-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasigaminti lydytą sūrelį?

Lydytus sūrelius mėgsta ir maži, ir dideli: su priedais ar be jų, šiuos gaminius tepame ant duonos trapučio pusryčiams, verdame iš jų sočias trintas sriubas, gardiname padažus, kartais ir salotas...
Duona su lydytu sūreliu
Duona su lydytu sūreliu / Fotolia nuotr.

Greičiausiai pirkdama šį pieno produktą niekada nepagalvojate, kad jo galite pasigaminti. Tereikia į varškę įmaišyti šiek tiek sodos, truputį pakaitinti ir pagal skonį pagardinti norimais prieskoniais. Tik nepadauginkite sodos, nes gaminamas produktas gali apkarsti.

Procesas vyksta taip: į nedidelį, karščiui atsparų puodelį krėskite pakelį varškės, berkite nubrauktą šaukštelį sodos, viską gerai išmaišykite, apie pusvalandį palikite. Tada statykite indą ant mažos ugnies ir kruopščiai maišydama, kad gaminys neprisviltų, virkite, kol varškė ims lydytis ir taps vientisa. Paruoštą masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite norimais prieskoniais ir atvėsinkite, kad sūrelis sukietėtų. Jeigu norite minkštesnio sūrelio, įmaišykite kelis šaukštus grietinės arba natūralaus jogurto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius