-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: gaminame ir skanaujame

Birželis keliauja į pabaigą, pažerdamas mums didžiulę dozę šviežumo... Viskas noksta, veši, žaliuoja, tad norisi to sodriai prisirpusio skonio ir lėkštėse.
Baklažanų bokšteliai su jautiena
Baklažanų bokšteliai su jautiena / Autorės nuotr.

Savaitgalio valgiaraštyje kaip visada rasite tai, kam sunku atsispirti. Išbandykite, mielieji!

Užkandžiai

Paprikų užkandėlė
Receptas: Paprikų užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (po 2 skirtingų spalvų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės)
Aliejus: 5.00 valg. š.
Klevų sirupas: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g (įdarui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (įdarui (džiovinti))
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite ir iškepkite orkaitėje, iki odelė ims raukšlėtis, tada labai trumpai pamerkite jas į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir dar kartą perpjaukite per pusę.

2. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, klevų sirupu, prieskoniais ir kepant paprikas išsiskyrusiu skysčiu.

3. Paprikas sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir per naktį palikite, kad pasimarinuotų.

4. Fetą išmaišykite su grietine ir bazilikais, jei reikia, pagal skonį pasūdykite.

5. Į lėkšteles krėskite po kelis šaukštus fetos masės ir suformuokite bokštelius, ant viršaus dailiai išdėliokite paprikų griežinėlius.

6. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Sumuštiniai su keptais burokėliais
Receptas: Sumuštiniai su keptais burokėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Prancūziškas batonas 1.00 vnt.
Burokėliai: 4.00 vnt. (virti)
Medus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Fetos sūris: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (Karamelizuotiems svogūnams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Karamelizuotiems svogūnams)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (Karamelizuotiems svogūnams)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus  česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos karštoje orkaitėje apie 15 min.

3. Kol burokėliai keps, paruoškite svogūnus: juos nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste su cukrumi.

4. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada ant kiekvienos riekelės tepkite fetos sūrio, dėkite po keptą burokėlio griežinėlį ir krėskite šaukštą svogūnų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Suskleisti
Itališkas užkandis „Bruschetta“
Receptas: Itališkas užkandis „Bruschetta“
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (kepaliukas itališkos duonos "Ciabatta")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių įkaitintame alyvuogių aliejuje.

2. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku.

3. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus bazilikus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, atsargiai išmaišykite.

4. Gautą mišinį sudėkite ant duonos riekelių, papuoškite bazilikų lapeliais.

Suskleisti

Salotos

Agurkų salotos su pievagrybiais
Receptas: Agurkų salotos su pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Ridikai: 200.00 g (ryšelis)
Salotos: 2.00 vnt. (sviestinių salotų gūželė, pluoštelis šviežių mangoldų lapelių)
Pievagrybiai: 200.00 g
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (kelios šviežių bazilikų šakelės)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, medumi, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Šį padažą ant salotų supilkite prieš pat patiekdami.

3. Salotas geriausia patiekti skaidraus stiklo inde.

Suskleisti
Salotos su krevetėmis
Receptas: Salotos su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (karališkų lukštentų)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos ir salotoms 1 valg. š. sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ir šaukštelis aitriosios paprikos miltelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (ir salotoms 2 skiltelės)
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir salotoms 3 valg. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių; pagal skonį)
Morkos: 1.00 vnt. (Salotoms)
Porai: 1.00 vnt. (Salotoms)
Paprikos: 1.00 vnt. (Salotoms; žalia)
Medus: 1.00 arbat. š. (Salotoms)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Salotoms; keli lapeliai)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Salotoms; grūdėtųjų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Salotoms; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Aitriąją papriką susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.

4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.

5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.

Suskleisti
Salotos su krabais
Receptas: Salotos su krabais
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (pakuotės)
Avokadai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir kremui šaukštelis nutarkuotos citrinų žievelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Varškė: 200.00 g (Kremui; pakelis riebios)
Grietinėlė: 200.00 ml (Kremui; indelis plakamosios grietinėlės)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių; kremui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Kremui)
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite į kelias stiklines taures.

3. Paruoškite varškės kremą: riebią varškę gerai ištrinkite su grietine, ryžių actu, prieskoniais ir nutarkuota citrinų žievele, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Kremo krėskite ant salotų, puoškite petražolių šakele.

5. Salotas tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.

 

Suskleisti

Sriubos

Grybų sriuba su pupelėmis
Receptas: Grybų sriuba su pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Grybai: 200.00 g (šviežių)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Kukurūzai: 4.00 valg. š. (konservuotų)
Pienas: 300.00 ml
Petražolės: 40.00 g (susmulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Per naktį išmirkytas pupeles išvirkite ir nusunkite.  

2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus salierus, kubeliais supjaustytas bulves ir visą laiką maišant dar porą minučių pakepinkite.

3. Įpilkite 1 l vandens, sudėkite nuvalytus ir supjaustytus grybus, uždenkite puodą ir ant mažos ugnies virkite 10 min.

4. Sudėkite pupeles, kukurūzus, supilkite pieną, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar kelias minutes pavirkite.  

5. Patiekiant apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.

Patarimas. Bet kurį patiekalą stenkitės ruošti iš vienos rūšies grybų – bus ryškesnis aromatas ir skonis.  

Suskleisti
Sriuba su virtiniais ir aštria dešra
Receptas: Sriuba su virtiniais ir aštria dešra
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
dešra aštri parūkyta 450.00 g
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse konservuoti be odelių)
virtiniai itališki (tortellini) su sūriu 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (drožlės)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Vanduo: 1500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (švieži, kapoti)
Raudonėliai: 3.00 g (švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Morkas, cukiniją supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir virkite 10 minučių. Sudėkite itališkus virtinius ir ant silpnos ugnies virkite 5–7 minutes.

2.Dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir maišydami kepinkite, kol dešra gražiai apskrus.

3.Sukrėskite konservuotus pomidorus ir maišydami dar truputį pakepinkite. Masę sukrėskite į puodą, atsargiai išmaišykite ir dar virkite 5 minutes.

4.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu, kapotais šviežiais bazilikais ir raudonėliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Braškių šaltsriubė
Receptas: Braškių šaltsriubė
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 49
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (šalto)
Braškės: 250.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vaniliniai ledai:(arba plaktos grietinėlės) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite.
  2. 3-4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną.
  3. Suplakite iki vientisos masės.
  4. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite jos viršų. Patiekdami į sriubos vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Puoškite mėtos šakele.
Suskleisti

Karštieji patiekalai

Faršu įdarytų svogūnų apkepas
Receptas: Faršu įdarytų svogūnų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 700.00 g (kokie 3 vnt. dideli)
Duona: 1.00 riekės (batonas)
Grietinėlė: 100.00 ml (neriebi)
Faršas: 300.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Sultys: 300.00 ml (pomidorų)
aitriųjų paprikų padažas 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite, 10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, išimkite ir šiek tiek ataušinkite.

2.Grietinėlėje pamirkykite batono riekelę ir įmaišykite į faršą. Pagardinkite grūstu česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais.

3.Kiekvieną svogūną išilgai įpjaukite iki vidurio, tada atsargiai atskirkite sluoksnius. Į kiekvieną svogūnų sluoksnį įkrėskite truputį faršo ir sudėkite į sviestu išteptą skardą. Likusius svogūnų sluoksnius, kurių nepavyko pripildyti faršo, susmulkinkite.

4.Įmaišykite pomidorų sultis, aitriųjų paprikų padažą, druską, pipirus, cukrų ir čiobrelius. Mišinį supilkite ant svogūnų ritinėlių. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Baklažanų bokšteliai su jautiena
Receptas: Baklažanų bokšteliai su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pomidorai: 200.00 g (pomidorai savo sultyse)
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite.

2. Jautieną pakepinkite keptuvėje su prieskoniais, česnaku, svogūnu. Baigiant kepti, sudėkite pomidorus ir dar  patroškinkite 10 minučių. Suberkite raudonėlius.

3. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, įberkite druskos ir pakepinkite keptuvėje.

4. Dėliokite bokštelį - paeiliui mėsą ir baklažaną. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Sultingas česnakinis viščiukas keptas ant žarijų
Receptas: Ant žarijų keptas sultingas česnakinis viščiukas
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.3 / 45
Receptas
Ingredientai
Viščiukas: (1,5 - 2) 2.00 kg
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (½ šaukštelio maltų karčiųjų ir ½ šaukštelio maltų kvapiųjų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėsos - pagal skonį)
Česnakai: 8.00 skiltelės (8 - 10)
Kaip gaminti
  1. Viščiuką padėkite ant stalo krūtine į viršų, perpjaukite išilgai ir išskleiskite į šonus.
  2. Virtuviniu plaktuku šiek tiek pamuškite, kad viščiukas visiškai išsitiestų. Paukštį įtrinkite druska ir mėgstamais mėsos prieskoniais.
  3. Česnaką išspauskite spaustuve arba labai smulkiai sukapokite. Įdėkite pipirus ir užpilkite 2 šaukštais aliejaus. Šiuo mišiniu taip pat įtrinkite viščiuką.
  4. Tada dėkite viščiuką ant folijos ir gerai supakuokite, kad kepant nebėgtų sultys. Įvyniotą viščiuką padėkite 2 val. (arba per naktį) šaltai.
  5. Pamarinuotą viščiuką dėkite su folija ant grotelių. Kepkite ant įkaitusių žarijų vartydami 25–30 min. Po to atsargiai nuimkite foliją ir kepkite toliau vartydami apie 25 min., kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Anželika K., Mažeikiai

Suskleisti

Desertai

Šokoladiniai vaisiai
Receptas: Šokoladiniai vaisiai
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Braškės: 250.00 g
Bananai: 2.00 vnt. (2–3)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA)
Aitriųjų paprikų dribsiai: (SANTA MARIA RED HOT) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite 2–3 cm ilgio gabaliukais.
  2. Išlydykite šokoladą mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens vonelėje.
  3. Panardinkite bananus ir braškes į šokoladą ir apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais ir (ar) dribsniais.
  4. PATARIMAS! Pabandykite ir su zefyrais!
Suskleisti
Desertiniai kąsneliai
Receptas: Desertiniai kąsneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (Lietinių tešlai)
Pienas: 3.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Lietinių tešlai ir varškės įdarui 2 kiaušinių tryniai)
Maskarponės sūris: 300.00 g (Varškės įdarui)
Želatina: 2.00 arbat. š. (Varškės įdarui)
Cukrus: 50.00 g (Varškės įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Varškės įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Varškės įdarui; vienos citrinos sultys ir nutarkuota pusės citrinos žievelė)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai; pagal skonį)
Romas varškės įdarui 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai.

2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens.

3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir supilkite romą.

4. Želatiną ištirpinkite ant ugnies garų vonelėje, ataušinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.

5. Varškės mase aptepkite lietinius, juos susukite voleliu, tada 2 val. padėkite šaltai. Tiekite supjaustytus nedideliais gabalėliais su skystu šokoladu ir mėtų lapeliais.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Niujorko sūrio tortas
Receptas: Niujorko sūrio tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.7 / 106
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (Selga ar panašių)
Cukrus: 250.00 g
Sviestas: 115.00 g
Maskarponės sūris: 1000.00 g (kambario temperatūros kreminio sūrio)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 80.00 ml (plakamosios)
Vanilė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Skonis: 10/10. Tikras, didelis ir ryškus dešimtukas. Švelnaus skonio, neriebus, tirpstantis burnoje. Na, vienas iš tokių, kuriuos jau po pirmojo gabalėlio imi vadinti tobulais.

1. Sausainius sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinukų ir sumaišykite su 50 g. cukraus.

2. Sausainių masę sumaišykite su tirpintu sviestu (masė turi būti lipni). Jei biri ir visiškai nelimpa, įpilkite dar truputį tirpinto sviesto ir vėl išmaišykite.

3. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Dugną ir sieneles (apie 2,5 cm aukščio) padenkite sausainių trupinių mase.

4. Kepimo indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.

5. Į indą sukrėskite kreminį sūrį, suberkite 200 g cukraus ir miltus. Plakite, kol masė taps puri ir vientisa.

6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami iki vientisos masės.

7. Supilkite grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dar kartą viską išplakite.

8. Išimkite kepimo indą iš šaldytuvo. Ant sausainiais iškloto pagrindo į kepimo indą supilkite visą paruoštą kreminio sūrio įdarą.

9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada sumažinkite karštį iki 120°C temperatūros ir kepkite dar 90 minučių, kol torto šonai taps tvirti.

10. Ištraukusi tortą iš orkaitės, visiškai jį atvėsinkite. Ir tik tada dėkite ant lėkštės ar tortui skirto padėklo.

11. Puoškite pagal savo norus ir fantazijas. Aš papuošiau plakta grietinėle ir apibarsčiau cinamonu. Jei tuo metu, kai kepsite tortą, bus uogų sezonas, nepraleiskite progos... Saldžios braškės,  kelios saujos mėlynių ar kitų mėgstamų uogų, suteiks tortui gaivumo ir tikrai puikiai derės

12. Per naktį tortą palaikykite šaldytuve, ir jau tada ragaukite.

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius