-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai su braškėmis: gaminame salotas ir desertus

Braškių sezonas trumpas, save nuskriaustume, jei neišnaudotume šio meto. Ne tik vitaminų gauname, bet ir malonumo jas valgydami!
Patiekalai su braškėmis.
Patiekalai su braškėmis. / 15min montažas

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuviškų braškių sezonas įsibėgėjo: kaip geriausia šių uogų pasiruošti žiemai

Pavlova su braškėmis
Receptas: Pavlova su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (baltymai)
Cukrus: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui; plakamos ar purškiamos)
Braškės: 2.00 st. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus.

2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C karštumo orkaitėje kepkite 60–70 min. Po truputį leiskite atvėsti.

3. Ataušusio plokštainio įdubą užpildykite grietinėle ir sudėkite uogas.

Suskleisti
Braškių ir špinatų salotos
Receptas: Braškių ir špinatų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Braškės: 1.00 st.
Špinatai: 2.00 sauja (geriausia - mažųjų)
Braškių kompotas: ( 0,5 st.) 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Rabarbarai: 5.00 vnt. (stiebų)
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, nugnybkite kotelius, didesnius – suplėšykite.

2. Uogas nuplaukite, nusausinkite, išvalykite, supjaustykite ketvirčiais. Išplakite grietinėlę.

3. Į indelius sudėkite špinatus, braškes, į stiklines – kompoto, plaktos grietinėlės, riešutų ir po rabarbaro stiebą. Valgykite sykiu iš abiejų indų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Braškių salotos su riešutais
Receptas: Braškių salotos su riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nemaža sviestinės salotos gūžė)
Braškės: 1.00 st.
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstami)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Balzaminis padažas: pagal skonį 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žalieji)
Kaip gaminti
  1. Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apšlakstykite apelsinų sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais žaliaisiais pipirais.
  3. Riešutus perrinkite, nuvalykite, labai trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite į sirupą riešutus ir juos apvelkite. Atvėsintus riešutus suberkite ant salotų. Paruoštas salotas apšlakstykite balzaminio kremo padažu (galite rinktis braškių skonio). 
Suskleisti
Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais
Receptas: Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 250.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Braškės: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti.

2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vanilinis kremas su braškėmis
Receptas: Vanilinis kremas su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Pienas: 350.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š. (ir 2 valg. š. braškių masei)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinėlė: 200.00 ml
Cukrus: 30.00 g (ir 6 valg. š. braškių masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Braškės: 500.00 g (braškių masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių braškių masei)
Kaip gaminti

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą.

2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje.

3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite krakmolo mišinį, dar kartą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

4. Paruoškite užpilą: uogas, cukrų ir citrinų sultis pakaitinkite ant mažos ugnies (apie 10 min.). Krakmolą išmaišykite su keliais šaukštais šalto virinto vandens, įmaišykite šaukštą braškių masės, tada maišant supilkite į verdančią visą masę ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Ataušinkite, bet neleiskite sustingti.

5. Vanilinį kremą ir braškių masę (kai bus vienodos temperatūros) susluoksniuokite skaidraus stiklo taurėse. Puoškite šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis ir laikykite šaldytuve, kol gerai sustings.

Patarimas. Bet kokį braškių desertą tinka puošti šokoladu: vos juntama uogų rūgštelė ir kartokas šokolado saldumas – puikus derinuys!  

Suskleisti
Zefyrų tortas su braškėmis
Receptas: Zefyrų tortas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Zefyrai: 500.00 g
Grietinėlė: 500.00 ml (30 proc. riebumo)
Braškės: 250.00 g
Biskvitas:(2 - 3 lakštai tortui, tačiau nėra būtini, jeigu norite gaivesnio torto varianto 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 200.00 g
Želatina: 20.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sultys: 1.00 arbat. š. (burokėlių sultys kremo spalvai)
Kaip gaminti
  1. Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite.
  2. Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudėkite įprastą ir vanilinį cukrų. Plakite masę dar 2–3 minutes.
  3. Dabar grietinėlės ir pieno masę sumaišykite su burokėlių sultimis ir ištirpinta želatina. Išplakę kremą iki vientisos masės, jį padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
  4. Braškės nuplaukite ir nusausinkite. Zefyrus supjaustykite išilgai taip, kad gautumėte iš vieno 3–4 apskritimus.
  5. Į torto formą įdėkite biskvitą, padenkite jį zefyrais, sudėkite smulkintas braškės ant viršaus ir užpilkite gautu kremu. Antrą sluoksnį dėliokite tokiu pačiu būdu. Papuoškite torto viršų kremu ir braškėmis.
  6. Palikite šaldytuve 4–5 valandoms.
Suskleisti
Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu
Receptas: Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 175.00 g (trapios tešlos)
Sviestas: 50.00 g
Šokoladas: 200.00 g (baltas)
Maskarponės sūris: 300.00 g (tinka bet kuris kitas grietinėlės sūris)
Kreminė varškė: 200.00 g
Braškės: 225.00 g
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba susukite į lininį rankšluostį, sutrinkite kočėlu ir suberkite į dubenį.

2. Trupinius sumaišykite su ištirpintu sviestu.

3. Masę sudėkite į apskritą išardomą 20 cm skersmens skardą, prispauskite prie dugno ir šonų. Laikykite šaldytuve.

4. Baltąjį šokoladą ištirpinkite.

5. Dubenyje gerai išsukite grietinėlės sūrį ir varškės kremą. Atsargiai įmaišykite supjaustytas braškes ir tirpintą šokoladą.

6. Masę sukrėskite ant sausainių papločio skardoje, išlyginkite viršų ir 4 valandas laikyti šaldytuve, kad susitingtų. Papuoškite braškėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Vafliai su braškėmis
Receptas: Vafliai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (3 - baltymai ir kiaušinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (5 lašai migdolų esencijos)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Anyžiai: (malti) 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 100.00 ml
Braškės: 500.00 g (šviežios)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos.

2. Sviestą, kiaušinį, miltelinį cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žieveles, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys kremas.

3. Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišykite su vandeniu.

4. Į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus, sviesto masę. Vaflių keptuvę įkaitinkite, patepkite riebalais, samčiu įpilkite paruoštos tešlos ir apverčiant iškepkite vaflius. Patiekite su braškėmis ir plakta grietinėle.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Margas pyragas su braškėmis
Receptas: Margas pyragas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 10.00 valg. š.
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kakava: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Perlinis cukrus 2.00 valg. š.
Braškės: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis tarkuotos žievelės)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vis maišykite, kol masė taps puri.

3. Supilkite pieną, pamaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.

4. Masę  padalinkite pusiau. Į vieną jos dalį įberkite citrinos žievelių, o į kitą supilkite kakavą ir išmaišykite.

5. Sluoksniuokite tešlą į skardą, išteptą sviestu. Sudėkite ant viršaus braškes, užberkite perliniu cukrumi. Kepkite apie 30 min.

Autorės nuotr./Margas pyragas su braškėmis
Autorės nuotr./Margas pyragas su braškėmis

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Suskleisti
Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais
Receptas: Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Miltai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kefyras: 100.00 ml
Cukrus: 1.00 st.
Sviestas: 150.00 g
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Kaip gaminti

1. Sviestą išlydykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Trynius išplakite su cukrumi, įpilkite lydytą sviestą, suberkite miltus, supilkite kefyrą, sutrupinkite šokoladą ir viską išmaišykite.

3. Braškes supjaustykite į keturias dalis ir padalinkite į dvi porcijas. Vieną porciją sukrėskite į tešlą.

4. Išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

5. Ant pyrago viršaus sudėliokite likusią braškių porciją, apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 40 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Itališkas braškių desertas
Receptas: Itališkas braškių desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (migdolinių)
Kava: 150.00 g (pupelių)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakimui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Braškės: 800.00 g
“Amaretto” likeris 3.00 valg. š.
Kakava: 1.00 arbat. š. (miltelių viršui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis.

3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės. Grietinėlę išplakite (jei ji neriebi, plakant galite įberti standiklio, pvz., “Sahnesteif” arba “Smetanfix”).

4. Plaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.

5. Braškes supjaustykite griežinėliais.

6. Desertą sluoksniuokite viename dideliame skaidraus stiklo inde arba vienos porcijos indeliuose. Pirmiausia sudėkite sausainius ir apšlakstykite likeriu. Ant viršaus sukrėskite kremą, gausiai apibarstykite kakavos milteliais ir prismaigstykite uogų griežinėlių.

7. Gatavą desertą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą.  

Suskleisti
Braškių salotos su vytintu kumpiu
Receptas: Braškių salotos su vytintu kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 200.00 g (didesnė pakuotė)
Kumpis: 300.00 g (mėgstamo vytinto ispaniško arba itališko kumpio juostelių)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė)
Avokadai: 2.00 vnt.
Braškės: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (po šaukštą apelsino ir citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis.
  2. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Avokado kubelius, kumpio griežinėlius, braškių puseles ir kriaušių skilteles išdėliokite ant salotų, ant viršaus berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš apelsino ir citrinos sulčių, klevų sirupo, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
Suskleisti
Pyragas su braškėmis
Receptas: Pyragas su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 170.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Braškės: 1.00 sauja
Šilauogės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. 3 kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite aliejų.
  2. Dėkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
  3. Į tešlą dėkite šilauoges ir susmulkintas braškes.
  4. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

                                                                                                     Receptą atsiuntė Ingrida P., Tauragė

Suskleisti
Nekeptas braškių tortas
Receptas: Nekeptas braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 125
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 1.00 vnt. („Damų piršteliai“ - tortinei iškloti)
Kokosų pienas: 400.00 g
Cukrus: 200.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Želatina: 2.00 valg. š. (miltelių)
Braškės: 500.00 g
Želė: 1.00 vnt. (pakelio - braškinės greitai paruošiamos)
Kaip gaminti
  1. Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
  2. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
  3. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
  4. Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  5. Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
  6. Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
  7. Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
  8. Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Braškių salotos su feta
Receptas: Braškių salotos su feta
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Braškės: 100.00 g
Salotos: 100.00 g (mėgstamų)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vyno actas (šlakelis) 1.00 arbat. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais.

2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Braškių ir špinatų salotos
Receptas: Braškių ir špinatų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Braškės: 100.00 g
Špinatai: 100.00 g
Jogurtas: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis.

2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
Receptas: Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Ledai (plombyras) 60.00 g
Ryžiai: 3.00 valg. š. (šalta ryžių košė)
Braškės: 50.00 g (3 valg. š. su cukrumi trintų braškių)
Kaip gaminti

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Sausainių ir braškių pyragas
Receptas: Sausainių ir braškių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Kakava: 2.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Grietinė: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g (2 pakeliai (po 180 g) sausainių „Gaidelis“ ar panašių)
Braškės: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes.

2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės.

3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes.

4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių mišinį ir palaikykite per naktį.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais
Receptas: Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Braškės: 6.00 vnt. (didelės šviežios)
Riešutai: 50.00 g (saujelė mėgstamų (kedrinių pinijų, migdolų drožlių))
Gražgarstės: 20.00 g (saujelė lapelių)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis brandinto)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų.

3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.

Suskleisti
Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais
Receptas: Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g
Vynas: 100.00 ml (desertinis)
Braškės: 400.00 g
Grietinėlė: 284.00 ml (plakama)
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai).

2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite.

3. Į litro talpos indą sudėkite pusę kiekio išmirkusių trupinių, tolygiai paskirstykite.

4. Pusę kiekio braškių su milteliniu cukrumi gerai sutrinkite šakute ir supilkite ant sausainių masės.

5. Maskarponę išsukite, įmaišykite plaktą grietinėlę. Jei mišinys per tirštas, įmaišykite truputį pieno.

6. Ant sausainių ir trintų braškių inde uždėkite pusę maskarponės masės. Taip sluoksniais sudėkite visus mišinius.

7. Ant deserto viršaus uždėkite sveikų arba perpus perpjautų uogų. Laikykitešaldytuve, kol sustings. Patiekti šaltą.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Bananų ir braškių smutis
Receptas: Bananų ir braškių kokteilis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt.
Braškės: 3.00 st.
Sultys: 3.00 st. (apelsinų)
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite atšaldytus smulkintus bananus, braškes ir išplakite iki vientisos masės. Jei braškės labai rūgščios, įberkite šaukštą cukraus ar įdėkite medaus. Po truputį pilkite sultis ir plakite, kol supilsite visas. Gerai atšaldykite ir tiekite papuošę braškėmis.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Braškių ir maskarponės desertas
Receptas: Braškių ir maskarponės desertas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (traškūs)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Braškės: 500.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  2. Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pyragas su braškėmis
Receptas: Pyragas su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 proc. riebumo - įdarui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - įdarui)
Braškės: 12.00 vnt. (didelės - įdarui)
Mėtos: 5.00 g (lapeliai - įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite ant stalo, pabarstykite druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltelinį cukrų ir maišykite peiliu iš kraštų užversdami  trupinius. Greitai užminkykite lygią ir vientisą tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Stalą pabarstykite miltais, ant jo dėkite tešlos rutulį ir paminkykite, kad būtų lengviau kočioti. Iš tešlos iškočiokite 3–4 mm storio lakštą. Į tefloninę stačiakampę skardą įklokite tešlą ir kraštus prispauskite prie indo. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Ištraukus iš orkaitės kepinį atvėsinkite, išimkite iš skardos.

3. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir dešimčia lašų citrinos sulčių. Braškes nuplaukite, nuvarvinkite ir kiekvieną supjaustykite į šešias dalis.

4. Grietinėlę supilkite į kepinį, išlyginkite, susmaigstykite braškes ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 118
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Salotos su braškėmis, špinatais ir varške
Receptas: Salotos su braškėmis, špinatais ir varške
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 28
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g (jaunų lapelių)
Braškės: 200.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (jei braškės rūgštokos)
Varškė: 200.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Špinatus ir braškes gerai nuplaukite.
  2. Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia.
  3. Prie šių salotų puiku pasigaminti grūdėtosios duonos skrebučių.
Suskleisti
Lietiniai blynai
Receptas: Lietiniai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 120.00 g
Braškės: 300.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 250.00 g
Jogurtas: 160.00 ml (mažas indelis - braškių)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

 1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.

2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio cukraus. Viską sumaišykite.

3. Iškepkite lietinius blynus. Ant blyno dėkite varškės su braškėmis, suvyniokite ir dar kartą apkepkite.

4. Lietinius tiekite su trintomis braškėmis, apibarstytus milteliniu cukrumi. Braškes galite pakeisti bananais.

Suskleisti
Braškių salotos su rūkytu sūriu
Receptas: Braškių salotos su rūkytu sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairios)
Braškės: 10.00 vnt.
Sūris: 6.00 vnt. (nedideli rūkyto sūrio rutuliukai)
Balzaminis padažas: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų.
  2. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo apšlakstykite salotas ir braškes.
  3. Rūkytą sūrį sudėkite į kepimo indą, keliose vietose įpjaukite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Truputį atvėsinkite, į įpjovas įpilkite po truputį balzaminio padažo. Atvėsintą sūrį išdėliokite ant paruoštų salotų. Skanu valgyti braškių džemu aptepta skrudintos baltos duonos riekele.
Suskleisti
Salotos su braškėmis
Receptas: Salotos su braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Salotos: 5.00 vnt. (lapai)
Špinatai: 1.00 sauja (lapeliai)
Braškės: 6.00 vnt.
Varškė: 2.00 valg. š. (grūdėtoji)
Granatas: 1.00 vnt. (sultys kartu su grūdeliais)
Kaip gaminti

1. Salotų ir špinatų lapelius suplėšykite, pridėkite perpjautų perpus braškių, užkrėskite ant viršaus grūdėtos varškės porą šaukštų ir apliekite granatų sultimis (kartu su grūdeliais).

Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina

Suskleisti
Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
Receptas: Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (viščiuko, karštai rūkyta)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Nektarinai: 2.00 vnt.
Braškės: 400.00 g
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus.
  2. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų sumaišykite padažą.
  3. Jį galima patiekti atskirame indelyje.
Suskleisti
Braškių salotos su feta
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Suskleisti
Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“
Receptas: Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltelinis cukrus: 150.00 g (50 - pagrindui ir 100 - kremui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymo - pagrindui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (½ - pagrindui ir ½ - kremui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (¼ - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Riešutai: 1.00 st. (¼ puodelio pekano arba graikinių - pagrindui)
Krekeriai:(pagrindui) 110.00 g
Sūris: 125.00 g (kreminio (pvz., „Philadelphia“) - kremui)
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios 35 - 36 proc. riebumo - kremui)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Kepimo popieriumi arba folija išklokite 16 cm skersmens kepimo indą.
  3. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite minkštas baltas putas.
  4. Toliau plakdami, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą, suberkite kepimo miltelius ir žiupsnį druskos.
  5. Gerai išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkintus riešutus ir gabalėliais sulaužytus krekerius.
  6. Stenkitės, kad visi riešutai ir krekeriai apsiveltų baltymų mase.
  7. Sudėkite paruoštą masę į kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių.
  8. Iškepusį pagrindą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
  9. Atsargiai nuimkite kepimo popierių arba foliją.
  10. Pasiruoškite kremą.
  11. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
  12. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  13. Į masę supilkite grietinėlę ir toliau plakite plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
  14. Atvėsusį torto pagrindą dėkite į lėkštę ar padėklą.
  15. Ant jo tolygiai paskleiskite paruoštą kremą. Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  16. Gražiai išdėliokite ant kremo.
  17. Tortą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių, tuomet patiekite.

 

Suskleisti
Braškių šaltsriubė
Receptas: Braškių šaltsriubė
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 49
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (šalto)
Braškės: 250.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vaniliniai ledai:(arba plaktos grietinėlės) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite.
  2. 3-4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną.
  3. Suplakite iki vientisos masės.
  4. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite jos viršų. Patiekdami į sriubos vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Puoškite mėtos šakele.
Suskleisti
Kokosiniai saldainiai su braškėmis
Receptas: Kokosiniai saldainiai su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 250.00 g (200 g ir 2 valg. š.)
Braškės: 2.00 vnt. (2 - 3)
Pienas: 100.00 ml
Grietinėlė: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų drožlės: 100.00 g
Pistacijos: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Žemės riešutai: 2.00 valg. š. (kepintų)
Želatina: 1.00 valg. š.
Migdolai: 30.00 g (riekelių)
Sausainiai: 4.00 vnt. (2 valg. š. - smulkintų)
Šokoladas: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Kaip gaminti

Savo gamybos saldainiais galite nustebinti savo svečius...

  1. Ant silpnos ugnies maišydami virkite pieną su 200 g. cukraus apie 30 min. kol sutirštės.
  2. Įdėkite grietinėlę ir maišydami kelias minutes pavirkite.
  3. Atskirame inde išsukite kiaušinį su 2 šaukštais cukraus.
  4. Įdėkite į pieno /cukraus masę ir gerai išmaišykite veirkite ant silpnos ugnies.
  5. Įdėkite šaukštą želatinos ir maišykite apie 6-8 min.
  6. Nuimkite nuo ugnies, įdėkite kokoso drožles – gerai išmaišykite.
  7. Sudėkite pistacijas, žemės riešutus ir gerai išmaišykite. Į gerai pravėsusią saldainių masę, įdeėkite susmulkintus sausainius, išmaišykite.
  8. Įdėkite migdolų riekeles ir išmaišykite. Leidžiame atvėsti.
  9. Supjaustykite braškes nedideliais gabliukais.
  10. Dar esant drungnai kokosinių saldainių masei, gaminame saldainius. Vandeniu suvilgykite rankas ir pradėkite formuoti apvalų saldainį, į vidų įdėkite braškės gabaliuką.
  11. Vienus kokosinius saldainius apvoliokite kokoso drožlėse. Tuos saldainius, kuriuos norime apvolioti šokoladu, dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad jie visiškai atšaltų, kitaip galti tirpti šokoladas.
  12. Tada apvoliokite šokolado drožlėse.
  13. Taip pagaminame apie 20 saldainių.
  14. Porą valandų arba per naktį palaikome šaldytuve.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė

Suskleisti
Varškės ir braškių tortas
Receptas: Varškės ir braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 400.00 g (liesa)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 70.00 g (baltasis)
Braškės: 80.00 g (šaldytos)
Želatina: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.    

2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.    

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite sausainių pagrindą apie 10minučių.   

4. Blenderiu sutrinkite paprastą liesą varškę, kiaušinius ir cukrų. Pilkite ant pagrindo ir kepkite dar kokias 35 minutes.    

5. Kai pyragas atvėsta, ištirpdykite želatiną ir sumaišykite su šaldytomis braškėmis (su cukrumi). Pilkite ant pyrago ir palikite sustingti (dėkite į šaldytuvą).

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

 

Suskleisti
Jurgos braškių pyragas
Receptas:  Braškių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 100.00 g
Braškės: 300.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kol kiaušinių masė įgaus baltą spalvą. Tada palaipsniui maišydamos berkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite. 

2. Skardą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos viršaus uždėkite į keturias dalis supjaustytas braškes ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 val.

Suskleisti
Virtinukai su braškėmis
Receptas: Virtinukai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtų)
Varškė: 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Krakmolas: 40.00 g
Cukrus: 4.00 arbat. š. (2 - virtinukams ir 2 - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 - pastos)
Braškės: 3.00 sauja (2 saujos - padažui ir keletas virtinukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių ir 0,5 arbat. š. - žievelės - padažui)
Kaip gaminti
  1. Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį.
  2. Viską gerai išplakite.
  3. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą.
  4. Minkoma tešla, jei ji limpa prie rankų galima įberti dar šiek tiek miltų.
  5. Iš tešlos formuokite rutuliukus į kiekvieno vidų įdėkite po braškę (galite naudoti ir šaldytas braškes).
  6. Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ~5 minutes.
  7. Braškių padažui:
  8. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Jei trūksta, galima įberti dar šiek tiek cukraus.
  9. Virtinukai patiekiami su braškių padažu.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Vitaminai jūsų odai: 5 kaukės su braškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius