.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 40.00 g (malti)
Avietės: 300.00 g (šviežios)
Mėlynės: 300.00 g (šviežios)
Serbentai: 200.00 g (juodieji)
Likeris: 3.00 valg. š. (juodųjų serbentų)
Pudingas: 30.00 g (vanilinio pudingo miltelių)
Pienas: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su miltais, 50 g cukraus ir trupučiu druskos. Maišydami mediniu šaukštu, įpilkite 5–6 šaukštus vandens. Elektriniu plaktuvu išsukite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite nedidelius rutulius, suvyniokite į foliją ir valandą laikykite šaldytuve.

2. Iš atšalusios tešlos iškočiokite apskritus lakštus, vidurį pabarstykite maltais migdolais.

3. Uogas sumaišykite su 100 g cukraus, juodųjų serbentų likeriu ir pudingo milteliais. Po 20 minučių nuvarvinkite.

4. Ant lakštų uždėkite po kelis šaukštus uogų masės (paliekant maždaug po 4 cm iš kraštų). Tešlos kraštus užlankstykite, patepkite pienu, pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes. Iškepusius pyragaičius galima pabarstyti milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Varškės desertas su uogomis
Receptas: Varškės desertas su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Varškė: 2.00 vnt. (2 pakeliai riebios varškės)
Želatina: 2.00 valg. š. (brinkinta)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus)
uogos įvairios (tinka šaldytos) 400.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite.

2. Paruoštą varškės masę supilkite į šaltu vandeniu apšlakstytas stiklines ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Išimtas iš šaldytuvo stiklines kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir apverskite – varškės kremas turėtų pats iškristi. Į puodelį suberkite uogas, rudąjį cukrų, cinamoną ir kelias minutes kaitinkite, kol cukrus ištirps. Varškės desertą tiekite su uogų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Javainių ir uogų tortas
Receptas: Javainių ir uogų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g (švelniai kartaus glajaus)
Avižiniai javainiai: 80.00 g (su kakava "Javinės" "Smaližiams")
Želatina: 20.00 g
Sūris: 200.00 g (tepamas grietinėlės)
Klevų sirupas: 150.00 ml (arba 150 g cukraus)
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakama)
Uogos: (mėlynės, avietės, gervuogės, serbentai) 600.00 g
Kaip gaminti

1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais.

2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padėkite į šaldytuvą sustingti.

3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grietinėlės sūrį išmaišykite su klevų sirupu ir citrinų sultimis. Grietinėlę plakite, kol susidarys putos, sumaišykite su sūrio mase. Želatiną pakaitinkite, kad išsileistų, šiek tiek atvėsinkite ir nuolat maišant plona srovele supilkite į sūrio masę. Ją sudėkite ant sustingusių šokoladinių javainių ir mažiausiai 2 valandas (geriausia – per naktį) laikyti šaldytuve.

4 Uogas nuplaukite (jei šaldytos – atitirpinkite), apdžiovinkite ant virtuvinio rankšluosčio ir sudėkite ant torto. Papuoškite mėtų lapeliais.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Sūrio plokštainis su miško uogomis
Receptas: Sūrio plokštainis su miško uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Uogos: (šaldytų aviečių, gervuogių, mėlynių mišinio - įdarui) 1.00 st.
Rikotos sūris: 300.00 g (įdarui)
Cukrus: 150.00 g (įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - įdarui)
Grietinėlė: 200.00 g (plaktos - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.

2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą subadykite šakute, paskleiskite atitirpintas uogas.

3. Rikotą ištrinkite su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.

4. Sūrio masę sukrėskite ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Uogų pudingas
Receptas: Uogų pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Batonas: 10.00 riekės (10–12)
Mėlynės: 500.00 g (įvairios uogos: mėlynės, braškės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai, gervuogės ir t. t.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius.
  2. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas dubenėlis būtų padengtas batono riekelėmis (be tarpų, skylučių ir pan.).
  3. Į prikaistuvį sukrėskite norimas uogas ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir uogos išskirs savo sultis. Sumažinkite ugnį ir dar apie 5 min. kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Atvėsusias uogas paskirstykite į dubenėlius, išklotus batono riekelėmis. Šiek tiek uogų sulčių pasilikite – jų prireiks patiekiant desertą.
  5. Jeigu batono riekelės yra aukštesnės nei dubenėlio sienelės, užlenkite jas į vidinę pusę, ant uogų. Paimkite dar porą batono riekelių ir uždenkite jomis dubenėlių paviršių taip, kad nebesimatytų uogų.
  6. Ant dubenėlių viršaus uždėkite po mažą lėkštutę, o ant jų – ką nors sunkaus, t. y. „paslėkite“ uogų pudingą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
  7. Kitą dieną nuimkite nuo dubenėlio lėkštelę. Atsargiai peiliu perbraukite per dubenėlio sieneles, kad pudingas lengviau išsiimtų iš indo. „Išverskite“ desertą iš dubenėlių į lėkšteles. Apipilkite likusiomis uogų sultimis. Patiekite nedelsdamos.  

Plačiau skaitykite: Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius