Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip pasigaminti lydytą sūrelį?

Lydytus sūrelius mėgsta ir maži, ir dideli: su priedais ar be jų, šiuos gaminius tepame ant duonos trapučio pusryčiams, verdame iš jų sočias trintas sriubas, gardiname padažus, kartais ir salotas...
Duona su lydytu sūreliu
Duona su lydytu sūreliu / Fotolia nuotr.

Greičiausiai pirkdama šį pieno produktą niekada nepagalvojate, kad jo galite pasigaminti. Tereikia į varškę įmaišyti šiek tiek sodos, truputį pakaitinti ir pagal skonį pagardinti norimais prieskoniais. Tik nepadauginkite sodos, nes gaminamas produktas gali apkarsti.

Procesas vyksta taip: į nedidelį, karščiui atsparų puodelį krėskite pakelį varškės, berkite nubrauktą šaukštelį sodos, viską gerai išmaišykite, apie pusvalandį palikite. Tada statykite indą ant mažos ugnies ir kruopščiai maišydama, kad gaminys neprisviltų, virkite, kol varškė ims lydytis ir taps vientisa. Paruoštą masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite norimais prieskoniais ir atvėsinkite, kad sūrelis sukietėtų. Jeigu norite minkštesnio sūrelio, įmaišykite kelis šaukštus grietinės arba natūralaus jogurto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius