Tam tereikės nusipirkti tortilijų, reikiamų meksikietiškų prieskonių, o įdarui galite rinktis ko tik širdis geidžia: kiaulienos faršą, vištieną, kumpį ar tiesiog krevetes.
Tiesa, nepamirškite patiekalo pasiskaninti šviežiomis daržovėmis – taip vakarienė bus tik dar sveikesnė. Ką gi, belieka išsirinkti receptą ir bėgti į parduotuvę!
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
- Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.
- Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.
- Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.
- Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.
2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.
3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.
5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.
6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.
1. Vištieną paruoškite taip, kaip nurodyta ant prieskonių mišinio pakelio.
2. Svogūną, salotas, pomidoriukus ir agurką supjaustykite kuo smulkiau, sūrį sutarkuokite. Paruoštą vištieną galite susmulkinti dantuotu peiliu, sudėjus ją į dubenėlį.
2. Į tortilijas viską sudėkite jūsų pasirinktomis proporcijomis ir ant viršaus užpilkite padažus.
3. Į vidurį dėkite įdarą, paliekant tarpą nuo vieno krašto (apačios). Viską sudėjus pirmiausia užlenkite apačią, tada šonus.
Patiekalą galima šildyti mikrobangų krosnelėje, kuri turi griliaus funkciją, tačiau nešildykite ilgiau nei 30 sekundžių, nes tada tortilija ir salotos suskystės ir praras formą.
1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.
2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Ant pašildytų tortilijų tepkite sūrelio su obuoliais, tada klokite po kelis lapus salotų, dėkite kumpio ir pomidorų.
5. Tortilijas susukite, perpjaukite per pusę, kad būtų patogiau valgyti, ir patiekite.
1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.
2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.
3. Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.
4. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortiljas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.
Kulinaro patarimai:
• Jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves. Dėl pikantiškumo tokias tortilijas galite pagardinti ir sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.
• Jei tortilijas ruošite iš vakaro, tvirtai susukite į maistinę plėvelę (neapdžius, produktai geriau sulips, patiekalas bus minkštesnis) ir tik tada dėkite į šaldytuvą.
1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.
2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes. Maišydama jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
4. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
5. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi.
6. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šauktą traškių salotų ir dėkite krevečių.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai). Apšlakstykite citrinų sultimis.
3. Po kelis salotų lapus sudėkite vieną ant kito (paruoškite keturias porcijas). Ant viršaus uždėkite po vytinto kumpio griežinėlį, avokadų juostelių.
4. Paplotėlius aptepkite feta, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Kai atvės, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po porciją paruoštų salotų. Viršų gausiai apibarstykite daigintais grūdais, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite ritinėlius.